Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)
Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
i tym mozna wyuczyc wszystko, od sztuczek po komendy a takze poprawne zachowania. Co do tego co pisales to moim zdaniem trzymanie psow na lancuchu w budzie powinno byc surowo zakazane, pies to nie zabawka, co taki pies ma z tego zycia? Jak ktos chce miec chroniony dom czy posesje to niech kupi płot z alarmem i ochroną a nie biedne psy wykorzystuje! A co do sąsiada psa to jest ewidentnie zle wychowany, a owe adhd to pozwalanie na wszystko, skakanie na ludzi itp. i takie skutki
Natomiast wielu moich znajomych ma swoich pupilow, no i ja tak sobie obserwuje ich metody wychowawcze i zachowania psow. Niektorzy uzywaja tej samej metody co Ty, inni tluka je po glowach. W sumie to malo ktory jest dobrze wychowany. Przychodzi mi na mysl tylko jeden, ktory jest perfekcyjnie wyszkolony. Ja tez uwazam, ze psy nie powinny byc uwiazywane, jednak na wsi jest tyle psow, ze wszystkie najchetniej wykopalyby dziure pod swoim plotem i gdzies sie spotkaly, aby sie pozagryzac. Pies sasiada - byl, byl zle wychowany. Zdechl mu i to w mlodym wieku.
to tak w przenosni. A bicie to juz w ogole. Nasz pies nie dostal w sumie ani razu a chodzi jak w zegarku, dla nagrody zrobi wszystko.
jestem naprawde dumna z psa, udał nam się :) i wszędzie możemy ją zabrać, nawet nad wodę - z koca się nie ruszy a jak chce siusiu to siusia na specjalna mate - nie zaszczywa trawnikow