malami81
malami81
  12 апреля 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
SoDope
SoDope
  1 ноября 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Wszędzie na internecie pisze, że u młodych nimf nie da rozpoznać się płci. I powie to każdy dobry hodowca. :-)

No to zobaczysz, że niestety nic się nie zmieni.
Ja już miałam 5 sztuk Nimfy i jakie przyszły takie zostały.
Z szarej nie zrobi Ci sie czarna.

tak samo z zółtej nie zrobi Ci sie biała.

Wstawiłaś tutaj chyba z 20 zdjęc papug i ja wiem po zdjęciu kto jest samiec a kto samica to widać w 'automatycznych' odruchach.

Laski też gwizdają to nie jest reguła, że tylko samiec się 'zaleca'.

Widzisz on ma 15 lat hodowle - wychodzi na to, że ja też mam 15 lat doświadczenia bo tyle miałam papugi - 10 lat nierozłączki kolejne 3 - albo i więcej nimfa i rozella też powyzej 3 lat.
SoDope
SoDope
  1 ноября 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: takie mi sie bardzo podobaja

to nie jest papuga - to powinno być pod gatunkiem SZKODNIK.
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  1 ноября 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: jaki wielki ten kot czym Ty go karmisz?

papugami :crylol:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

mirra20
mirra20
  1 ноября 2011
massacre
massacre: no jak nie jak tak? Tygrysa mam! O !

o ku.... zagłaskałabym go na śmierć:zakochany:
SoDope
SoDope
  1 ноября 2011
massacre
massacre: iFeelSooLost:jaki wielki ten kot czym Ty go karmisz? papugami

ja bym chciała takiego wielkiego kota.
SoDope
SoDope
  1 ноября 2011

co to jest kot leśny czy maine cone ? XD

massacre
massacre
  1 ноября 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Niestety, koty polują.

Moj chyba jest gejem. Nie poluje, wychodzi na dach tylko po to by wachac kwiatki, ewentualnie podziwiac zachod slonca. Nawet teraz spi, jest tak leniwy, ze jak mlody na niego usiadzie, to nawet nie pisnie i lezy dalej.
A co do jego diety, to zywych istot on sie boi, preferuje gruszki, jablka i banany :rotfl:
U mnie w rodzinie nie ma nic normalnego :D

Konto usunięte
Konto usunięte: PROSZE CIE :D

Zartuje. On jest kotem gejem i je wybrednie, co najwyzej Anchois, kreweteczki, ewentualnie tunczyka z serem.

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

iFeelSooLost
iFeelSooLost
  1 ноября 2011
Konto usunięte
Konto usunięte:

Wiesz co, nie będę się sprzeczać, wstawię Ci wypowiedź od Panstwa Joanna i Piotr Karoccy - którzy napisali swoją najobszerniejszą książkę o Nimfach dostępną w Polsce i w języku polskim:
Konto usunięte
Konto usunięte: Kupiłem młodego ptaka, sprzedawca twierdzi, że to samiec. Jak to sprawdzić? Nie ma takiej możliwości. U młodych nimf nie da się rozróżnić płci. Można to zrobić czasami u mutacji sprzężonych z płcią, ale trzeba znać mutacje rodziców (jeśli będziecie mieć takie problemy piszcie, postaramy się pomóc). Sprzedawca, który określa płeć małej nimfy (przed pierwszym pierzeniem) oszukuje, albo nie zna się i został oszukany przez hodowcę. Można próbować określać płeć po zachowaniu, ale jest to tylko większe prawdopodobieństwo - nigdy nie można mieć 100% pewności.

Tak czy siak, one różnią się kolorami bo są innej mutacji. Dlatego mają inne kolory policzków i inne ubarwienie. Bo jedne rasy są intensywniejsze w kolorach a inne mniej. Który wg Ciebie to samiec a który samica? Zresztą to niedorzeczne, nie możesz określac ubarwienia porównując dwie różne mutacje papug, to tak samo jakbyś określała płeć po kolorze sierści u york shire terrier i u york biewer terrier - niby oba yorki ale umaszczenie mają zupełnie inne i płeć tu nie ma nic do rzeczy, mogą być oba samce a i tak mają inne kolory!
massacre
massacre
  1 ноября 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: co to jest kot leśny czy maine cone ? XD

a mnie sie pytaj, chcialam w zeszlym roku grubego futrzastego i w prazki
no to moj mi kupil futrzastego i w prazki, natomiast nad jego gruboscia ciezko pracowalam :crylol:

iffy
iffy
  1 ноября 2011
massacre
massacre: Tygrysa mam!

:zakochany:
a ja mam takiego malucha i myślę, że juz nie urośnie. ;C
ChuckNorris1991
ChuckNorris1991
  1 ноября 2011
massacre
massacre: chcialabys, ach chcialabys... bym o tobie pisala wciaz

Bardzo bardzo masakro :woot:
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  1 ноября 2011
massacre
massacre: papugami

wstrętna :ninja: a kysz!

massacre
massacre: Moj chyba jest gejem. Nie poluje, wychodzi na dach tylko po to by wachac kwiatki, ewentualnie podziwiac zachod slonca. Nawet teraz spi, jest tak leniwy, ze jak mlody na niego usiadzie, to nawet nie pisnie i lezy dalej. A co do jego diety, to zywych istot on sie boi, preferuje gruszki, jablka i banany U mnie w rodzinie nie ma nic normalnego :D

Oooo, może nie ma aż takiego instynktu łowcy :D pewnie dostaje dobre żarcie to nawet polować mu się nie chce :D

Konto usunięte
Konto usunięte: ja bym chciała takiego wielkiego kota.

a ja za kotami tak średnio przepadam
madzia2143
madzia2143
  1 ноября 2011
massacre
massacre: no to moj mi kupil futrzastego i w prazki, natomiast nad jego gruboscia ciezko pracowalam

mnie się strasznie podobają koty brytyjskie i rosyjskie o niebieskim umaszczeniu :zakochany:
SoDope
SoDope
  1 ноября 2011
Konto usunięte
Konto usunięte:

Tylko najlepsze jest to, że u psów rozpoznaje się płeć po widocznych narządach płciowych.. a nie o sierści.. wiec przykład z dupy.
SoDope
SoDope
  1 ноября 2011
massacre
massacre: a mnie sie pytaj, chcialam w zeszlym roku grubego futrzastego i w prazki

na rudo przefarbuj i będzie jak garfield ..

XD
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.