Witam :-)
Dzisiaj mam krótkie pytania:
Wasz ulubiony KOLOR lakieru do paznokci?
1. U rąk.
2. U nóg.
3. Lakier z brokatem, metaliczny czy zwykły?
4. Ulubiony producent lakierów?
Pozdrawiam :*
lista tematów
Lakiery do paznokci. strona 5 z 5
Aby osiągnąć szczęście, trzeba spełnić trzy warunki: być imbecylem, być egoistą i cieszyć się dobrym zdrowiem. Jeśli jednak nie spełnicie pierwszego warunku, wszystko jest stracone.
Gustaw Flaubert
Konto usunięte: Aha i czy sądzicie, że paznokcie u rąk pomalowane na inny kolor niż u stóp to wiocha?
Bo koleżanka moja jest tipsiarą, siedzi w tym długo i mowi, ze ostatnio modne to jest a najbardziej u rąk pomalować na żółto a u nóg na niebiesko.
co sądzicie?
nie nie uważam, że to obciach, ale to jest kwestia gustu, więc może dla niektórych nie jest to ładne :)
Aby osiągnąć szczęście, trzeba spełnić trzy warunki: być imbecylem, być egoistą i cieszyć się dobrym zdrowiem. Jeśli jednak nie spełnicie pierwszego warunku, wszystko jest stracone.
Gustaw Flaubert
Konto usunięte: Masz porównanie jego trwałości z Lasting Performance'em ? Bo zastanawiam się czy po (za ciemnym) LP nie kupić właśnie Colorstay, bo chyba są jakieś jaśniejsze kolory.
tak, mam , kiedyś używałam LP ale nie jest dla mnie. (mam chyba nawet gdzieś w szufladzie całą tubkę bo kupiłam za ciemny. pamiętam jednak, że wykończyłam całą jedną ) Po LP muszę używać pudru sypkiego, bo się błyszczę. Colorstay jest wydajniejszy, trzyma się calutki dzień, kryje bardzo ładnie tylko trochę wysusza. Ja mam wersję do cery mieszanej/tłustej, to mój drugi podkład w historii, po którym się nie błyszczę. Tak, są jasne kolory.
Ja osobiście polecam, ale jeden minus, że trzeba nuczyć się go aplikować. Nie zamienię go jednak na żaden inny.
Konto usunięte: ja nie kupilam bo w superpharmie byl po 70 zl a na allegro po 35, ale chcialam se sprawdzic kolor i zamowic ale z testerow nie bylo za duzo wiec wzielam Maybelline
jak bedziesz zamawiac na drugi raz na allegro to mogę polecić Ci godnego zaufania sprzedawcę.
Nie mam, nie znoszę malować paznokci, ręce mi się trzęsą. Nawet mojej babci tak się nie trzęsą, jak mi.
Jak mam malować to tylko u rąk i w profesjonalnym zakładzie. Koszt niewielki, bo jakieś 30-45zł - w zależności od studia, w którym maluję.
W nóg nie znoszę malować, poza tym mam bardzo brzydkie stopy i palce, więc nie pokazuję ich, chodzę w zakrytych butach.
Jak mam malować to tylko u rąk i w profesjonalnym zakładzie. Koszt niewielki, bo jakieś 30-45zł - w zależności od studia, w którym maluję.
W nóg nie znoszę malować, poza tym mam bardzo brzydkie stopy i palce, więc nie pokazuję ich, chodzę w zakrytych butach.
Dziewczyny ja wczoraj kupiłam
Dzisiaj użyłam pierwszy raz. Ale narazie jest baaaaardzo dobry, lepszy niż podkład z inglota:
1. Jest strasznie lekki w sam raz dla tłustej cery ale mocno kryje przy tym
2. Dobrze się rozprowadza i dopasowuje się do koloru skóry.
Jak z trwalością to nie wiem ale narazie trzyma sie dobrze.
noooo, strasznie spodobał mi się u Sablewskiej w x-factor :D
Konto usunięte: 1. U rąk.
2. U nóg.
3. Lakier z brokatem, metaliczny czy zwykły?
4. Ulubiony producent lakierów?
1. czerwień, bordo, beż
2. jw
3. zwtkły
4. obojętne, choć fajnie maluje się tymi z rimmela co mają szeroki pędzel i lubię moją max factorową czerwień bo ma intensywny kolor i fajnie się zmywa (nie rozmazuje się po całych palcach tylko schodzi warstwowo)
Zawszę maluję tym samym kolorem paznokcie u rąk i u stóp, ciężko wybrać ulubiony, ale zazwyczaj są to odcienie fioletu.
Lakier jak najbardziej zwykły.
Ostatnio 'dorwałam' lakiery z Safari, jak na ich cenę mogę je śmiało polecić.
Konto usunięte: jakbym mieszkała tam gdzie ty, to bym już miała wszystkie kolory essie i opi. najlepsze lakiery w moim guście, bo też kiedyś jechałam na rimmelach bo są szybkoschnące i mają fajne pędzelki, ale po spróbowaniu essie nigdy więcej ich nie użyłam. spróbuj.
ja teraz się czaję na hybrydowy, ale nie wiem czy warto.
zobacze czy je znajde, wiem ze kiedys patrzylam za opi, ale ich nigdzie nie widzialam