Konto usunięte: eee daj spokoj myslalam, ze to szybko idzie i juz w pazdzierniku chcialam sie otworzyc, a na kase czeka sie ok pol roku
a lokal juz mam zaklepany, cudny, wyremontowany, w centrum miasta, 46 m2 z 3 tys opuscil mi na 2,600... Ale co z tego przeciez nie beda pol roku czekac, jedynie mi zostaje nadzieja ze nikt go nie najmie do tej pory.
Konto usunięte: Dla mnie troche krzywo dac piataka napiwku kiedy przejazdzka trwa 5 minut i sama w sobie kosztuje 3 funty :)
Na za malej wsi mieszkam
no wiadomo, tak jak napisalam, najczesciej place 10 i 15 - i wyobraz sobie, ze do tylko w obrebie 1, max dwoch borough

z zachodu na wschod londynu, albo z polnocy na poludnie zaplacilabym chyba w tysiacach

Poza tym wg etykiety powinno sie zostawiac tipy procentowo, wiec bez sensu byloby w twoim przypadku dawac 5 funa

w UK zazwyczaj powinno sie zostawiac 12.5-15%; w USA 20%. Przewodniki turystyczne po Polsce proponuja zostawiac 10%

Angielski savior vivre z ok 15% tipem, pokazuje, ze zarowno nie dawanie tipa jak i zostawianie miedziakow w kwocie 30p za kolacje za 70 funa to nieporozumienie.