Masz aparat?
Jak tak to jaki?
Według was jaki z aparatów jest najlepszy ?
A najgorszy?
Dlaczego tak a nie inaczej uważacie ?
Jakie zdjęcia najczęściej robisz?
Możesz coś tu pokazać? :)
A to dla znających się, jakie błędy są w tym zdjęciu? ( zdjęcie pomniejszone, piksele przez to widać, słaby program:D )
lista tematów
Aparat strona 4 z 15
przeoczenie kobiecinko przeoczenie....
co do tego szkiełka to polecam poza tymi dwoma wadami: wyraźna aberracja chromatyczna nie można się zbytnio do czego przyczepić, co do pracy AF to zależy...ogólnie rzecz biorąc we wszelkich testach nie mylił się nagminnie więc nie przyczepiłbym się do tego...
# wyraźne winietowanie
wqiec mamy inne opinie na ten temat
jesli juz sie onanistycznie meczymy nad sprzetem
wykresy MTF na photozone.de oraz na optyczne.pl mowia cos zupelnie innego
co do kolorystyki rzecz wzgledna i zalezna od gustu

masz probke z sigmy w moim wykonaniu
Konto usunięte: co do kolorystyki rzecz wzgledna i zalezna od gustu
http://farm4.static.flickr.com/3265/2642645600_f699115b66.jpg
masz probke z sigmy w moim wykonaniu
no dobra ... a teraz probka prosto z aparatu ... bo to sie dla mnie liczy ;] .. w PS`ie moge sobie cuda robic nawet z kit`owca (i tak sie meczylem prawie 6 miesiecy

spadam do dentysty ... bede pozniej [;
artLiszka: bo 1. jedyne nikony warte uwagi z lustrzanek to od d80 wzwyż patrząc na jakość zdjęcia
po 2. d40 nie ma silnika w korpusie co za tym idzie trzeba kupić drogie obiektywy żeby działał AF
po 3. prostszy w obsłudze będzie nawet Sony alfa 200
po 4. w podobnej cenie jest canon 350D w którym tylko obiektyw jest do wymiany bo kitowy jest kiczowaty ale tak to z analoga współgrają obiektywy czyli schodzimy z kosztów.
d40 nie posiada nic wartego uwagi poza aktualną ceną - ale jeśli komuś wystarcza w przeliczeniu 3x zoom ze standardowego obiektywu z d40 to niech bierze d40 ale tylko pod warunkiem że nie zmieni szkła....
tak to osobiście polecam bardziej canona 350D/400D to już w ogóle super lustro amatorskie albo sony alfa 200
a ja właśnie czytałam opinie, nawet dużo opinii -że tak powiem
i wniosek był jeden: świetna jakośc zdjęć i idealny dla amatorów

piszesz tu o wymianie obiektywów, a ja miałam najmyśli ten aparat w ręku szarego fotografa, któremu zależy na robieniu dobrej jakości zdjęć

"Na ścianie twarze których wizerunkiem żywisz się, On fotograf dziki wampir pije ludzką krew, On fotograf żyje obcym w swoim ciele...Teraz wiesz kradniesz dusze poprzez zdjęcia swe [...]"
drugi wniosek - zmień forum

nie pakujcie się w tego nikona
szkoda nawet takiej kasy za lustrzankę :)
canon i sony jest prostszy i przyjemniejszy niz to coś :P
Konto usunięte: piszesz tu o wymianie obiektywów, a ja miałam najmyśli ten aparat w ręku szarego fotografa, któremu zależy na robieniu dobrej jakości zdjęć
zdjęcia z niego nie raz pozostawiają wiele do życzenia - szkoda kasy na to.
a wymiana obiektywów - każdy z czasem je wymienia :)
"Na ścianie twarze których wizerunkiem żywisz się, On fotograf dziki wampir pije ludzką krew, On fotograf żyje obcym w swoim ciele...Teraz wiesz kradniesz dusze poprzez zdjęcia swe [...]"
eeee lepiej już canona 350D !! nienaganne zdjęcia
a do tego żaden problem z serwisem jakby się coś stało :)
nikon potrafi przetrzymać aparat i z 2-3 miesiące :P