Vascom
Reputacja: -1 | BluzgometrTM: 7
Vascom
  11 августа 2011 (pierwszy post)

Witam.
Szukam osby ktora by wykonala taka fryzure na wlosach polskixh (dlugosc nie wiele za ramiona) Nie szukam profesjonalnej fryzjerki bo te kasuja ladna kase. Ktoś chetny sie podszkolic na mojej "czuprynie" ? Najlepiej z okolic Stargardu.

Vascom
Vascom
  11 августа 2011
Mariettaa
Mariettaa: warkoczyk warkoczykowi nierówny. ;) zawsze można powiedzieć' tak ma być, bo tak jest oryginalnie' ;d

Z tym sie zgadzam,
Gdybym poszedl do fryzjera zaplacil 150-200 a moim zdaniem to nie tak to co? Rozczesujemy i robimy na nowo?
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  11 августа 2011
Vascom
Vascom: Nie mniej wspolczuje znajomych :)

przyjaciele a znajomi to roznica, przyjaciel by sie tak nie zachowal, a dla znajomych skrupułów nie mam, kazdy chce zarobic, ostatnio pojechalam do ZNAJOMEGO - mechanika,bo wlaczyl mi sie blad na komputerze w samochodzie, trzeba bylo tylko go wykasowac, a on mi scieme pocisnal ze jakas lampka byla do wymiany, zamiast 50 za podpiecie pod komputer zaplacilam 150 za cos czego nie zrobil ;-)

Mariettaa
Mariettaa: Wiadomo, zę są ci z którymi rozmawia się codziennie i to są znajomi, i są tacy, których widzi się raz na rok, albo nawet czasami nie wypowiada głupiego 'czesć' to już inna sprawa. ;>

dlatego mowie ;-)
Mariettaa
Mariettaa
  11 августа 2011
Vascom
Vascom: Gdybym poszedl do fryzjera zaplacil 150-200 a moim zdaniem to nie tak to co? Rozczesujemy i robimy na nowo?

u fryzjera oznaczałoby to extrakasę, bo przecież zrobił, a to, ze się nie podoba to już trudno... Oczywiście nie wszyscy, zależy na jakiego człowieka się trafi :)

u mnie za afrykańskie+ doczepianie syntetycznych/przedłużanie płaci się ok 400-500
za cornrows'y 350-450 zależy ile i czy jakieś wzorki czy proste

miałam robić afrykańskie z przedłużeniem, ale na razie daję spokój, bo mam póki co swoją szczęśliwą 13 :D no i muszę poczekać aż mi trochę włosy urosną jak już 13 się 'przerośnie'. ;>
Vascom
Vascom
  11 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: pojechalam do ZNAJOMEGO

Pieknie to ujelas ZNAJOMEGO

Konto usunięte
Konto usunięte: zamiast 50 za podpiecie pod komputer zaplacilam 150 za cos czego nie zrobil ;-)

Wiesz moi ZNAJOMI czasem mi tez placa 150% ceny jaka by sie nalezala?
Za co? Za to ze zachowuje sie wobec mnie nie fair.
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  11 августа 2011
Vascom
Vascom: Pieknie to ujelas ZNAJOMEGO

Vascom
Vascom: Wiesz moi ZNAJOMI czasem mi tez placa 150% ceny jaka by sie nalezala? Za co? Za to ze zachowuje sie wobec mnie nie fair.

A co mnie to obchodzi?
Dla mnie fryzjerstwo to nie zabawa jak dla kolezanki wyzej, tylko praca, tym zarabiam na zycie, szanuje swoja prace i tyle. Koniec tematu jak dla mnie.
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  11 августа 2011

O, a jeszcze dopisze tyle, ze zachowujesz sie na sępa. Jak to sie mowi.

Chcesz miec fajna fryzure, proponujesz ze ktos sie moze pouczyc ale tak naprawde chcesz miec zrobione wlosy i grosza nie zaplacic!

Vascom
Vascom
  11 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Dla mnie fryzjerstwo to nie zabawa jak dla kolezanki wyzej, tylko praca, tym zarabiam na zycie,

Aaa to kolezanka sadzi ze ja swoimi fachami nie zarabiam na zycie?
Leee no to fajnie mam:)

Mariettaa
Mariettaa: u fryzjera oznaczałoby to extrakasę, bo przecież zrobił,

Pytanie jak zrobil :)

Mariettaa
Mariettaa: za cornrows'y 350-450 zależy ile i czy jakieś wzorki czy proste

No to jak nie na profesjoonalistke to jestes droga.
Mariettaa
Mariettaa
  11 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Dla mnie fryzjerstwo to nie zabawa jak dla kolezanki wyzej, tylko praca, tym zarabiam na zycie, szanuje swoja prace i tyle.

Hej, to , że się bawię nie znaczy, że się nie staram czy coś. ;> W życiu trzeba robić coś, co się lubi, a ja to lubię,(chociaż nie na tyle by kształcić się w tym kierunku) a że mi wychodzi to tylko się cieszyć. ;)

Konto usunięte
Konto usunięte: Koniec tematu jak dla mnie.

okej. ;)
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  11 августа 2011
Vascom
Vascom: Aaa to kolezanka sadzi ze ja swoimi fachami nie zarabiam na zycie? Leee no to fajnie mam:)

Nie sądze, ale kolezanka wyzej napisala, ze zdzieram ze znajomych i ze ona robi za darmo - owszem ale nie jest fryzjerem. Jak bylam mlodsza tez wszystkich czesałam za darmo ;-) bo lubialam ;-)
Mariettaa
Mariettaa
  11 августа 2011
Vascom
Vascom: No to jak nie na profesjoonalistke to jestes droga.

wait!;d
źle to ujęłam.
nie ja. tylko w moim mieście...
Vascom
Vascom
  11 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Chcesz miec fajna fryzure, proponujesz ze ktos sie moze pouczyc ale tak naprawde chcesz miec zrobione wlosy i grosza nie zaplacic!

Nie! Nigdzie nie napisalem ze chce miec to zrobione profesjonalnie wiec o co te czemy?
Jak wyjdzie tak bedzie! Ale nie mam ochoty placic w salonie 200zl za cos czego i tak do onca nie bede pewny, a mialem to na glowie juz.
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  11 августа 2011

btw lubieć - a umieć/ładować kasę w swoje szkolenie w danym kierunku to różnica, kasa nie spada z nieba a zeby umiec czesac trzeba sie uczyc, i za kursy tez place :jezyk:

Vascom
Vascom
  11 августа 2011
Mariettaa
Mariettaa: nie ja. tylko w moim mieście...

W takim razie wybacz, Twoj blad :)
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  11 августа 2011
Vascom
Vascom: Nie! Nigdzie nie napisalem ze chce miec to zrobione profesjonalnie wiec o co te czemy? Jak wyjdzie tak bedzie! Ale nie mam ochoty placic w salonie 200zl za cos czego i tak do onca nie bede pewny, a mialem to na glowie juz.

Marny argument, kazda kobieta idac do fryzjera nigdy nie jest pewna a nieraz zostawiaja i po 600 złotych.
Ja dając auto do mechanika tez nie jestem pewna, czy mi dobrze rozrząd wymieni a musialam tysiaka zapłacić, i żyję, jakos nie ogłaszałam się na fotce ze dam sie komus na moim aucie pouczyc i czy za darmoche nie zrobia :jezyk:
Mariettaa
Mariettaa
  11 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie sądze, ale kolezanka wyzej napisala, ze zdzieram ze znajomych i ze ona robi za darmo - owszem ale nie jest fryzjerem. Jak bylam mlodsza tez wszystkich czesałam za darmo ;-) bo lubialam ;-)

Nie no proszę...
Nienawidzę sprzeczek czy czegoś podobnego..
Nie mam w zwyczaju ubliżać ludziom... Wyraziłam jedynie swój podziw...
Poza tym wtedy jak pisałam owo zdanie nie wiedziałam, że jesteś fryzjerką. ;) Wiadomo, że nie po to się uczyłaś, żeby robić znajomym fikuśne fryzury za 'dziękuję' . Ja to wszystko rozumiem i szanuję. Dlatego nie biorę kasy za coś, do czego nie mam uprawnień. ;)
Chill out :)
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.