malami81
malami81
  12 апреля 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
mmaryjka
mmaryjka
  13 сентября 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: nie widzialas co tam bylo rok temu, teraz trzeba miec konto, zeby pisac komentarze na kosmetyczkach, a wtedy nie trzeba bylo. byly niezle pojazdy

chyba widziałam. dawno tam nie wchodziłam.
i ŹLE zrobiłam, że weszłam bo mam chęć na meteoryty:and: po raz kolejny

Konto usunięte
Konto usunięte: Pewnie ładnie kosztuje?

nie napiszę ci ile, bo nie pamiętam:and: ale ona była zachwycona, bo rodziła pierwsze dziecko w szpitalu i twierdziła, że woli urodzić na ulicy niż w szpitalu;)

Konto usunięte
Konto usunięte: Sugerowanie, że to ma jakieś znaczenie.

ma:]
agoosiaaa
agoosiaaa
  13 сентября 2011

@massacre:
a tak w ogole, to ja musialam miec polski akt urodzenia, bo bez niego mi dziecka ksieza nie chcieli ochrzcic, debile :rotfl:

Jezus
Jezus
  13 сентября 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: ma:]

Uświadom mnie bejbe zatem. :D
Jezus
Jezus
  13 сентября 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: a tak w ogole, to ja musialam miec polski akt urodzenia, bo bez niego mi dziecka ksieza nie chcieli ochrzcic, debile

Po co w ogóle chrzciłaś dziecko? :ninja:
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  13 сентября 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: nie napiszę ci ile, bo nie pamiętam ale ona była zachwycona, bo rodziła pierwsze dziecko w szpitalu i twierdziła, że woli urodzić na ulicy niż w szpitalu;)

dzieci jednak powinny się rodzić w inny sposób, bo mnie sama myśl o porodzie przeraża ;>
Jezus
Jezus
  13 сентября 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: dzieci jednak powinny się rodzić w inny sposób, bo mnie sama myśl o porodzie przeraża ;>

Wolałabyś składać jaja? :D
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  13 сентября 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: aha, spoko, nie wiedzialam ze to jakas roznice robi, ale byc moze, w sumie by to mialo sens nawet.

robi, robi bo w Anglii panuje prawo krwi a nie ziemi (krwi - dziecko przyjmuje obywatelstwo matki, masz farta bo od 2006 moze tez ojca jesli rodzice nie sa hajtnieci - mialabys takie same klocki jak ja; prawo ziemi - dziecko przyjmuje obywatelstwo kraju w ktorym sie urodzilo - w UK prawo ziemi obowiazywalo bodajze do 1983 roku - zmienili bo za duzo juz ich sie zaczelo robic ;))
Konto usunięte
Konto usunięte: i trafiłaś na personel któremu nie spieszyło się do domu.

raczej inaczej, caly czas przy mnie byla jedna polozna - przed porodem faktycznym - przychodzila druga, ta pierwsza wychodzila i tak sie zmienialy - ani na sekunde nie bylam sama. Byly nocne zmiany i dzienne. Wszystko pieknie i plynnie :)

Konto usunięte
Konto usunięte: tak myslalam ze sobie ulatwisz pieprzenie sie z paszportami i cala sytuacje z ambasada jak wyrobisz polski akt urodzenia, tak tylko spytalam :)

sobie ulatwilam robiac afere w konsulacie - nie beda mnie zmuszac do rejestrowania dzieciaka w kraju. cala sytuacja juz jest na luzie, bo polski dostane, angielski tez przyjdzie ale pozniej, potem bedzie tylko na angielskim jezdzil, to jest ostatni polski jaki dostanie.

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  13 сентября 2011
Jezus
Jezus: Wolałabyś składać jaja? :D

Wolałabym bocianka :zakochany:
:rotfl:
agoosiaaa
agoosiaaa
  13 сентября 2011
Jezus
Jezus: Po co w ogóle chrzciłaś dziecko?

ze wzgledu na wiare moich rodzicow.
proste.
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  13 сентября 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: W większości przypadków strach iść do lekarza tutaj. A przynajmniej warto 3 miesiące przed chorobą wiedzieć, że będzie się chorym, co by miejsce zaklepać i nie umrzeć w poczekalni

to wcale nie jest smieszne :nie:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

agoosiaaa
agoosiaaa
  13 сентября 2011
massacre
massacre: robi, robi bo w Anglii panuje prawo krwi a nie ziemi (krwi - dziecko przyjmuje obywatelstwo matki, masz farta bo od 2006 moze tez ojca jesli rodzice nie sa hajtnieci - mialabys takie same klocki jak ja; prawo ziemi - dziecko przyjmuje obywatelstwo kraju w ktorym sie urodzilo - w UK prawo ziemi obowiazywalo bodajze do 1983 roku - zmienili bo za duzo juz ich sie zaczelo robic ;))

wiem o tym, ze krwi.

massacre
massacre: sobie ulatwilam robiac afere w konsulacie - nie beda mnie zmuszac do rejestrowania dzieciaka w kraju. cala sytuacja juz jest na luzie, bo polski dostane, angielski tez przyjdzie ale pozniej, potem bedzie tylko na angielskim jezdzil, to jest ostatni polski jaki dostanie.

spoko, tak tylko pytalam, mi w sumie wsio do tego :mrgreen:
Jezus
Jezus
  13 сентября 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Wolałabym bocianka

A jakby bocian dostał skurczu mięśnia i musiał przymusowo lądować, albo wodować i dziecko by kojfnęło? :ninja: Jajka bezpieczniejsze. :D
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  13 сентября 2011
massacre
massacre: to wcale nie jest smieszne

Jest właśnie tak tragiczne, że aż śmieszne. Mnie z bólami brzucha takimi, że wylądowałam na ostrym dyżurze chciała zapisać do lekarza z terminem na za trzy miesiące. Nie wiadomo, po co się płaci składki, skoro i tak nie można się nigdzie dostać i chodzi się prywatnie.

Tak samo przypieprzyli takie podwyżki biletów, bo niby bieda z nędzą w Wawie, a ostatnio dla trzech osób na premie wydali 170 000 :)
mmaryjka
mmaryjka
  13 сентября 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: dzieci jednak powinny się rodzić w inny sposób, bo mnie sama myśl o porodzie przeraża

mnie na razie też, dlatego dzieci jeszcze jakiś czas będą mi obce;)

massacre
massacre: raczej inaczej, caly czas przy mnie byla jedna polozna - przed porodem faktycznym - przychodzila druga, ta pierwsza wychodzila i tak sie zmienialy - ani na sekunde nie bylam sama. Byly nocne zmiany i dzienne. Wszystko pieknie i plynnie

właśnie najwięcej cięć jest przy zmianie dyżurów:wtf:
ChuckNorris1991
ChuckNorris1991
  13 сентября 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: jest minimalnie drożej.

Minimalnie drożej niż w Czechach czy niż w Polsce?

Konto usunięte
Konto usunięte: a wycieczki szkolne są zazwyczaj poza sezonem.

Byłem jeszcze w sezonie, lubi i tak sporo było.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.