malami81
malami81
  12 апреля 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
Abaddon
Abaddon
  27 февраля 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: jakbyś czytał w moich myślach.

Praqnę dodać sobie zajebistości teraz: Nie pierwszy raz ;D
Psyche30
Psyche30: Jak mnie łeb łupie :/

Mogę Cię epnąć w tę skorupę xD d83ddd28
Paulinessa
Paulinessa
  27 февраля 2013

no gdzie jesteście :(

Psyche30
Reputacja: -34 | BluzgometrTM: 54
Psyche30
  27 февраля 2013
Abaddon
Abaddon: Mogę Cię epnąć w tę skorupę xD

O dzięki, wiedziałam że na kimś mogę polegać ;)
Trzymaj lepiej kciuki żebym za tydzień wyszłą żywa z rozprawy sądowej, na której będę świadkiem, ja pierd...ole.
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  27 февраля 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: eyeliner w języku angielskim

dobre pytanie. zawsze myslalam, ze to eyeliner i ze sie pisze razem.
slowniki Random House i Collins maja tylko wersje w ktorym pisze sie to slowo razem.

teraz tego okaleczania jezyka tyle w sieci, ze bez kitu mozna sie pogubic.
Konto usunięte
Konto usunięte: Slowo roll-on nie ma w angielskim wariantu w pisowni jako rollon

roll-on tylko z myslnikiem. nigdy nie wiedzialam tego napisanego razem.
Abaddon
Abaddon: O modzie topic:

Gdy Spence znalazla martwego Tobiego, mial na sobie kask i skorzana kurtke. Propsy czy fashion fail?

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Paulinessa
Paulinessa
  27 февраля 2013
Ostatnio edytowany: 1 января 1970
massacre
massacre: dobre pytanie. zawsze myslalam, ze to eyeliner i ze sie pisze razem. slowniki Random House i Collins maja tylko wersje w ktorym pisze sie to slowo razem. teraz tego okaleczania jezyka tyle w sieci, ze bez kitu mozna sie pogubic.

massacre
massacre: roll-on tylko z myslnikiem. nigdy nie wiedzialam tego napisanego razem.

Więc dobrze myślałam: eyeliner i roll-on. :) piszę pracę English borrowings in the Polish language of fashion and cosmetic industry i przeglądając polskie gazetki typu Twój Styl widzę tam nadużywanie wariantu eye-liner, że się w końcu zaczęłam zastanawiać czy w ang jest taka możliwośc czy to tylko polski wymysł.

Dziękuję! :*
Abaddon
Abaddon
  27 февраля 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: no gdzie jesteście :(

Olały Cię :and:
Psyche30
Psyche30: Trzymaj lepiej kciuki żebym za tydzień wyszłą żywa z rozprawy sądowej, na której będę świadkiem, ja pierd...ole.

Świadek + Oskarżony tuż przed przeczytaniem zarzutów :D Dawaj, pisaj o co cho, o ile to nie jakaś tajemnica ;)
massacre
massacre: Gdy Spence znalazla martwego Tobiego, mial na sobie kask i skorzana kurtke.

:crylol: ..a jednak hełmofon nie uratował go d83dde02
massacre
massacre
  27 февраля 2013

a to w polskim sadownictwie jest typowe, ze zapraszaja jako swiadka po to by zrobic z niego oskarzonego?
jak tak, to masz przechlapane.

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Paulinessa
Paulinessa
  27 февраля 2013
Abaddon
Abaddon: Olały Cię

a wcale że nie, ha!
Psyche30
Psyche30
  27 февраля 2013
Abaddon
Abaddon: Świadek + Oskarżony tuż przed przeczytaniem zarzutów :D Dawaj, pisaj o co cho, o ile to nie jakaś tajemnica ;)

Nie oskarżony, najwyzej adwokat jednej pipy będzie mi próbował wmawiać że kłamię, bo moje zeznania są dość istotne w tej sprawie, i są przeciwko byłemu pracodawcy, sprawa ma związek z urzędem celnym ;)
massacre
massacre
  27 февраля 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: przeglądając polskie gazetki typu Twój Styl widzę tam nadużywanie wariantu eye-liner, że się w końcu zaczęłam zastanawiać czy w ang jest taka możliwośc czy to tylko polski wymysł

Shakespeare to juz sie od dawna w grobie przewraca. Gdybys widziala jak pisza angielskie malolaty... Kumpel smsow od swojego syna nie rozumie (wszyscy 100% English). W szkolach teraz maja zabraniac uzywania form slangowych, np. "gonna" - troche za pozno.
Psyche30
Psyche30: najwyzej adwokat jednej pipy będzie mi próbował wmawiać że kłamię

to i tak lekko. Wmawiac to sobie moga. Poki jest slowo - kontra slowo, ostatnie slowo do sedziego nalezy. Normalnie zrobiliby z Ciebie alkoholiczke lub osobe o jakis zaburzeniach psychicznych - wszystko, by nie brac Twoich zeznan pod uwage.

Abaddon
Abaddon
  27 февраля 2013
massacre
massacre: a to w polskim sadownictwie jest typowe, ze zapraszaja jako swiadka po to by zrobic z niego oskarzonego?

Tak, zależy co im opowiesz jako świadek :ninja:
(spostrzeżenia własne) :ssh: Najłatwiej to widać jeśli chodzi o mandaty, jako świadek jesteś wzywany, a wychodzisz ukarany,czyli oskarżony,wina udowodniona. :D
Konto usunięte
Konto usunięte: a wcale że nie, ha!

Widziałem w czasie pisania, ale chciałem dodać sobie znaków :ban: xD
massacre
massacre: Normalnie zrobiliby z Ciebie alkoholiczke lub osobe o jakis zaburzeniach psychicznych - wszystko, by nie brac Twoich zeznan pod uwage.

(joke)
Na co mają to robić, skoro ona już taką jest osobistością :zabawa: xD Tak, wiem że mnie Ań kocha :3
Paulinessa
Paulinessa
  27 февраля 2013
massacre
massacre: Shakespeare to juz sie od dawna w grobie przewraca. Gdybys widziala jak pisza angielskie malolaty... Kumpel smsow od swojego syna nie rozumie (wszyscy 100% English). W szkolach teraz maja zabraniac uzywania form slangowych, np. "gonna" - troche za pozno.

Wyobraź sobie, że u mnie na uczelni młodsi wykładowcy też potrafią zarzucić wanna czy gonna :D
Szkoda, że język jest tak kaleczony przez samych Anglików....
Abaddon
Abaddon
  27 февраля 2013
massacre
massacre: a to w polskim sadownictwie jest typowe, ze zapraszaja jako swiadka po to by zrobic z niego oskarzonego?
Tak, zależy co im opowiesz jako świadek :ninja:(spostrzeżenia własne) :ssh: Najłatwiej to widać jeśli chodzi o mandaty, jako świadek jesteś wzywany, a wychodzisz ukarany,czyli oskarżony,wina udowodniona. :D
Konto usunięte
Konto usunięte: a wcale że nie, ha!
Widziałem w czasie pisania, ale chciałem dodać sobie znaków :ban: xD
massacre
massacre: Normalnie zrobiliby z Ciebie alkoholiczke lub osobe o jakis zaburzeniach psychicznych - wszystko, by nie brac Twoich zeznan pod uwage.
(joke)Na co mają to robić, skoro ona już taką jest osobistością :zabawa: xD Tak, wiem że mnie Ań kocha :3
Abaddon
Abaddon
  27 февраля 2013

Głupie zapamiętywanie postu :/ Przepraszam.

Psyche30
Psyche30
  27 февраля 2013
massacre
massacre: to i tak lekko. Wmawiac to sobie moga. Poki jest slowo - kontra slowo, ostatnie slowo do sedziego nalezy. Normalnie zrobiliby z Ciebie alkoholiczke lub osobe o jakis zaburzeniach psychicznych - wszystko, by nie brac Twoich zeznan pod uwage.

Znając tę wariatkę na wylot (ex pracodawczynie) mogę spodziewać się tam wszystkiego prawdę mówiąc, wywalania wszelakich brudów aby tylko próbować udowodnić że moje słowa mogą być jakąś próbą zemsty czy coś podobnego, takze stresuje mnie to ogólnie, także z innych powodów, no ale nic się nie poradzi ;)
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.