styka51
styka51
  5 июня 2012 (pierwszy post)
Witam chłopcy i dziewczęta:d

W związku z tym, iż w naszym otoczeniu jest coraz więcej bloggerek etc. to wymyśliłam sobie, że....

Może mogłybyśmy wstawiać tutaj zdjęcia z naszych "outfitów" w sensie z tego co jesteśmy ubrane.
Od razu zastrzegam! Nie chodzi tu o codzienne dodawanie miliona zdjęć i specjalnych przygotowań w zaciszu domowym i spacerów do lasu w celu strzelenia foty.
Możemy konstruktywnie komentować i doradzać ;)

Soł. otwieramy :D

Pozdrawiam Stycz :ziober2:
MartaKarinka
MartaKarinka
  12 мая 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: festiwalu małomiasteczkowej mody

lepszy festiwal małomiasteczkowej mody, niż bycie tryhardem. już sam fakt że dajesz j:cenzura:nko o jakiejś kołnierzyki i o to jak mają leżeć świadczy o twoim... a zresztą nieważne, sam wiesz
Konto usunięte
Konto usunięte: twoje drugie imię w tym przypadku to nie przypadek xD

Ojciec chciał mi tak dać na pierwsze.d83dde04
JuIia
JuIia: Marto co sądzisz o moim outficie do lasu? Leginsiki mam na sobie heh.

No outfit jak outfit, akurat nie lubię motywu moro, ale może być. Widziałam już to zdjęcie d83dde0a
Earth
Earth
  12 мая 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: już sam fakt że dajesz jnko o jakiejś kołnierzyki i o to jak mają leżeć świadczy o twoim... a zresztą nieważne, sam wiesz

To świadczy o dbałości :|
Sama np też zwracam uwagę na takie rzeczy. No i np o czyste buty. : D
JuIia
JuIia
  12 мая 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: Widziałam już to zdjęcie

A 11 dałaś? ;/
MartaKarinka
MartaKarinka
  12 мая 2014
Earth
Earth: To świadczy o dbałości :|

Szczerze? Nie uważam, żeby to, czy kołnierzyk jest schowany, czy wystaje, było jakoś bardzo istotne. Raczej mało kto zwraca uwagę na takie szczegóły. Ważniejsze moim zdaniem jest ogólne wrażenie, a nie takie drobnostki.
Earth
Earth: Sama np też zwracam uwagę na takie rzeczy. No i np o czyste buty. : D

Ja nie zwracam. Na buty oczywko tak, akurat tamte buty, które ludzie z forum uznali szumnie za brudne, były ze specyficznego materiału, a w rzeczywistości brudne nie były. d83dde0a
Ale wiesz Pati, istnieje pewna różnica między zwracaniem uwagi na czystość butów, a na jakiś nie-daj-boże wystający kołnierzyk.
Kobiety to jeszcze ok, bo jakoś tak się przyjęło, że kobiety zwykły bardziej przywiązywać wagę do tego typu szczegółów, ale jakby mi osobnik płci męskiej zaczął prawić jakiś wykład o tym, jak powinien być schowany kołnierzyk i do jakich dekoltów się nadaje, po prostu bym go wyśmiała.
JuIia
JuIia: A 11 dałaś? ;/

nie ;/ dam kiedy indziej.
Earth
Earth
  12 мая 2014
Ostatnio edytowany: 1 января 1970
Konto usunięte
Konto usunięte: Szczerze? Nie uważam, żeby to, czy kołnierzyk jest schowany, czy wystaje, było jakoś bardzo istotne. Raczej mało kto zwraca uwagę na takie szczegóły. Ważniejsze moim zdaniem jest ogólne wrażenie, a nie takie drobnostk

Myślę, że jeśli ktoś jest w temacie to jednak zwraca uwagę na takie rzeczy. Może pracownicy biedronki niekoniecznie, ale w byle biurze już owszem, więc nie tak mało kto. :)

Konto usunięte
Konto usunięte: ale jakby mi osobnik płci męskiej zaczął prawić jakiś wykład o tym, jak powinien być schowany kołnierzyk i do jakich dekoltów się nadaje, po prostu bym go wyśmiała.

Czasami mam wrażenie, że ten Śląsk naprawdę jest w jakimś innym świecie. Albo to ja się zrobiłam jakaś "snobistyczna" ostatnio. Piszesz o dbałości o schludność określonego typu ubioru jakby facet Ci doradzał jaki podkład masz wybrać (no offence Prinz).
MartaKarinka
MartaKarinka
  12 мая 2014
Earth
Earth: Myślę, że jeśli ktoś jest w temacie to jednak zwraca uwagę na takie rzeczy. Może pracownicy biedronki niekoniecznie, ale w byle biurze już owszem, więc nie tak mało kto. :)

Oj Patrycjo, skończmy już z tą Biedronką, bo coś mi się wydaje, że lekko popadasz w skrajność. ;) Swoją drogą pracownicy Bierdonki stali się jakimś międzynarodowym symbolem biedy i wszelakich negatywnych skojarzeń, bo co nie usłyszę czegoś negatywnego/prześmiewczego, to tylko Biedronka. :D
Miałaś okazję się spotkać z takim "zjawiskiem" w "byle biurze", czy tylko snujesz domysły?
Earth
Earth: Piszesz o dbałości o schludność określonego typu ubioru jakby facet Ci doradzał jaki podkład masz wybrać (no offence Prinz).

:rotfl:

Dla mnie to mniej więcej to samo :)
MartaKarinka
MartaKarinka
  12 мая 2014
http://www.fotka.pl/profil/michass909

Czy Ty Patrycja go na mnie nasłałaś? xD Bo przypomniało mi się, że kiedyś mnie pytałaś na pw, czy mi się podoba i pisałaś, że by do mnie pasował, a teraz mnie podgląda :rotfl:
Earth
Earth
  12 мая 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: Oj Patrycjo, skończmy już z tą Biedronką, bo coś mi się wydaje, że lekko popadasz w skrajność. ;) Swoją drogą pracownicy Bierdonki stali się jakimś międzynarodowym symbolem biedy i wszelakich negatywnych skojarzeń, bo co nie usłyszę czegoś negatywnego/prześmiewczego, to tylko Biedronka. :D

Mi tylko chodziło o to, że tam nie ma takiego dress-code'u :D

Konto usunięte
Konto usunięte: Miałaś okazję się spotkać z takim "zjawiskiem" w "byle biurze", czy tylko snujesz domysły?

Miałam okazję. Choć może nie wszędzie faktycznie tak jest. Ale tak samo na uczelni u mnie przeważa kadra ubrana formalnie i gdyby któryś wykładowca ubrał coś niewłaściwie to bym troche uznala ze mu nie wypada :D
Konto usunięte
Konto usunięte: http://www.fotka.pl/profil/michass909 Czy Ty Patrycja go na mnie nasłałaś? xD Bo przypomniało mi się, że kiedyś mnie pytałaś na pw, czy mi się podoba i pisałaś, że by do mnie pasował, a teraz mnie podgląda

: D Nie, zapomniałam już o nim. Widać cos w tym musiało być i pasujecie do siebie. ;D
MartaKarinka
MartaKarinka
  12 мая 2014
Earth
Earth: Mi tylko chodziło o to, że tam nie ma takiego dress-code'u :D

No tak samo jak w każdych innych supermarketach/w magazynie etc. Ale jakiś ścisły dress code też nie wszędzie, nie w każdym "bardziej prestiżowym" niż biedronka miejscu obowiązuje (boże jak ja nie cierpię angielskich zapożyczeń w polskim, zaraz mi się nóż w kieszeni otwiera, już pisałam, że kojarzy mi się to ze straszną zaściankowościąd83ddc36)***

A jeżeli obowiązuje, bo są takie miejsca, to nikt raczej nie zwraca uwagi na jakieś szczegóły typu to, czy kołnierzyk jest schowany, czy wystający nie daj Boże tylko na całokształt :D
no chyba, że ktoś jest modelem czy stewardessą
Earth
Earth: Ale tak samo na uczelni u mnie przeważa kadra ubrana formalnie i gdyby któryś wykładowca ubrał coś niewłaściwie to bym troche uznala ze mu nie wypada :D

:wtf:

Dla mnie to coś odległego :))
Earth
Earth: Widać cos w tym musiało być i pasujecie do siebie. ;D

hahah. :D On wygląda jak jakiś mongoł.... :haft: Ale właśnie go zapamiętałam i mimo, że nie podejrzewałam Cię o nasyłanie na mnie, to tak dla 'żartu' wspomniałam.

*** nie jest to żadna aluzja do Ciebie, bo takie określenie w naszym języku funkcjonuje, ale właśnie dla mnie jest to trochę irytujące.
PROVIRON318
PROVIRON318
  12 мая 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: sam fakt że dajesz jnko o jakiejś kołnierzyki i o to jak mają leżeć świadczy o

tym, że nie jestem robakiem jak ty i że potrafię się ubrać xD
boże jak ja gnije z twojego zaściankowego myślenia, zabij się xD
MartaKarinka
MartaKarinka
  12 мая 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: tym, że nie jestem robakiem

Dobry troll, ale w tym momencie przestałam czytać.
pijana
pijana
  12 мая 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: Ważniejsze moim zdaniem jest ogólne wrażenie, a nie takie drobnostki.

Ale przecież ogólne wrażenie jest tworzone właśnie przez szczegóły. Moim zdaniem bardzo dobrze, że istnieją faceci, którzy przywiązują uwagę do detali, a nie ubierają się od Sasa do lasa, nosząc beznadziejne zegarki, krawaty po samego fjuta i białe skarpety do garniaka. W dobie Sebków w przetartych dżinsach z aplikacjami lub typów w rurkach, które chyba wciskają im jaja w dupę, tym bardziej szacun. Jednak spokojnie, bo, z całym szacunkiem, Ciebie do poważnej korpo nikt w życiu nie weźmie, więc nie będziesz musiała sobie zawracać głowy dress code'em :)
PROVIRON318
PROVIRON318
  12 мая 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: Ciebie do poważnej korpo nikt w życiu nie weźmie

+111111111
już kiedyś jej to pisałem (śmiech)
MartaKarinka
MartaKarinka
  12 мая 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: Ciebie do poważnej korpo nikt w życiu nie weźmie,

po co mi praca w poważnym korpo, skoro mam inny plan na życie : ) chociaż wiem, że dla większości szczytem marzeń jest praca w korporacji za 2 tys. brutto siedząc od 7 do 17 i zap:cenzura:c dla kogoś
Konto usunięte
Konto usunięte: a. W dobie Sebków w przetartych dżinsach z aplikacjami lub typów w rurkach, które chyba wciskają im jaja w dupę, tym bardziej szacun.

Zazwyczaj piszą to te, które same śmigają z najbardziej podręcznikowymi przykładami "sebków" niemającymi nic wspólnego z szeroko (albo nawet mniej szeroko) pojętą klasą 263a
FrenchShoes
FrenchShoes
  12 мая 2014
Konto usunięte
Konto usunięte: już sam fakt że dajesz jnko o jakiejś kołnierzyki i o to jak mają leżeć świadczy o twoim... a zresztą nieważne, sam wiesz

Konto usunięte
Konto usunięte: Szczerze? Nie uważam, żeby to, czy kołnierzyk jest schowany, czy wystaje, było jakoś bardzo istotne. Raczej mało kto zwraca uwagę na takie szczegóły. Ważniejsze moim zdaniem jest ogólne wrażenie, a nie takie drobnostki.

brak mi nie ciebie słów d83dde1ed83ddd2b
nie chce mi sie juz nawet odpisywac i ci tego wszystkiego tlumaczyc, bo juz nawet @pijana cie masakruje
radze ci sie juz marta nie wypowiadac, bo dobijasz sie sama, kolejnymi postami
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.