BreakMyFall18
BreakMyFall18
  1 июня 2011 (pierwszy post)

Witam drogie Forumowiczki (bo to temat chyba głównie dla nas - dziewczyn :ziober2:)..

.. w ten piękny, wiosenny, burzowy dzień. :ninja:

Z aktualnego braku innych zajęć zaczęłam robić porządki w kosmetyczce. Wyczyściłam sobie wszystkie kosmetyki, posegregowałam, odkurzyłam kuferek i wyprałam moją podręczną kosmetyczkę. Zdezynfekowałam wszystkie pędzle no i umyłam. I tak się zastanawiam:

1. Jak wygląda wasza kosmetyczka? Kuferek czy podręczna materiałowa? Czy posiadacie to i to? Co jest lepsze i bardziej pożyteczne/użytkowe?
2. Czy w kosmetyczce trzymacie wszystko: kosmetyki (podkłady, tusze, kredki, cienie) oraz pędzle i gąbki razem? Czy jakieś rzeczy trzymacie osobno np. na półce? Czy może macie dwie oddzielne kosmetyczki z podziałem na poszczególne rzeczy? A może i więcej?
3. Czy Wasza kosmetyczka też się tak masakrycznie szybko brudzi? :mrgreen: (Ja moją piorę średnio raz na 2-3 tyg. :ninja:)
4. Jak często myjecie pędzle i gąbki? Po każdym użyciu? Raz w tygodniu? Raz na miesiąc? Czy w ogóle?
5. Czego macie najwięcej? Proszę o wymienienie jednej grupy kosmetyków np. cienie, błyszczyki, szminki itd.
6. Bez jakich kosmetyków możecie żyć a bez których nie? Proszę o wymienienie jednej grupy kosmetyków np. podkłady, pudry, szminki itd.
7. Jakie kosmetyki koniecznie musicie mieć w torebce kiedy wychodzicie z domu np. na imprezę, do kina, na randkę, do pracy? Wymieniamy 3 kosmetyki :-)

Pozdrawiam. :-) :* życzę miłych rozmów :D

Hana25
Hana25
  2 июня 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: 1. Jak wygląda wasza kosmetyczka? Kuferek czy podręczna materiałowa?

Chwilowo stoją na komodzie, ponieważ nie znalazłam dla nich miejsca i szukam pudełek, koszyczków itp w sklepach aby zrobić z nimi porządek. W ikei znalazłam Białe w drobne kwiatki puszki, są różnych rozmiarów także może tam się zmieszczą

Konto usunięte
Konto usunięte: 2. Czy w kosmetyczce trzymacie wszystko

Nie zmieści się niestety, kosmetyczki używam tylko na wyjazd, aby wziąć najbardziej potrzebne kosmetyki

Konto usunięte
Konto usunięte: 4. Jak często myjecie pędzle i gąbki?

Po każdym użyciu

Konto usunięte
Konto usunięte: 5. Czego macie najwięcej?

Wszystkiego mam dużo może pomadek najwięcej, lakierów i tuszy do rzęs

Konto usunięte
Konto usunięte: 6. Bez jakich kosmetyków możecie żyć a bez których nie?

Nie potrzebuję kosmetyków, ale jak zacznę się malować to lubię pełny makijaż

Konto usunięte
Konto usunięte: 7. Jakie kosmetyki koniecznie musicie mieć w torebce kiedy wychodzicie z domu

Pomadka nic więcej nie potrzebuję
styka51
styka51
  2 июня 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: 1. Jak wygląda wasza kosmetyczka? Kuferek czy podręczna materiałowa? Czy posiadacie to i to? Co jest lepsze i bardziej pożyteczne/użytkowe? 2. Czy w kosmetyczce trzymacie wszystko: kosmetyki (podkłady, tusze, kredki, cienie) oraz pędzle i gąbki razem? Czy jakieś rzeczy trzymacie osobno np. na półce? Czy może macie dwie oddzielne kosmetyczki z podziałem na poszczególne rzeczy? A może i więcej?

Wszystkie kosmetyki mam poukładane na półce, mam dużo metalowych pudełek po perfumach i w każdym z nich jest co innego, w jednych pilniczki, w drugim pędzelki, tusze do rzęs, podkłady itd.
A te kosmetyki, które używam codziennie stoją sobie na parapecie :) Podkład, tusz, kredka :)

Konto usunięte
Konto usunięte: 4. Jak często myjecie pędzle i gąbki? Po każdym użyciu? Raz w tygodniu? Raz na miesiąc? Czy w ogóle?

Pędzel myję rzadko, bo mało co używam. A gąbek nie mam :o

Konto usunięte
Konto usunięte: 5. Czego macie najwięcej? Proszę o wymienienie jednej grupy kosmetyków np. cienie, błyszczyki, szminki itd.

Wszystkiego jest za mało ;c

Konto usunięte
Konto usunięte: 6. Bez jakich kosmetyków możecie żyć a bez których nie? Proszę o wymienienie jednej grupy kosmetyków np. podkłady, pudry, szminki itd.

Nie umiałabym żyć bez antyperspirantu.

Konto usunięte
Konto usunięte: 7. Jakie kosmetyki koniecznie musicie mieć w torebce kiedy wychodzicie z domu np. na imprezę, do kina, na randkę, do pracy? Wymieniamy 3 kosmetyki :-)

Jakikolwiek błyszczyk/pomadka ( i tak wszystkie są w podobnych odcieniach ;p) czarny cień do powiek i puder.
wanttobeloved
wanttobeloved
  2 июня 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: 1. Jak wygląda wasza kosmetyczka? Kuferek czy podręczna materiałowa? Czy posiadacie to i to? Co jest lepsze i bardziej pożyteczne/użytkowe?

to i to, w podręcznej trzymam podkład, tusz eye-liner,cień którego używam na odzień i kredkę. ;)

Konto usunięte
Konto usunięte: zy Wasza kosmetyczka też się tak masakrycznie szybko brudzi? (Ja moją piorę średnio raz na 2-3 tyg. )

bardzo szybko się brudzi

Konto usunięte
Konto usunięte: Jak często myjecie pędzle i gąbki? Po każdym użyciu? Raz w tygodniu? Raz na miesiąc? Czy w ogóle?

używam tylko pędzli do cieni, a te wycieram zaraz po każdym użyciu.

Konto usunięte
Konto usunięte: ego macie najwięcej? Proszę o wymienienie jednej grupy kosmetyków np. cienie, błyszczyki, szminki itd.

zdecydowanie cienie.

Konto usunięte
Konto usunięte: Bez jakich kosmetyków możecie żyć a bez których nie? Proszę o wymienienie jednej grupy kosmetyków np. podkłady, pudry, szminki itd.

bez cieni, i tusz. tusz to coś co zawsze musze miec przy sobie, a także na sobie. ;-)

Konto usunięte
Konto usunięte: . Jakie kosmetyki koniecznie musicie mieć w torebce kiedy wychodzicie z domu np. na imprezę, do kina, na randkę, do pracy? Wymieniamy 3 kosmetyki :-)

puder w kamieniu, kredkę.
Fieska
Fieska
  2 июня 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: . Jak wygląda wasza kosmetyczka? Kuferek czy podręczna materiałowa? Czy posiadacie to i to? Co jest lepsze i bardziej pożyteczne/użytkowe?

Mam dwie materiałowe i kuferek. Kuferek jest dobry, bo mogę wszystko do niego wrzucić i nic się nie wala mi po kątach, a materiałowa, w jednej mam stare kosmetyki, które rzadko używam, a drugą na co dzień. Np. ja nie śpię u siebie i potrzebuję coś podręcznego do torebki.

Konto usunięte
Konto usunięte: 2. Czy w kosmetyczce trzymacie wszystko: kosmetyki (podkłady, tusze, kredki, cienie) oraz pędzle i gąbki razem? Czy jakieś rzeczy trzymacie osobno np. na półce? Czy może macie dwie oddzielne kosmetyczki z podziałem na poszczególne rzeczy? A może i więcej?

Wszystko co potrzebuję do makijażu i twarzy. Np. krem na co dzień, pincetę czy nożyk do regulowania brwi, szczotki etc.

Konto usunięte
Konto usunięte: 3. Czy Wasza kosmetyczka też się tak masakrycznie szybko brudzi? (Ja moją piorę średnio raz na 2-3 tyg. )

Nie.

Konto usunięte
Konto usunięte: 4. Jak często myjecie pędzle i gąbki? Po każdym użyciu? Raz w tygodniu? Raz na miesiąc? Czy w ogóle?

Pędzle raz na tydzień, a gąbkę wymieniam po kilku użyciach.

Konto usunięte
Konto usunięte: 5. Czego macie najwięcej? Proszę o wymienienie jednej grupy kosmetyków np. cienie, błyszczyki, szminki itd.

Błyszczyki, chociaż używam najrzadziej.

Konto usunięte
Konto usunięte: 6. Bez jakich kosmetyków możecie żyć a bez których nie? Proszę o wymienienie jednej grupy kosmetyków np. podkłady, pudry, szminki itd.

Podkłady.

Konto usunięte
Konto usunięte: 7. Jakie kosmetyki koniecznie musicie mieć w torebce kiedy wychodzicie z domu np. na imprezę, do kina, na randkę, do pracy? Wymieniamy 3 kosmetyki :-)

Podkład, puder i tusz do rzęs.
Transcendencja
Transcendencja
  2 июня 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: (bo to temat chyba głównie dla nas - dziewczyn )..

PF. WYCHODZĘ Z FOCHEM !
BreakMyFall18
BreakMyFall18
  2 июня 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: PF. WYCHODZĘ Z FOCHEM !

a to faceci też posiadają kosmetyczki? jak posiadasz to wybacz :P
vampirediares
vampirediares
  3 июня 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: 1. Jak wygląda wasza kosmetyczka? Kuferek czy podręczna materiałowa? Czy posiadacie to i to? Co jest lepsze i bardziej pożyteczne/użytkowe? 2. Czy w kosmetyczce trzymacie wszystko: kosmetyki (podkłady, tusze, kredki, cienie) oraz pędzle i gąbki razem? Czy jakieś rzeczy trzymacie osobno np. na półce? Czy może macie dwie oddzielne kosmetyczki z podziałem na poszczególne rzeczy? A może i więcej? 3. Czy Wasza kosmetyczka też się tak masakrycznie szybko brudzi? (Ja moją piorę średnio raz na 2-3 tyg. ) 4. Jak często myjecie pędzle i gąbki? Po każdym użyciu? Raz w tygodniu? Raz na miesiąc? Czy w ogóle? 5. Czego macie najwięcej? Proszę o wymienienie jednej grupy kosmetyków np. cienie, błyszczyki, szminki itd. 6. Bez jakich kosmetyków możecie żyć a bez których nie? Proszę o wymienienie jednej grupy kosmetyków np. podkłady, pudry, szminki itd. 7. Jakie kosmetyki koniecznie musicie mieć w torebce kiedy wychodzicie z domu np. na imprezę, do kina, na randkę, do pracy? Wymieniamy 3 kosmetyki :-)

1. Ja mam wielki kufer na kosmetyki, ale też małą materiałową, którą biorę gdy gdzieś wychodzę.
2. Trzymam tam wszystko razem. Są fajne "półeczki", więc to mi pomaga w segregacji.
3. Nie ma aż tak źle, chyba, że błyszczyk mi się rozleje :nie:
4. Rzadko używam pędzla, a gąbek wcale. Więc pędzel myję tak gdzieś 2 razy w miesiącu.
5. Najwięcej mam kredek. Do ust i oczu.
6. Nie potrafię żyć bez tuszu do rzęs- mam bardzo jasne, więc gdy ich nie pomaluję są niewidoczne prawie :( oraz korektora.
A potrafię się obejść bez podkładu, cieni lub szminki.
7. Korektor, jakaś pomadka lub błyszczyk i czarna kredka do oczu.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.