Witam drogie Forumowiczki (bo to temat chyba głównie dla nas - dziewczyn )..
.. w ten piękny, wiosenny, burzowy dzień.
Z aktualnego braku innych zajęć zaczęłam robić porządki w kosmetyczce. Wyczyściłam sobie wszystkie kosmetyki, posegregowałam, odkurzyłam kuferek i wyprałam moją podręczną kosmetyczkę. Zdezynfekowałam wszystkie pędzle no i umyłam. I tak się zastanawiam:
1. Jak wygląda wasza kosmetyczka? Kuferek czy podręczna materiałowa? Czy posiadacie to i to? Co jest lepsze i bardziej pożyteczne/użytkowe?
2. Czy w kosmetyczce trzymacie wszystko: kosmetyki (podkłady, tusze, kredki, cienie) oraz pędzle i gąbki razem? Czy jakieś rzeczy trzymacie osobno np. na półce? Czy może macie dwie oddzielne kosmetyczki z podziałem na poszczególne rzeczy? A może i więcej?
3. Czy Wasza kosmetyczka też się tak masakrycznie szybko brudzi? (Ja moją piorę średnio raz na 2-3 tyg.
)
4. Jak często myjecie pędzle i gąbki? Po każdym użyciu? Raz w tygodniu? Raz na miesiąc? Czy w ogóle?
5. Czego macie najwięcej? Proszę o wymienienie jednej grupy kosmetyków np. cienie, błyszczyki, szminki itd.
6. Bez jakich kosmetyków możecie żyć a bez których nie? Proszę o wymienienie jednej grupy kosmetyków np. podkłady, pudry, szminki itd.
7. Jakie kosmetyki koniecznie musicie mieć w torebce kiedy wychodzicie z domu np. na imprezę, do kina, na randkę, do pracy? Wymieniamy 3 kosmetyki :-)
Pozdrawiam. :-) :* życzę miłych rozmów :D
lista tematów
Nasze 'kosmetyczki' :) strona 3 z 3
Chwilowo stoją na komodzie, ponieważ nie znalazłam dla nich miejsca i szukam pudełek, koszyczków itp w sklepach aby zrobić z nimi porządek. W ikei znalazłam Białe w drobne kwiatki puszki, są różnych rozmiarów także może tam się zmieszczą
Nie zmieści się niestety, kosmetyczki używam tylko na wyjazd, aby wziąć najbardziej potrzebne kosmetyki
Po każdym użyciu
Wszystkiego mam dużo może pomadek najwięcej, lakierów i tuszy do rzęs
Nie potrzebuję kosmetyków, ale jak zacznę się malować to lubię pełny makijaż
Pomadka nic więcej nie potrzebuję
Konto usunięte: 1. Jak wygląda wasza kosmetyczka? Kuferek czy podręczna materiałowa? Czy posiadacie to i to? Co jest lepsze i bardziej pożyteczne/użytkowe?
2. Czy w kosmetyczce trzymacie wszystko: kosmetyki (podkłady, tusze, kredki, cienie) oraz pędzle i gąbki razem? Czy jakieś rzeczy trzymacie osobno np. na półce? Czy może macie dwie oddzielne kosmetyczki z podziałem na poszczególne rzeczy? A może i więcej?
Wszystkie kosmetyki mam poukładane na półce, mam dużo metalowych pudełek po perfumach i w każdym z nich jest co innego, w jednych pilniczki, w drugim pędzelki, tusze do rzęs, podkłady itd.
A te kosmetyki, które używam codziennie stoją sobie na parapecie :) Podkład, tusz, kredka :)
Konto usunięte: 4. Jak często myjecie pędzle i gąbki? Po każdym użyciu? Raz w tygodniu? Raz na miesiąc? Czy w ogóle?
Pędzel myję rzadko, bo mało co używam. A gąbek nie mam :o
Konto usunięte: 5. Czego macie najwięcej? Proszę o wymienienie jednej grupy kosmetyków np. cienie, błyszczyki, szminki itd.
Wszystkiego jest za mało ;c
Konto usunięte: 6. Bez jakich kosmetyków możecie żyć a bez których nie? Proszę o wymienienie jednej grupy kosmetyków np. podkłady, pudry, szminki itd.
Nie umiałabym żyć bez antyperspirantu.
Konto usunięte: 7. Jakie kosmetyki koniecznie musicie mieć w torebce kiedy wychodzicie z domu np. na imprezę, do kina, na randkę, do pracy? Wymieniamy 3 kosmetyki :-)
Jakikolwiek błyszczyk/pomadka ( i tak wszystkie są w podobnych odcieniach ;p) czarny cień do powiek i puder.
Konto usunięte: 1. Jak wygląda wasza kosmetyczka? Kuferek czy podręczna materiałowa? Czy posiadacie to i to? Co jest lepsze i bardziej pożyteczne/użytkowe?
to i to, w podręcznej trzymam podkład, tusz eye-liner,cień którego używam na odzień i kredkę. ;)
Konto usunięte: zy Wasza kosmetyczka też się tak masakrycznie szybko brudzi? (Ja moją piorę średnio raz na 2-3 tyg. )
bardzo szybko się brudzi
Konto usunięte: Jak często myjecie pędzle i gąbki? Po każdym użyciu? Raz w tygodniu? Raz na miesiąc? Czy w ogóle?
używam tylko pędzli do cieni, a te wycieram zaraz po każdym użyciu.
Konto usunięte: ego macie najwięcej? Proszę o wymienienie jednej grupy kosmetyków np. cienie, błyszczyki, szminki itd.
zdecydowanie cienie.
Konto usunięte: Bez jakich kosmetyków możecie żyć a bez których nie? Proszę o wymienienie jednej grupy kosmetyków np. podkłady, pudry, szminki itd.
bez cieni, i tusz. tusz to coś co zawsze musze miec przy sobie, a także na sobie. ;-)
Konto usunięte: . Jakie kosmetyki koniecznie musicie mieć w torebce kiedy wychodzicie z domu np. na imprezę, do kina, na randkę, do pracy? Wymieniamy 3 kosmetyki :-)
puder w kamieniu, kredkę.
Konto usunięte: . Jak wygląda wasza kosmetyczka? Kuferek czy podręczna materiałowa? Czy posiadacie to i to? Co jest lepsze i bardziej pożyteczne/użytkowe?
Mam dwie materiałowe i kuferek. Kuferek jest dobry, bo mogę wszystko do niego wrzucić i nic się nie wala mi po kątach, a materiałowa, w jednej mam stare kosmetyki, które rzadko używam, a drugą na co dzień. Np. ja nie śpię u siebie i potrzebuję coś podręcznego do torebki.
Konto usunięte: 2. Czy w kosmetyczce trzymacie wszystko: kosmetyki (podkłady, tusze, kredki, cienie) oraz pędzle i gąbki razem? Czy jakieś rzeczy trzymacie osobno np. na półce? Czy może macie dwie oddzielne kosmetyczki z podziałem na poszczególne rzeczy? A może i więcej?
Wszystko co potrzebuję do makijażu i twarzy. Np. krem na co dzień, pincetę czy nożyk do regulowania brwi, szczotki etc.
Konto usunięte: 3. Czy Wasza kosmetyczka też się tak masakrycznie szybko brudzi? (Ja moją piorę średnio raz na 2-3 tyg. )
Nie.
Konto usunięte: 4. Jak często myjecie pędzle i gąbki? Po każdym użyciu? Raz w tygodniu? Raz na miesiąc? Czy w ogóle?
Pędzle raz na tydzień, a gąbkę wymieniam po kilku użyciach.
Konto usunięte: 5. Czego macie najwięcej? Proszę o wymienienie jednej grupy kosmetyków np. cienie, błyszczyki, szminki itd.
Błyszczyki, chociaż używam najrzadziej.
Konto usunięte: 6. Bez jakich kosmetyków możecie żyć a bez których nie? Proszę o wymienienie jednej grupy kosmetyków np. podkłady, pudry, szminki itd.
Podkłady.
Konto usunięte: 7. Jakie kosmetyki koniecznie musicie mieć w torebce kiedy wychodzicie z domu np. na imprezę, do kina, na randkę, do pracy? Wymieniamy 3 kosmetyki :-)
Podkład, puder i tusz do rzęs.
3. Czy Wasza kosmetyczka też się tak masakrycznie szybko brudzi? (Ja moją piorę średnio raz na 2-3 tyg. )
4. Jak często myjecie pędzle i gąbki? Po każdym użyciu? Raz w tygodniu? Raz na miesiąc? Czy w ogóle?
5. Czego macie najwięcej? Proszę o wymienienie jednej grupy kosmetyków np. cienie, błyszczyki, szminki itd.
6. Bez jakich kosmetyków możecie żyć a bez których nie? Proszę o wymienienie jednej grupy kosmetyków np. podkłady, pudry, szminki itd.
7. Jakie kosmetyki koniecznie musicie mieć w torebce kiedy wychodzicie z domu np. na imprezę, do kina, na randkę, do pracy? Wymieniamy 3 kosmetyki :-)
1. Ja mam wielki kufer na kosmetyki, ale też małą materiałową, którą biorę gdy gdzieś wychodzę.
2. Trzymam tam wszystko razem. Są fajne "półeczki", więc to mi pomaga w segregacji.
3. Nie ma aż tak źle, chyba, że błyszczyk mi się rozleje

4. Rzadko używam pędzla, a gąbek wcale. Więc pędzel myję tak gdzieś 2 razy w miesiącu.
5. Najwięcej mam kredek. Do ust i oczu.
6. Nie potrafię żyć bez tuszu do rzęs- mam bardzo jasne, więc gdy ich nie pomaluję są niewidoczne prawie :( oraz korektora.
A potrafię się obejść bez podkładu, cieni lub szminki.
7. Korektor, jakaś pomadka lub błyszczyk i czarna kredka do oczu.