Konto usunięte: Mnie z bólami brzucha takimi, że wylądowałam na ostrym dyżurze chciała zapisać do lekarza z terminem na za trzy miesiące
zyjesz, wiec ostry dyzur byl zbedny
Konto usunięte: właśnie najwięcej cięć jest przy zmianie dyżurów
nie rozumiemy sie chyba :D porod sklada sie z trzech etapow - nie wiem jak to w Polsce sie nazywa, pierwszy etap, to gdy wlasnie mnie monitorowali, dziecko jeszcze nie wychodzilo na swiat, lezalam pod epiduralem, jedna polozna byla caly czas obecna w pokoju, monitorowala, robila zapiski, sprawdzala co jakis czas rozwarcie zapisujac pewnie kazdy milimetr skoro pozniej wiedzialy co do minuty kiedy sie zacznie. polozne sie zmieniaja, bo przeciez mozesz lezec tak dzien i noc.
drugi etap to kiedy "wypychasz" dziecko na swiat, wtedy sa juz dwie polozne i juz nikt sie nie zmienia - przy drugim porodzie jest tylko jedna zmiana, nikt nie idzie do domu :) przy trzeciej gdy oddajesz lozysko tak samo wszyscy jeszcze sa.
powaznie, nie potrafie tego fachowo nazwac, bo po polsku z medycyna to ja nie mialam za duzo wspolnego ;) no ale chodzi mi o to wlasnie, ze tez miany przy porodzie faktycznym - czyli najwazniejszym nie maja miejsca i wszyscy sa tak jak maja byc ;)