Cześć :)
Jak wiadomo na tym świecie obok pięknych, ładnych i przeciętnych są i ci o wybitnie szpetnej urodzie. Chciałabym dziś o tych ostatnich poruszyć temat :)
Kilka pytań:
1. Mówi się, że nie ma brzydkich ludzi, są tylko zaniedbani. Zgadzacie się z tym stwierdzeniem ?
2. Czy w dzisiejszych czasach ,,brzydale" są w życiu na straconej pozycji ?
3. Czy można być brzydkich i szczęśliwym ?
Zapraszam do dyskusji :)
lista tematów
Brzydale
Konto usunięte: A ja się nie zgadzam. Bo może to próżnie zabrzmi. Ale jestem pewna, że jakbym teraz wyszła w swojej najlepszej sukience z garderoby i poszła do klubu, to wiem, że wróciłabym z kolejką napalonych samców - tylko teraz - czy to są dobrzy kandydaci na męża? Ja wolę zdecydowanie zwracać na siebie uwagę inaczej niż lansowaniem się w drogich ciuchach by zwrócić uwagę samca. ;)
No ale rozumiem o co Ci chodzi, że na brzydkiego faceta nikt uwagi nie zwraca, więc jakoś musi się wyróżnić z tłumu by być zauważonym... a wtedy czeka aż ofiara chwyci haczyk. ;)Wiec jest to trochę przykre w tym rozumowaniu, że mało atrakcyjny facet znajdzie tylko miłość wtedy kiedy będzie miał na sobie drogie ubrania, basen i fajny samochód. Bo w innym wypadku nie ma szans by ktoś na niego zwrócił uwagę. Przykre. ;)
Dalej mnie nie rozumiesz. Gdzie napisałam, że brzydki facet bez basenu i drogich ubran nie znajdzie miłosci i nikt nie zwroci na niego uwagi? NAPISAŁAM, że BOGATY MA ŁATWIEJ, to samo się tyczy wszystkiego, bogaty ma we wszystkim łatwiej, dosłownie we WSZYSTKIM, w miłości, pracy, w różnych układach, nawet w szpitalu traktują go lepiej o ile się wybiera do szpitala a nie prywatnej kliniki, na zagranicznych wakacjach (np Tunezja) kelnerzy skaczą w koło niemców głównie - bo są bogatsi niż polacy i polaków mają w głębokim poważaniu.
Co nie znaczy, że brzydki biedny facet nie jest wart zainteresowania, napisalam tyle, ze bogaty ma łatwiej.
Jasmina: 1. Mówi się, że nie ma brzydkich ludzi, są tylko zaniedbani. Zgadzacie się z tym stwierdzeniem ?
Nie.
Nie koniecznie. Niektórym czasem, o dziwo, to pomaga ;) Czasem nadrabiają to innymi zaletami :)
Myślę, że można :)
Jasmina: 1. Mówi się, że nie ma brzydkich ludzi, są tylko zaniedbani. Zgadzacie się z tym stwierdzeniem ?
nie.
nie na straconej, ale na pewno jest tak, ze ładni mają łatwiej.
oczywiście.
Nie zgadzam, są ludzie megazadbani i jednocześnie brzydcy.
Na pewno mają trudniej.
Oczywiście.
Zdecydowanie sie z tym zgadzam. ;)
Hmmm... w tej kwestii wydaje mi się, że wszystko zalezy od sytuacji...
Jezeli chodzi o prace, wiadomo, ze sa stanowiska, ktore wymagaja odpowiedniej prezencji i nie akzdy moze je zajmowac, wiec pod tym wzgledem ci 'ladniejsi' maja wieksze pole manewru... ale wyglad nie zawsze musi isc w parze z innymi atutami, tak, wiec ci brzydsi moga nadrobic innymi zaletami...
w uczuciach mysle, ze jest podobnie... - w koncu wyglad to tylko opakowanie a wazniejszy jest czlowiek...
i kilka innych przykladow moznaby tu przytoczyc...
zdecydowanie tak ;)
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
ad.1 są ludzie brzydcy, ale na prawdę bardzo często jednak niezadbani.
ad.2 eee nie sądzę, ja nie oceniam ludzi po wyglądzie ;) wiadomo prezencja się liczy - ale żeby kogoś z góry przekreślić to na prawdę trzeba czymś odstraszyć.
Chodzi mi tu o mutacje, np. twarzy. Kto ciekawy niech wygoogluje, bo nie będę tutaj wklejać takich zdjęć ;)
ad.3 oczywiście, ale jest trudniej znaleźć wg mnie miłość. Trzeba natrafić na osobę dla której na prawdę nie liczy się wygląd zewnętrzny - a jak jest to każdy wie ;)
obecny

nie... uroda, a dbanie o siebie to dwie różne sprawy.
ładni dostają lepiej płatną pracę, szybciej awansują i dostają mniejsze wyroki... wymieniać dalej?
atrakcyjność fizyczna sprawia, że dana osoba ma coś w rodzaju supermocy - fachowo nazywa się to efektem aureoli czyli przypisywanie osobom atrakcyjnym cech, których one nie mają lub nie wiemy, że je mają.
szczęście i piękno to pojęcia względne... wystarczy wyjść na spacer w słoneczny dzień i wtedy widać, że mnóstwo jest par, w których nie ruszyłbym dziewczyny choćby od tego zależał gatunek ludzki... z drugiej strony zdarzają się osoby, które są uważane za ładne, a mają problem ze znalezieniem kogoś.
We wszystkim jest trochę prawdy, ale znam brzydkich co o siebie dbają a to i tak nie daje za dużo.
Nie zgadzam się.
Tak jeśli jest się bogatym

Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek
Nie. Bywają ludzie zadbani, ale brzydcy jak noc. Takie jest tylko powiedzenie by innych nie urazić, ale samy dobrze wiemy jak jest.
Nie, ale na pewno jest im o wiele trudniej, bo ludzie przede wszystkim patrzą na wygląd zewnętrzny człowieka. Czy to w związku, czy w pracy, czy nawet w sklepie.
Myślę że tak, ale trzeba ma mieć dystans do siebie i przede wszystkim lubić siebie i mieć gdzieś zdanie innych na swój temat :)
1. Jeśli braki operacji plastycznych zaliczymy do zaniedbania, to tak.
2. Nie, każda potwora znajdzie swojego amatora ;)
3. Można, kwestia priorytetów.
1. Wydaje mi się, że to głównie zależy od tego kto jest dla nas brzydki, a kto zaniedbany.
Z kogoś kto jest zaniedbany można do pewniego stopnia poprawić wygląd, ale z kogoś kto z natury jest zadbany, ale i tak jest brzydki nic się nie da zrobić.
2. Brzydale nie, ale ktoś kto nie dba o siebie i swoją higienę i nie odpowiada normom społeczeństwa, jest często odtrącany.
3. Pewnie można...
1. w większości przypadków tak, ale niestety nie dko końca. niektórzy po prostu od początku nie są w żaden sposób atrakcyjni...
2. na starcie zależy. jesli mają siłę persfazji czy dobre argumenty, są mili i tp itd to mogą się wybić, jeśli ktoś da im szansę.
3. pewnie, że tak, to zależy od nas samych.