dnmMili
dnmMili
  15 июля 2008 (pierwszy post)

Masz aparat?
Jak tak to jaki?
Według was jaki z aparatów jest najlepszy ?
A najgorszy?
Dlaczego tak a nie inaczej uważacie ?
Jakie zdjęcia najczęściej robisz?
Możesz coś tu pokazać? :)

A to dla znających się, jakie błędy są w tym zdjęciu? ( zdjęcie pomniejszone, piksele przez to widać, słaby program:D )

Kamaa08
Kamaa08
  15 июля 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: polecam www.canon-board.info mozna sie sporo dowiedziec takze jesli chodzi o optyke ale nie tylko www.optyczne.pl

dziękuje, przyda się :mrgreen: chociaż ostatnio dowiedziałam sie sporo bo byłam kompletnie 'zielona' ;]
moshic
moshic
  15 июля 2008
artLiszka
artLiszka: andzey: jak Life View mój też ma i po 3dniach dopiero odkryłam gdzie ale nie lubię tego nigdy ! tego nie używałam

Live View !! ;]
Pcasso
Pcasso
  15 июля 2008
artLiszka
artLiszka: 300!! żadna 350 !!

przeoczenie kobiecinko przeoczenie....

Konto usunięte
Konto usunięte: tamron 17-50 2,8

co do tego szkiełka to polecam poza tymi dwoma wadami: wyraźna aberracja chromatyczna nie można się zbytnio do czego przyczepić, co do pracy AF to zależy...ogólnie rzecz biorąc we wszelkich testach nie mylił się nagminnie więc nie przyczepiłbym się do tego...
# wyraźne winietowanie
artLiszka
Reputacja: -4 | BluzgometrTM: 4
artLiszka
  15 июля 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: mnie przerazya tylko w moim 30D maly wizjer

a ja nie mam żadnego ale! absolutnie żadnego :ziober2:

"Na ścianie twarze których wizerunkiem żywisz się, On fotograf dziki wampir pije ludzką krew, On fotograf żyje obcym w swoim ciele...Teraz wiesz kradniesz dusze poprzez zdjęcia swe [...]"

andzey
andzey
  15 июля 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: kolorystyka i ostrosc mnie powalaja w porownaniu do sigmy ;]

wqiec mamy inne opinie na ten temat
jesli juz sie onanistycznie meczymy nad sprzetem
wykresy MTF na photozone.de oraz na optyczne.pl mowia cos zupelnie innego

co do kolorystyki rzecz wzgledna i zalezna od gustu

masz probke z sigmy w moim wykonaniu
andzey
andzey
  15 июля 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Live View !! ;]

nie wiem bo w moim na szczescie tego syfu nie ma :ziober2:

artLiszka
artLiszka: a ja nie mam żadnego ale! absolutnie żadnego

widzialem cie na profilu z 1D
zazdroszcze
dobra koniec musze znikac :bye:
moshic
moshic
  15 июля 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: co do kolorystyki rzecz wzgledna i zalezna od gustu http://farm4.static.flickr.com/3265/2642645600_f699115b66.jpg masz probke z sigmy w moim wykonaniu

no dobra ... a teraz probka prosto z aparatu ... bo to sie dla mnie liczy ;] .. w PS`ie moge sobie cuda robic nawet z kit`owca (i tak sie meczylem prawie 6 miesiecy :ziober2:)

spadam do dentysty ... bede pozniej [;
Pcasso
Pcasso
  15 июля 2008

ja tam na moją sigme 18-50 f/2.8 DC Makro nie narzekam...zdjęcie bez żadnej ingerencji PS...wydaje mi się że jeśłi chodzi o kolorki to bardzo przyzwoicie
DzIeFFcZyNaa00
DzIeFFcZyNaa00
  15 июля 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Masz aparat?

no raczej ;]
razotka
razotka
  15 июля 2008
artLiszka
artLiszka: bo 1. jedyne nikony warte uwagi z lustrzanek to od d80 wzwyż patrząc na jakość zdjęcia po 2. d40 nie ma silnika w korpusie co za tym idzie trzeba kupić drogie obiektywy żeby działał AF po 3. prostszy w obsłudze będzie nawet Sony alfa 200 po 4. w podobnej cenie jest canon 350D w którym tylko obiektyw jest do wymiany bo kitowy jest kiczowaty ale tak to z analoga współgrają obiektywy czyli schodzimy z kosztów. d40 nie posiada nic wartego uwagi poza aktualną ceną - ale jeśli komuś wystarcza w przeliczeniu 3x zoom ze standardowego obiektywu z d40 to niech bierze d40 ale tylko pod warunkiem że nie zmieni szkła.... tak to osobiście polecam bardziej canona 350D/400D to już w ogóle super lustro amatorskie albo sony alfa 200

a ja właśnie czytałam opinie, nawet dużo opinii -że tak powiem
i wniosek był jeden: świetna jakośc zdjęć i idealny dla amatorów :woot:
piszesz tu o wymianie obiektywów, a ja miałam najmyśli ten aparat w ręku szarego fotografa, któremu zależy na robieniu dobrej jakości zdjęć :and:
artLiszka
artLiszka
  15 июля 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: widzialem cie na profilu z 1D

1D to z canon road show
ja mam 40D :P

ja powiem tak
testy testami ale nie ma to jak przekonać się na własne oczy o danym szkle co potrafi.
Moją 50mm objechali na jednym teście a ja bym jej nie oddała :)

"Na ścianie twarze których wizerunkiem żywisz się, On fotograf dziki wampir pije ludzką krew, On fotograf żyje obcym w swoim ciele...Teraz wiesz kradniesz dusze poprzez zdjęcia swe [...]"

artLiszka
artLiszka
  15 июля 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: i wniosek był jeden: świetna jakośc zdjęć i idealny dla amatorów

drugi wniosek - zmień forum :ziober2:
nie pakujcie się w tego nikona
szkoda nawet takiej kasy za lustrzankę :)
canon i sony jest prostszy i przyjemniejszy niz to coś :P

Konto usunięte
Konto usunięte: piszesz tu o wymianie obiektywów, a ja miałam najmyśli ten aparat w ręku szarego fotografa, któremu zależy na robieniu dobrej jakości zdjęć

zdjęcia z niego nie raz pozostawiają wiele do życzenia - szkoda kasy na to.
a wymiana obiektywów - każdy z czasem je wymienia :)

Pcasso
Pcasso
  15 июля 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: wniosek był jeden: świetna jakośc zdjęć i idealny dla amatorów

oj jak być amatorem to już z jakimiś ambicjami...
Fakt faktem "na grill party" czy do pstrykania kwiatuszków z pewnością wystarczy...

Konto usunięte
Konto usunięte: świetna jakośc zdjęć

z pewnością nienaganna :)
artLiszka
artLiszka
  15 июля 2008

eeee lepiej już canona 350D !! nienaganne zdjęcia
a do tego żaden problem z serwisem jakby się coś stało :)
nikon potrafi przetrzymać aparat i z 2-3 miesiące :P

Pcasso
Pcasso
  15 июля 2008
artLiszka
artLiszka: nikon potrafi przetrzymać aparat i z 2-3 miesiące :P

tu mi tu nie prognozuj...żebym ja Cię jutro nie "pstryknął" choć lepsze to niż ty miałabyś mnie przetrzymać :crylol:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.