ekhm, ekhm..
Luksus – ogólna definicja obejmująca obiekty materialne, usługi, artykuły spożywcze itp. dostępne dla wąskich grup społecznych, o przychodzie wyższym niż ogół społeczeństwa.
Mianem luksusu można określić choćby kolację w drogiej restauracji ze znakomitym widokiem, przy dobrym winie, będącą niekoniecznie niezbędną do przeżycia, lecz wprowadzającą do egzystencji ogólne zadowolenie z możliwości podniesienia jej jakości przez wprowadzenie doń swoistej elegancji.
z czym wam kojarzy sie luksus?
temat zalozony z zamiarem kontynuowania tematu, ktory zostal zamkniety jakies 30 sekund temu :)
lista tematów
Luksus :P strona 38 z 41

Konto usunięte: ale dalej nie rozumiesz, pisałes o szyciu krocza i zarazem o wyborze wzorku, wiec czego ten wzorek ma dotyczyc?
no przeciez po szyciu powstaje szew, czyli wzorek, musisz miec cos zajebistego.
różową to masz pipę.
nie musisz, skladniki pochodzenia zwierzecego da sie zastapic roslinnym.
Konto usunięte: no, i ciesze sie ze juz zmylam makijaz z 2 godziny temu, bo bylabym calkiem rozmazana
masz luksusową wodę? przeciez płacząc byś zmyła makijaż i zaoszczedzila.
szał niebieskich ciał!
Konto usunięte: Dokładnie, w domu np nie używam ogrzewania i sąsiedzi też nie , bo bije ode mnie taki żar
ale z ciała czy oddech taki?
Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.
Konto usunięte: oo, czereśnie to bym zjadła. i już mnie bierze ochota na maliny i truskawki, chłodniki i takie letnie jedzenie, ale to jeszcze będę musiała trochę zaczekać
no wlasnie im cieplej tym ja mam na takie jedzenie wieksza ochote, ale niestety truskawki w sklepach o tej porze roku sa po prostu kwasne

aha, rozumiem, ze juz za mnie zdecydowales ze bede rodzic dzieci i bede szyta? WIESZ TO Z GORY? czy sobie domniewasz jak zawsze?
a skad wiesz?

nie wierze w to w sumie ;-)
Konto usunięte: ja kupiłam kilka dni temu bo robiłam cobbler z truskawkami i rabarbarem to nie były kwaśne, były takie bez smaku
no to ida w dobra strone, bo jakos jak dwa tygodnie temu jak moja mama kupila to mnie mega wykrzywilo jak sprobowalam

staram sie byc pomocna

Konto usunięte: no to ida w dobra strone, bo jakos jak dwa tygodnie temu jak moja mama kupila to mnie mega wykrzywilo jak sprobowalam
ja w sumie ile razy nie kupiłam w zimie truskawek to były bez smaku. na szczęście zawsze przed zimą trochę mrożę, trochę robię dżemów, trochę takich słodkich w syropie i mam co jeść

Konto usunięte: ja w sumie ile razy nie kupiłam w zimie truskawek to były bez smaku. na szczęście zawsze przed zimą trochę mrożę, trochę robię dżemów, trochę takich słodkich w syropie i mam co jeść
ja zazwyczaj po prostu kupuje serniki z truskawkami, czy jablecznik z kruszonka, no ale ja nie jestem weganka, wiec mi troche latwiej :)