Konto usunięte: Kremy BB są głównie dobrym produktem jeżeli chodzi o produkcje przez firmy Azjatyckie .. a firmy komercyjne próbują robić te produkty tylko dlatego bo azjatyckie jest czasami ciężko dostępne lub drogie to chcą zrobić coś co będzie ogólnodostępne - co oczywiscie nie będzie równało się z takim samym działaniem.
A szminki wymyslili Afrykanie i najlepsze sa tylko te z Kamerunu
Konto usunięte: a mogłabyś mi polecić jakiś bb cream?
kończy mi się podkład i się zastanawiam co kupić
Ja mialam tylko BB z Garniera - najbardziej chyba powszechny. Jak dla mnie bardzo fajny, ale z gory mowie, ze ja nie mam co kryc na twarzy. On lekko wyrownuje koloryt i nadaje takiego bardzo lekkiego rozjasnienia na buzi - idealny do naturalnego looku. Co mi sie jeszcze w nim podoba, to to, ze jest nawilzajacy i nie musze wklepywac zadnego kremu przed - po prostu rozsmarowuje BB na twarzy jak zwykly krem nawilzajacy i tyle :D
Ja uzyskuje efekt identyczny do tego na zdjeciu:

Tyle ze ja mam cere sucha i byc oze dlatego mi daje efekt rozswietlenia. U osob z cera tlusta moglby sie po prostu bezczelnie swiecic.
Jak nigdy nie mialas zadnego BB to zacznij od zwyklych marek, typu wlasnie Garnier - jak Ci podpasuje ten typ kosmetyku to pozniej kombinuj z drozszymi.