Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)
Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
także wiedzę mam od bardzo dawna i od dawna mówię stop pseudohodowcom, nie odbiło mi od kiedy mam Yorka
przygotowałam się przed kupieniem psa
dla mnie pies to członek rodziny, a jak kto traktuje swojego psa to nie mój biznes :-) mój pies je zbilansowaną karmę, a czy ktoś psa karmi chlebem z masłem to też nie mój biznes aczkolwiek wiem, że to okrucieństwo może nie zamierzone ale tak jest. Pies to nie człowiek i śmietnik
a to że Twój pies jest okazem zdrowia to wiesz... Dziecko mojej sąsiadki miało 3 latka i dawała mu piwo do picia, kilkanaście razy wypił i nic nie było wypił za którymś razem i zmarło
wszystko co zjemy dzisiaj - szkodzi jutro lub w przyszłości.
sika kiedy ma ochotę a nie kiedy ja mu każę, ja też nie sikam 3 razy dziennie o określonych porach i tak samo moje dziecko by nie sikało
Chanel sika czasem co godzine, czasem co 3 godziny - kiedy ma ochote i to jest komfortowe i dla niej i dla mnie - ja mam swiadomosc ze ona nie trzyma i nie biega z pelnym pecherzem a ona sama lepiej sie czuje. A poza tym chodzi na spacery 3 razy dziennie i nie zaszczywa i nie minuje miejskich trawników. Mysle, ze to jest bardzo ok;)
zresztą, ja mam inne założenie dziecku też bym nie dawała samych słodyczy bo lubi. To ja jestem rozumna i ja odpowiadam za męża, za dzieci i za moje zwierzęta więc to ja decyduję co jedzą a nie pies mi wybrzydza. :-)
moj pies zna swoje miejsce a to ze jest dobrze traktowany to inna bajka, nie podcieram mu pupy, nie pilnuje zeby nie kapal sie w zimnym stawie, nie chodze za nim krok w krok, nie odrozniasz przesady od dobrego traktowania, naprawde.
a okrywać małe psy trzeba, wszystkie czy to jest york, chichuaua czy maltanczyk, niestety... Przesadyzm jest wtedy kiedy pies spi w Twoim lozku a jak probujesz polozyc glowe na swojej poduszce to on warczy a Ty odpuszczasz, albo kiedy podcierasz mu pupe po robieniu kupy, albo kiedy pozwalasz gnojkowi na wszystko i nie zna zasad panujących w domu. Moja sunia to normalny pies, robi sztuczki, komendy, zna swoje miejsce w domu - kiedy cos przeskrobie to dostaje bęcki w formie upomnienia i komende na miejsce, moze bawic sie na lozku ale kiedy my sie kladziemy to ona schodzi bo wie ze to nasze miejsce. I to jest ten przesadyzm?