Masz aparat?
Jak tak to jaki?
Według was jaki z aparatów jest najlepszy ?
A najgorszy?
Dlaczego tak a nie inaczej uważacie ?
Jakie zdjęcia najczęściej robisz?
Możesz coś tu pokazać? :)
A to dla znających się, jakie błędy są w tym zdjęciu? ( zdjęcie pomniejszone, piksele przez to widać, słaby program:D )
lista tematów
Aparat strona 2 z 15
Konto usunięte: Masz aparat?
Jak tak to jaki?
A najgorszy?
canon eos 400d
chcialabym np 5d ale z braku kasy moj mi starczy w zupelnosci jak szkla odpowiednie dokupie.
jest wiele gowienek wsrod kompaktow szczegolnie
krajobrazy + zwierzeta. czasem makro.
ja sie nie znam ale bym sprobowala z troszke dluzszym czasem naswietlania i przy wywolywaniu rawa troszke wiekszy kontrast i moc kolorow. i bez krzywej nieostrej galazki tej najblizej

wg mnie totalnie zwalona kompozycja zdjęcia, bez ładu składu
absolutnie odradzam!!
mam

plus tymczasowo 2 szkła (50mm f/1,4 17-70 sigma) potem dojdzie 70-200 f/2,8

tego nie idzie tak określić bo każdy ma coś czego nie ma inny
dla mnie najlepszy system to system EOS Canon
bo jest prosty, przyjemny w obsłudze
i póki co niezawodny :)
różne, portrety, scenerie
ale nie ma się czym chwalić :)
"Na ścianie twarze których wizerunkiem żywisz się, On fotograf dziki wampir pije ludzką krew, On fotograf żyje obcym w swoim ciele...Teraz wiesz kradniesz dusze poprzez zdjęcia swe [...]"
mam, canona a530 powershot. no cóż, na razie mnie na lepszy nie stać...
najlepsze są lustrzanki canona i nikona

wszyscy profesjonaliści posługują się własnie tym sprzętem.
też mam tego grata

i nie wiem, jak aparat z tego tela może satysfakcjonować :szok2:
moje też

bo 1. jedyne nikony warte uwagi z lustrzanek to od d80 wzwyż patrząc na jakość zdjęcia
po 2. d40 nie ma silnika w korpusie co za tym idzie trzeba kupić drogie obiektywy żeby działał AF
po 3. prostszy w obsłudze będzie nawet Sony alfa 200
po 4. w podobnej cenie jest canon 350D w którym tylko obiektyw jest do wymiany bo kitowy jest kiczowaty ale tak to z analoga współgrają obiektywy czyli schodzimy z kosztów.
d40 nie posiada nic wartego uwagi poza aktualną ceną - ale jeśli komuś wystarcza w przeliczeniu 3x zoom ze standardowego obiektywu z d40 to niech bierze d40 ale tylko pod warunkiem że nie zmieni szkła....
tak to osobiście polecam bardziej canona 350D/400D to już w ogóle super lustro amatorskie albo sony alfa 200
"Na ścianie twarze których wizerunkiem żywisz się, On fotograf dziki wampir pije ludzką krew, On fotograf żyje obcym w swoim ciele...Teraz wiesz kradniesz dusze poprzez zdjęcia swe [...]"
artLiszka: bo 1. jedyne nikony warte uwagi z lustrzanek to od d80 wzwyż patrząc na jakość zdjęcia
po 2. d40 nie ma silnika w korpusie co za tym idzie trzeba kupić drogie obiektywy żeby działał AF
po 4. w podobnej cenie jest canon 350D w którym tylko obiektyw jest do wymiany bo kitowy jest kiczowaty ale tak to z analoga współgrają obiektywy czyli schodzimy z kosztów.
d40 nie posiada nic wartego uwagi poza aktualną ceną - ale jeśli komuś wystarcza w przeliczeniu 3x zoom ze standardowego obiektywu z d40 to niech bierze d40 ale tylko pod warunkiem że nie zmieni szkła....
tak to osobiście polecam bardziej canona 350D/400D to już w ogóle super lustro amatorskie albo sony alfa 200
Witam no to i ja dołożę coś od siebie...
Jako że miałem do czynienia z D40 to powiem może tak...niestety fatalna jakośc wykonania...słabe mocowanie obiektywu
do tego mały uchwyt, brak możliwości podpięcia dodatkowego gripu( dodatkowe zasilanie tak w woli wyjaśnienia), mała liczba przycisków funkcyjnych na obudowie co znacznie ogranicza funkcjonalność, które pozwoliły by na szybki dostęp do takich funkcji jak balans bieli, czy pomiar światła spowalniają dokonywanie zmian podczas fotografowania...
artLiszka: razotka:oo a czemu?
bo 1. jedyne nikony warte uwagi z lustrzanek to od d80 wzwyż patrząc na jakość zdjęcia
mi jakoś canony w ogóle lepiej się podobają...
a gdybys miała wybrać coś do 3 tys. co byś wybrała? jaki byłby najlepszy?
warty uwagi?

Konto usunięte: Masz aparat?
Jak tak to jaki?
A najgorszy?
Możesz coś tu pokazać? :)
canon eos 30D plus troche optyki canonowskiej i tej na gwint m42
moja radosna tworczosc po kliknieciu w link w podpisie
o tak
zacytuje pewne znane slowa towarzysza J.R.R. Tolkiena:
"(eos) one to rule them all"

co do zamieszconego zdjecia
kadr do poprawki
przeczytaj chociazby o regule zlotego podzialu kadru
slonce nie powinno byc centralnie umieszczone

nieostre galezie na pierwszym planie raza mocno
a poza tym nieznosze fotografii zachodow slonca
lepiej bym tego nie ujęła :D
jakbym miała 3 tyś bym wziełabym canona 400D i jakieś ładne szkiełko do tego (zależne od potrzeb)
a alfa 200 co tu dużo mówić cała konica :D