Konto usunięte: aki polecacie MOCNO KRYJĄCY PODKŁAD? Mam skórę tłustą.
tu mogę poradzić, bo używałam mnóstwo podkładów, mam cerę mieszaną ale w strefie T błyszczy się strasznie, mam niedoskonałości, dlatego muszę miec w miare mocne krycie.
1. revlon colorstay

Jako jedyny matował mi skórę na cały dzień! do tego mega kryjący, tylko trzeba poćwiczyć z jego aplikacją. dostępny w wersjach dla skóry tłustej oraz suchej. Ja na Twoim miejscu brałabym ten, z doświadczenia wiem, że świetnie spisuje się na jakieś imprezy, wyjścia, bo nie trzeba go za często poprawiać (mi z moją mega błyszczącą się brodą i nosem wystarcza na jakieś hmm.. 10 godzin?)
polecam, miałam kilka buteleczek.
2. la roche posay- toleriane

super kryje, łątwiej się rozprowadza niż tego typu podkłady, naturalnie wygląda ale minusem jest to, że nie matuje, przynajmniej nie mnie. musze walić na niego sporo sybkiego, gdyby nie to, uwielbiałabym ten podkład. do tego mega wydajny.
3. max factor-lasting performance

dobrze kryje, nie robi maski, dobrze się rozprowadza, zrezygnowałam z niego z powodu błyszczenia się skóry (bo zależy mi na tym bardzo, żeby była matowa)
z innych to polecam jeszcze Maybelline Supersilky- też trzymał mi się świetnie i nie powodował błyszczenia, ale teraz nie mogę go znaleźć, podobno weszła jakaś nowa wersja, ja testowałam tylko stara. Na Twoim miejscu nie bawiłabym się tylko kupiłabym ze 2-3 z poleconych tu podkładów i sprawdziła na swojej skórze. Moja jest dość cienka i wrażliwa, także ja np musiałąbym sprawdzić , czy mnie nie uczula itp.