Jakie liceum ... przyszłość aktorstwo :) strona 3 z 3
Teraz czeka mnie 3 gimnazjum - szkoda że wakacje tak szybko lecą ;(
Swoją przyszłość mam nadzieję wiązać z aktorstwem. A co za tym idzie ? Studia aktorskie. Uczęszczam już na specjalne zajęcia kształcące talenty... ale nie o tym miałam pisać
Rzecz w tym iż słyszałam że najlepiej przygotowują licea o profilu dziennikarskim - stres i te sprawy
Stąd pytania :
Czy ktoś jest na takim profilu i może napisać co i jak
oraz
Macie może jakieś inne propozycje i wiecie gdzie jest jakieś dobre liceum co by mnie przygotowało na dalszą ścieżkę życia ... w Szczecinie lub Gdyni bo mam możliwość wyboru tych dwóch miast ^^.
Dziękuje za uwagę i odpowiedzi
Jak kochac to księcia ..jak krasc to miliony...jak szalec to na calego
Serio

Mi wszyscy mówili że właśnie szkola bo nie ma takich szkól ponadgimnazjalnych które by przygotowały na aktorstwo.
Chociaż teraz coraz częściej się zastanawiam czy mam jakieś szanse na wybicie się ?
Na studia aktorskie jest baaardzo wiele kandydatów... : (
A nawet jeżeli się dostane to ponoć droga do sławy prowadzi przez łóżko ...
Jak kochac to księcia ..jak krasc to miliony...jak szalec to na calego
w ogólniakach klasy też są profilowane.
(przynajmniej u mnie tak jest)
jest human, mat-inf,sportowa,jezykowa i jescze jakies ale nie pamietam...
Miałam profil ogólny i nie narzekam :)
Ale to dlatego ze nie byłam pewna jeszcze co chce dalej robić
w Krakowie jest liceum aktorskie. dokładnie : IX Prywatne Liceum Ogólnokształcące - Aktorskie, Lart StudiO. absolwentami tej szkoły jest np. Paweł Małaszyński, czy Grzesiu Halama. Też jestem w 3kl. gim. i mam zamiar się tam wybrać .. Przygotowuje bardzo dobrze do dalszego kształcenia,ale też trzeba płacić .. no i nie wszystkich przyjmują, a trzeba zapłacić wpisowe.