Hej :)
mam pytanko do pań które noszą tipsy lub akryle długie mogą mi poradzić co jest lepsze.
[i prosze osoby które maja krytykować coś na ten temat niech wgl nie piszą ]
lista tematów
Tipsy strona 3 z 7
a no racja

Konto usunięte: ja mam nakladane dwie warstwy zelu, po spilowaniu naklada mi cos jak bezbarwy lakier, ale to nie "szklo" a na koniec urtrafiolet bo tak sobie zawsze zycze.
ty sobie życzysz? przecież to 'coś jak lakier' to jest tak zwane 'płynne szkło', które utwardza się w UV
Konto usunięte: Nic mi sie nie lamie (ok jak sie postaram to strace paznokcia) i jestem bardzo zadowolona
no bo właśnie żele są elastyczne i się nie łamią tak często (można je np. wyginać - ale nie polecam xD), a akryle nie są elastyczne i przy zderzeniu z czymś twardym mogą pęknąć :O
Aby osiągnąć szczęście, trzeba spełnić trzy warunki: być imbecylem, być egoistą i cieszyć się dobrym zdrowiem. Jeśli jednak nie spełnicie pierwszego warunku, wszystko jest stracone.
Gustaw Flaubert
Konto usunięte: No widzisz, a ja mam odpryski na drugi dzień, zapewne dlatego, ze pracuję w rękawiczkach lateksowych, lub ze sztucznymi włosami i wysoką temperaturą.
akurat lateksowych nie używam, ale ogólnie ostatnio powróciłam do lakierów essie i jestem zachwycona ich trwałością, ale jak widać co paznokieć to inna opinia
raczej to zasługa człowieka :)
no to chyba ty używasz kiepskich lakiero-żeli ha ha ha
Konto usunięte: Żebyś wiedziała, zdjęcie dać? Z rowami nie wiem jak to jest nie kopałam nigdy, ale zaufam Tobie... ;)
Może jestem szczęśliwcem, któremu bardziej służy hybrydowy manicure co 2 tygodnie niż lakier+zmywacz codziennie lub co drugi dzień.
z wszystkich twoich wypowiedzi na forum dochodzę do wniosku, że jesteś w czepku urodzona, najinteligentniejsza, najsprytniejsza, najzdrowsza i w ogóle i w szczególe najzdrowsza ...bla bla bla
niestety ja też do głupich nie należę i wiem, że jak ktoś takie rzeczy wypisuje to po prostu ściemnia

Aby osiągnąć szczęście, trzeba spełnić trzy warunki: być imbecylem, być egoistą i cieszyć się dobrym zdrowiem. Jeśli jednak nie spełnicie pierwszego warunku, wszystko jest stracone.
Gustaw Flaubert
Gejszalicious: ty sobie życzysz? przecież to 'coś jak lakier' to jest tak zwane 'płynne szkło', które utwardza się w UV
nie, nie....przewaznie nakladaja polyskujace "odzywki" i fakt ladnie paznokiec wyglada, ale ja mam zazwyczaj biale koncowki i ultrafiolet po prostu mi pasuje... wlasnie ulrafiolet, ale dziwaczne, bezbarwne lakiery
powiem Ci, ze ciezko jest znalezc kogos takiego
aaa i tu sie z Toba nie zgodze...bo jak mialam akryl(to bylo kilka lat temu) to nigdy mi sie nic nie polamalo, a z zelami mialam roznie. Mimo wszystko i tak uwazam, ze zele sa lepsze
Gustaw Flaubert
3 tygodnie bez odprysków jak nie mam czasu isc zrobić. :) CND, może dla Ciebie kiepskie, znawco :)
Gejszalicious: z wszystkich twoich wypowiedzi na forum dochodzę do wniosku, że jesteś w czepku urodzona, najinteligentniejsza, najsprytniejsza, najzdrowsza i w ogóle i w szczególe najzdrowsza ...bla bla bla
niestety ja też do głupich nie należę i wiem, że jak ktoś takie rzeczy wypisuje to po prostu ściemnia
No cóż, cieszę się, że tak o mnie sądzisz :) Mówię, że mogę Ci wysłać zdjęcie swoich paznokci, a Ty swoje... Przecież widzę swoje paznokcie i wiem w jakiej są formie, jak Ty mozesz znać stan MOICH paznokci lepiej?

Konto usunięte: ale ja mam zazwyczaj biale koncowki i ultrafiolet po prostu mi pasuje... wlasnie ulrafiolet, ale dziwaczne, bezbarwne lakier

Konto usunięte: aaa i tu sie z Toba nie zgodze...bo jak mialam akryl(to bylo kilka lat temu) to nigdy mi sie nic nie polamalo,
he he nie chodziło mi o to, że akryl się łamie, tylko o to, że tak się mocno w coś uderzy to może pęknąć na paznokciu :), tak jak żel w takim przypadku może się złamać :)
Gustaw Flaubert
jeśli ktoś nie jest w tym temacie obeznany to i na to i na tamto 'tipsy' mówi :))
Konto usunięte: Ja hybrydowy na swoim przykładzie chwalę. Aczkolwiek mówię, używam cały czas odzywek.
jeśli cały czas nosisz hybrydy to w jaki sposób możesz używać w tym samym czasie odżywek? jedno z drugim się wyklucza jak zlizanie lizaka przez folię
a na cóż ci, a na cóż mych paznokci zdjęcie?
Gustaw Flaubert
"a nie dziwaczne, bezbarwne lakiery"......sorry gadalam przez telefon
Gejszalicious: he he nie chodziło mi o to, że akryl się łamie, tylko o to, że tak się mocno w coś uderzy to może pęknąć na paznokciu :), tak jak żel w takim przypadku może się złamać :)
a mi wlasnie o to chodzilo, ze akryl jest bardziej wytrzymaly
Gejszalicious: jeśli cały czas nosisz hybrydy to w jaki sposób możesz używać w tym samym czasie odżywek? jedno z drugim się wyklucza jak zlizanie lizaka przez folię
Od spodu, wieeeem, trudne i w ogóle, troche pomyślec trzeba żeby an to wpaść.
czytanie ze zrozumieniem się kłania, interpretacja znaków interpunkcyjnych.
ha ha ha ha ha ha ha ha i chcesz mi powiedzieć, że hybryda ci się na odżywce trzyma?

no nieźle, pewnie, żel i akryl też byś na odżywkę nałożyła c'nie?
nie masz się czego czepić, więc się znaków i czytania czepiasz - tak się składa, że dobrze zinterpretowałam twój wpis i dokładnie przeanalizowałam każdy przecinek i kropkę

Gustaw Flaubert