malami81
malami81
  12 апреля 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
Earth
Earth
  19 января 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: powiem szczerze że zanim zaczęłam oglądać rodzinka.pl to nie wiedziałam, że spożywcze można też zamawiać przez neta

No ja już wcześniej o nich wiedziałam, ale jak sprawdzałam np dwa lata temu to było z tym gorzej. :D

Konto usunięte
Konto usunięte: na jakich stronach można oglądać filmy bez limitu? Mam ochotę zobaczyć sobie "Oskar i Pani Róża "

Jest na zalukaj.pl (sprawdziłam) Załóż sobie tam konto, bo ja mam od kogoś i nie wiem czy mogę podać, a nie wiem kiedy mi ta osoba odpowie. :D Niestety nie wiem jak wydobyć adres uploadu, bo próbowałam i nico, zabezpieczyli dziady :P
Earth
Earth
  19 января 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Ten film jest w całości na jołtubie ;)

Uh, a takiej podstawy nie sprawdziłam ;_;

Na playtube i kinomaniaku nie działa, niestety usuwają uploady z większości serwerów przez te acta i inne bzdety. :and:

massacre
massacre: Nawet mając auto, to dalej oszczędzasz kupę czasu. Mnie to strasznie uzależniło, zakupy w appie na telefonie, z pracy do domu i 5 minut pózniej puka do mnie dostawca. Ułatwia mi to życie jak cholera.

Czas owszem, chyba, że potrzebujesz coś na już i od razu robisz resztę zakupów, bo tu niestety minimalny czas na dostawę to wlasnie 4 godziny. Ale też sądzę, że bardzo fajna sprawa ogólnie, zacznę tak robić zakupy, bo nie ukrywam, że ciężko mi targać siatki z mlekami, sokami itp, jeszcze w zimę kiedy odmarzają łapki a chodzić po kilka razy się nie chce. A takie tygodniowe zakupy niestety poniżej 50 zł rzadko wynoszą, więc po co tyle zachodu jak można mieć wygodnie?:D Tzn jeszcze nie będę tak chwalić póki dobrze nie przetestuję. :D
w00tjump
w00tjump
  19 января 2013
Earth
Earth: Odkryłam zaebistość zakupów online (takich spożywczych) - są dość opłacalne nawet w PL, przy zakupach powyżej 50 zł dostawa jest gratis, dostarczają po ok 4 godzinach, jak się nie chce ruszyć tyłka na dwór i dźwigać (w przypadku braku auta), to super opcja.

kurcze, ja sie wkurzam, bo bym chetnie sprobowala (jedna duza butelka wody dziennie wypijam w dni beztreningowe,przy wysilku wiecej,a chlopa do noszenia brak), ale mieszkam w akademiku i zadnych dostawcow poza portiernie nie wpuszczaja:zonk:
wiec juz lepiej mi kupic hurtowo i trzymac w bagazniku, przynoszac po jednej jak gdzies jechalam (teraz zamarzniete przynosze^^), niz i tak targac na raz od cholery tego:nie: ale bez auta to sobie nie wyobrazam.
agoosiaaa
agoosiaaa
  19 января 2013
massacre
massacre: To przeczytaj koniecznie, książka pozostawia wiele pytań, a ja nie mam z kim o niej pogadać Nie wiem dlaczego, ale bardziej mi sie kojarzysz z czymś pozytywnie różowym - bez urazy. Jakieś romansidło czy coś w ten deseń. No, ale lubie być pozytywnie zaatakowana przez ludzi

Ja sie wiekszosci ludzi z rozowymi rzeczami kojarze :rotfl:
zobacze gdzie ta ksiazke mozna znalezc :)
madzia2143
madzia2143
  19 января 2013

ale bym sobie gdzieś poszła.

massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  20 января 2013

@Earth
Ja jestem typem zboczenie zorganizowanym, robię zakupy na myśl o zaplanowanych obiadach juz na cały tydzień. Najpierw czesze przepisy, potem kupuje składniki plus standardowe rzeczy typu pieczywo, mleko, napoje itp. Oczywiście często gęsto trzeba wyskoczyć po jakiś drobiazg, ale to zazwyczaj gdzieś po drodze, z pracy, do pracy, do szkoły, ze szkoły... Do polskiego sklepu, który dostaw nie robi albo po worki na śmieci i wodę do żelazka z M&S, bo te dwa produkty tylko stamtąd kupuję. Różnie, w każdym bądź razie te grubsze zakupy tygodniowe zawsze przynosi mi przystojny pan :D

@Agoosia
Chyba problem każdej drobnej blondynki, syndrom Reese Witherspoon :rotfl:

Książkę na pewno dostaniesz na kindle, w AppStore i wersje paperback na Amazonie.
Z Leo DiCaprio z Wyspy Tajemnic od razu po zakończeniu filmu wiedziałam co i jak, dlaczego zdecydował sie i poddał lobotomii na końcu filmu... A z bohaterką tej książki dalej mam zagadkę (choc książkę skończyłam dwa dni temu). Tak jakby autorka pozostawiła furtkę do własnej interpretacji - nie podoba mi sie to :ziober2;

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  20 января 2013

@madzia
Ja bym sobie gdzieś pojechała... Na bezludną wyspę, czy chociaż w jakieś miejsce bez ludzi -,-

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

madzia2143
madzia2143
  20 января 2013
massacre
massacre: @madzia Ja bym sobie gdzieś pojechała... Na bezludną wyspę, czy chociaż w jakieś miejsce bez ludzi -,-

a mnie właśnie ostatnio do ludzi ciągnie, nie wiem, jakiś kryzys wieku średniego chyba :mrgreen: bo ogólnie ludzie mnie denerwują :ninja:
agoosiaaa
agoosiaaa
  20 января 2013
massacre
massacre: Chyba problem każdej drobnej blondynki, syndrom Reese Witherspoon Książkę na pewno dostaniesz na kindle, w AppStore i wersje paperback na Amazonie.

musi byc na papierze, nie mam kindle a tak na telefonie/kompie czytac to mnie troche denerwuje +oczy mnie bola :)
massacre
massacre: Chyba problem każdej drobnej blondynki, syndrom Reese Witherspoon

chyba tak :D
massacre
massacre: Z Leo DiCaprio z Wyspy Tajemnic od razu po zakończeniu filmu wiedziałam co i jak, dlaczego zdecydował sie i poddał lobotomii na końcu filmu... A z bohaterką tej książki dalej mam zagadkę (choc książkę skończyłam dwa dni temu). Tak jakby autorka pozostawiła furtkę do własnej interpretacji - nie podoba mi sie to :ziober2;

:mrgreen: no chyba ze jest opcja ze autorka zostawila sobie pole do popisu jezeli mialaby napisac sequel :)
massacre
massacre
  20 января 2013

@Agoosia
1) To Amazon, ewentualnie WHSmith - z tym, że zauważyłam, że dużą część książek maja £2-4 drożej niż Amazon z przesyłką :)
to pewnie wszystko przez te podatki :ninja:

3) nie ma takiej opcji, przeczytasz to zrozumiesz :)
Ponadto ciekawa jestem, czy coś ma do wydania równie dobrego w przyszłości, czy bedzie to może autorka jednej powieści. Krytycy sie jarają nią strasznie.

agoosiaaa
agoosiaaa
  20 января 2013
massacre
massacre: 1) To Amazon, ewentualnie WHSmith - z tym, że zauważyłam, że dużą część książek maja £2-4 drożej niż Amazon z przesyłką :) to pewnie wszystko przez te podatki

chyba w Waterstones powinny tez byc :woot:
massacre
massacre
  20 января 2013

Amazon ma tylko kindle teraz, paperback miał za ok £7.95
WHSmith ma ofertę, za £8.96 (z £12.99)
Waterstones £10.39

pijana
pijana
  21 января 2013

O borzeeeee, jakie okropne to nowe forum :-/ Aaaa !

SzaryChlopaczek
SzaryChlopaczek
  21 января 2013

eee tam i tak te forum jest praktycznie martwe

madzia2143
madzia2143
  21 января 2013

pojechali z wyglądem.

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.