Konto usunięte: Ja na pewno bym wprowadziła obowiązkowe pogadanki na ten temat właśnie, im wcześniej zacznie nam się wpajać to do tym lepiej.
ja jestem za tym aby w końcu ciało przestało być tematem tabu i pogadanki w szkole to powinna być teoria, a w praktyce powinni z ciałem oswajać rodzice, już od maleńkości.
Konto usunięte: Ale teraz pierwszy raz się boję, bo będę miała wycinane (nie wyrywane) ósemki. Ale nie boję się samej wizyty, tylko bólu po.
ja miałam wycinane dziewiątki. nie bolało mnie jakoś szczególnie - no może pierwszego dnia, ale wzięłam tramal i mi przeszło. tylko miałam spuchniętą japę przez prawie 2 tygodnie.
Konto usunięte: 2 razy do roku dla wlasnego dobra kazda kobieta powinna bez wahania wydac jesli na fundusz nie chodzi...
u mnie cytologia kosztuje około 100zł. a sęk w tym, że nawet wydawać nie trzeba, a i tak kobiety mają to w dupie, a później płacz i zgrzytanie kiedy się okazuje, że trzeba ciąć macicę. naoglądałam się już takich i jeszcze gorszych przypadków, dziękuję postoje

spokojnie wystarczy raz w roku, jeśli ktoś ma stałego partnera + brak rodzinnych skłonności to nawet raz na dwa lata