W zwiazku z moim problemem z makijazem slubnym (musze zrobić go sama ) pytanie:
Jaki polecacie MOCNO KRYJĄCY PODKŁAD? Mam skórę tłustą. Najlepiej z Sephory, Rossmana albo Natury. Nie piszcie o Lirene, Sorayi i Inglocie - mialam i sa dobre ale zbyt malo kryja, a na slub potrzebuje czegos porządnego.
Mile widziane marki Loreal, Maybelline, La roche posay, Vichy i inne w przedziale cenowym od 40 - 100 zł.
Czekam na propozycje.
MOCNO KRYJĄCY PODKŁAD. strona 1 z 3
Dermacol - najtańszy ale uwaga może tworzyć maskę więc polecam mieszać z innym podkładem, według mnie to najbardziej kryjący podkład/kamuflaż
Estee Lauder maximum cover krycie mega ale jest drogi i niedostępny w Polsce ( na allegro można go kupić )
Essence stay all day fajny, dobrze kryje długo się utrzymuje, według mnie lepszy od colorstaya
La roche posay toleriane teint ale uwaga sprawdzaj filtry im większy filtr w przypadku tego podkładu to 25 możesz na zdjęciach wychodzić blado tak jest w przypadku podkładów z dużym filtrem mogą rozjaśniać twarz na zdjęciach
Mam mega tłusta cerę, jeśli chodziło o tego typu imprezy to u mnie sprawdził się vichy dermablend. Teraz używam maybelline superstay 24h, ale wątpię,żeby przetrwał wesele czy ślub.
Zależy jeszcze co dla kogo jest mocne.
Dla mnie mocny to jest Dermacol i Mac, aczkolwiek sądze, ze nie o taki efekt Ci chodziło... Słabszy ale nadal mocny ColorStay Revlona, później Maybelline SuperStay 24h.
No i jak ma sie długo trzymać, to użyłabym bazy
Toleriane Teint koryguje niedoskonałości skóry i ujednolica jej koloryt dzięki doskonałym właściwościom kryjącym. Wzbogacony o innowacyjny składnik - Neurosensynę, redukującą mikropodrażnienia - jest doskonale tolerowany przez skórę nawet najbardziej reaktywną. Czynnik ułatwiający rozprowadzanie, wydłuża trwałość makijażu bez tworzenia efektu maski
Testowany na skórze wrażliwiej, atopowej i trądzikowej.
Wskazania: każdy typ skóry, rozległe niedoskonałości.
Zalety:
- wysoka tolerancja,
- bezzapachowy,
- bez konserwantów,
- z filtrem SPF 25,
- nie powoduje powstawania zaskórników.
U mnie się to wszystko sprawdza prawie w 100%, poza zapachem bo ma taki dziwny, nie wiem, nie potrafię go określić.
moja kuzynka miała próbkę tego podkładu z gazety - jak sie nim pomalowała to bardzo fajnie jej zmatowił cerę, a dodam, że ma cerę tłustą i zazwyczaj świeci się jak psu jajca

jeśli masz gdzieś niedaleko douglasa to możesz się wybrać do niego po odlewkę tego podkładu i wypróbować na sobie :)