koteczekxD1
koteczekxD1
  13 декабря 2011 (pierwszy post)

Hej :)
mam pytanko do pań które noszą tipsy lub akryle długie mogą mi poradzić co jest lepsze.
[i prosze osoby które maja krytykować coś na ten temat niech wgl nie piszą ]

luk7
luk7
  13 декабря 2011

Po co tipsy,jestem przeciwny bo to bardzo nie kobiece.

Adidasowa
Adidasowa
  13 декабря 2011
luk7
luk7: Po co tipsy,jestem przeciwny bo to bardzo nie kobiece.

sztuczne, fe.
Darunia511
Darunia511
  14 декабря 2011
Gejszalicious
Gejszalicious: ha ha ha ha ha ha ha ha i chcesz mi powiedzieć, że hybryda ci się na odżywce trzyma? no nieźle, pewnie, żel i akryl też byś na odżywkę nałożyła c'nie?

Od spodu, a nie pod spód.. :and:.
Aż mi przykro.. :and:.

Gejszalicious
Gejszalicious: nie masz się czego czepić, więc się znaków i czytania czepiasz - tak się składa, że dobrze zinterpretowałam twój wpis i dokładnie przeanalizowałam każdy przecinek i kropkę

jw
SoDope
SoDope
  14 декабря 2011
Gejszalicious
Gejszalicious: nie ma między nimi różnicy który lepszy, który gorszy - to jest indywidualne odczucie

lepszy jest niby żel ale tylko dlatego, że nie jest aż tak szkodliwy .. ale tutaj by się mogła długa rozmowa zrobić bo odkryto, że osoby które często poddają się zabiegowi przedłużania paznokci metodą UV - mogą być niby w grupie ryzyka jeżeli chodzi o raka skóry :crylol:

Konto usunięte
Konto usunięte: nie wiem, ale byc moze masz racje....nalozenie zbyt grubej ilosci zelu sprawia, ze paznokcie sa grubsze

Nie, że mogę mieć racje tylko mam racje.

Konto usunięte
Konto usunięte: moja koleżanka nosiła tipsy(nie mam pojęcia czy akrylowe czy żelowe) parę ładnych lat, teraz zdjęła bo urodziła dziecko i o dziwo paznokcie ma w naprawdę dobrym stanie, dlatego się zastanawiam czy to zasługa dobrej manicurzystki czy azbestowych paznokci

zasługa dobrej manicurzystki.
już Ci piszę dlatego - bo są dwie szkoły 'jazdy' jak ja to mówie.
jedne piłują paznokcie przed przyklejeniem tipsa do granic możliwości a drugie 'matowią'
druga sprawa to czy osoba sama majstrowała się przy paznokciach(*) czy również ściągała je w 'salonie'
(*) niektóre osoby są tak mądre, że podważają sobie tipsy czy tą masę akrylową/żelową i robią się dziury.

Jeżeli już masz sobie cokolwiek robić to ewentualnie przedłużenie na szablonie bądź całe sztuczne paznokcie przyklejone.
Gejszalicious
Reputacja: -4 | BluzgometrTM: 29
Gejszalicious
  14 декабря 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: lepszy jest niby żel ale tylko dlatego, że nie jest aż tak szkodliwy .. ale tutaj by się mogła długa rozmowa zrobić bo odkryto, że osoby które często poddają się zabiegowi przedłużania paznokci metodą UV - mogą być niby w grupie ryzyka jeżeli chodzi o raka skóry

nie wiem z czego się śmiejesz - akryl też jest rakotwórczy i teratogenny :)
Aby osiągnąć szczęście, trzeba spełnić trzy warunki: być imbecylem, być egoistą i cieszyć się dobrym zdrowiem. Jeśli jednak nie spełnicie pierwszego warunku, wszystko jest stracone.
Gustaw Flaubert
Gejszalicious
Gejszalicious
  14 декабря 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Gejszalicious: ha ha ha ha ha ha ha ha i chcesz mi powiedzieć, że hybryda ci się na odżywce trzyma? no nieźle, pewnie, żel i akryl też byś na odżywkę nałożyła c'nie? Od spodu, a nie pod spód.. . Aż mi przykro.. .Gejszalicious: nie masz się czego czepić, więc się znaków i czytania czepiasz - tak się składa, że dobrze zinterpretowałam twój wpis i dokładnie przeanalizowałam każdy przecinek i kropkę jw

brakuje ci argumentów, więc się kropek i słówek czepiasz magistrze filologii polskiej :lol:
Aby osiągnąć szczęście, trzeba spełnić trzy warunki: być imbecylem, być egoistą i cieszyć się dobrym zdrowiem. Jeśli jednak nie spełnicie pierwszego warunku, wszystko jest stracone.
Gustaw Flaubert
MaalutkaaMyszkaaa8
MaalutkaaMyszkaaa8
  14 декабря 2011

Każda kobieta wybierze to co będzie jej pasowało :-)

AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  14 декабря 2011

Ja wole naturalne :zakochany:

SoDope
SoDope
  14 декабря 2011
Gejszalicious
Gejszalicious: nie wiem z czego się śmiejesz - akryl też jest rakotwórczy i teratogenny :)

Konto usunięte
Konto usunięte: lepszy jest niby żel ale tylko dlatego, że nie jest aż tak szkodliwy

Przecież nie zaprzeczyłam, że akryl jest zdrowy :ziober2:
tylko, że żel jest NIBY mniej szkodliwy.

z czego się śmieje no z tych badań, że 5 minuty sesji pod lampą dość małej częstotliwości dopatrzyli się takich 'rzeczy'
Adidasowa
Adidasowa
  14 декабря 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Jeżeli już masz sobie cokolwiek robić to ewentualnie przedłużenie na szablonie

Dokładnie, propsy.
boniwinter
boniwinter
  14 декабря 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: tylko mam racje.

Ja chodze do profesjonalistki i zawsze mam genialnie zrobione paznokcie.
Dlatego napisalam, ze "byc moze masz racje"...czytanie miedzy wierszami jest bardzo istotne
SoDope
SoDope
  14 декабря 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja chodze do profesjonalistki i zawsze mam genialnie zrobione paznokcie.

no to chwała Bogu.

wiesz - każde paznokcie mogą być grube ..
bo tips + 3 warstwy czegokolwiek zawsze pogrubia paznokieć.. :mrgreen:

a teraz słodkości dla WAS :ziober2:

:crylol:
boniwinter
boniwinter
  14 декабря 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: wiesz - każde paznokcie mogą być grube ..

tak masz racje
pokaze Ci moje i sorry za zdjecie, ale zrobilam jej przed chwila telefonem, jest kiepskie swiatlo, ale mimo tego nie uwazam zeby moje paznokcie byly grubsze od zaprezentowanych przez Ciebie.

SoDope
SoDope
  15 декабря 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: moje paznokcie byly grubsze od zaprezentowanych przez Ciebie.

mi tutaj nie chodzi o prezentowanie grubości tylko o 'finalny wygląd paznokci..

i nie obraź się .. ale te Twoje paznokcie nie wyglądają na bardzo profesjonalną prace.. wyglądają mniej więcej jak moje gdy ja raz poszłam zrobić sobie dwutygodniówki i babka stękała, że ma 8 letnie doświadczenie w stylizacji paznokci..

gdzieś może jeszcze mam to zdjęcie sprzed 3 lat ... takie mi sipki zrobiła jakbym miała być kretem za chwile.
Gejszalicious
Gejszalicious
  15 декабря 2011
Konto usunięte
Konto usunięte:

nie ma kamuflażu :załamka:
Gustaw Flaubert
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.