malami81
malami81
  12 апреля 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
Bayje
Bayje
  26 февраля 2013

czarne kłaki to cholerstwo !! :D

mirra20
mirra20
  26 февраля 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: czarne kłaki to cholerstwo !! :D

teraz to wiem:D
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  26 февраля 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: ja się np boję ciapatych lekarzy/lekarek, raz mnie chcieli w przychodni do ginekologa przepisać, bo mojej lekarki nie było to powiedziałam, że całkiem rezygnuję...

ciapatemu ginekologowi nie dalabym sie dotknac. Od samego poczatku mowilam, ze maja uszanowac moja wiare i ze moj ginekolog musi byc chrzescijaninem. To wykluczylo 90% ciapatych :ziober2: Trafilam na biala Angielke o blond wlosach i hardkorowym poczuciu humoru. Nie moglam po prostu powiedziec, ze nie chce ciapaka, bo to bylby rasizm... Paranoja jakas.
Moja lekarka rodzinna jest Japonka, bardzo fajna babka... no, ale widzisz.
Mysle nad wzniesieniem skargi, bo w przychodni chyba tez zaznaczalam w kwestionariuszu, ze chce byc badana przez kogos mojej wiary. Allah niech bedzie w pokoju, ale jesli chodzi o leczenie to kulturowo jestesmy zupelnie odmienni. Nie chce wchodzic do gabinetu lekarskiego i czytac na tablicy modlitwy z Koranu... Jak dla mnie to nieprofesjonalne. Lekarz wg mnie nie powinien przynajmniej w pracy byc religijny. Sorry, ten zawod wg mnie koliduje z jakakolwiek wiara.

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

mirra20
mirra20
  26 февраля 2013
massacre
massacre: ciapatemu ginekologowi nie dalabym sie dotknac. Od samego poczatku mowilam, ze maja uszanowac moja wiare i ze moj ginekolog musi byc chrzescijaninem. To wykluczylo 90% ciapatych Trafilam na biala Angielke o blond wlosach i hardkorowym poczuciu humoru. Nie moglam po prostu powiedziec, ze nie chce ciapaka, bo to bylby rasizm... Paranoja jakas.

dobrze, że chociaż w PL jeszcze nikt o rasizm nie posądza w tego typu przypadkach
massacre
massacre: Mysle nad wzniesieniem skargi, bo w przychodni chyba tez zaznaczalam w kwestionariuszu, ze chce byc badana przez kogos mojej wiary. Allah niech bedzie w pokoju, ale jesli chodzi o leczenie to kulturowo jestesmy zupelnie odmienni. Nie chce wchodzic do gabinetu lekarskiego i czytac na tablicy modlitwy z Koranu... Jak dla mnie to nieprofesjonalne. Lekarz wg mnie nie powinien przynajmniej w pracy byc religijny. Sorry, ten zawod wg mnie koliduje z jakakolwiek wiara.

podobnie myślę, pamiętam jak jedna Pani starsza ginekolog z niechęcią wypisywała mi antykoncepcje, bo ona jest katoliczką i nie powinna... no sorry, ale skoro jest ginekologiem to niech się nie zasłania religią, albo trzeba było wybrać inną specjalizację...
styka51
styka51
  26 февраля 2013

W ogóle dziś drukowałam Maniuchowi ulotki reklamowe, w sensie te co się nacina na dole i potem do tablicy ogłoszeń przyczepia. No i potem poszłam do ksera i krzyknęłam, że 30 razy to poproszę. Babka kseruje i zaczyna się mnie wypytywać na temat wiercenia tych studni. To ja mówię jakie koszty, jak głęboko można bez zezwolenia geologa, że studni "kręgowej" nie da się tym sprzętem pogłębić, bo zamula. Koleżanka patrzy na mnie tak: O.o, a ja ciągnę. Na jakich głębokościach najczęściej są piaski wodonośne, jaka rura osłonowa, jaka może być cena pompy itp. No cuda na kiju :lol:
Aż sama się zastanawiałam skąd tyle wiem :ninja:

agoosiaaa
agoosiaaa
  27 февраля 2013

Lol, w surveysach na glossybox mam survey o tym:

a nawet tego w pudelku nie mialam, lol.

kedi
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
kedi
  27 февраля 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: czarne kłaki to cholerstwo !! :D

w sobote kupiłam farbe sredni braz i od razu nałozyłam na włosy. efekt- smolista czern, grrrr
massacre
massacre
  27 февраля 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: dobrze, że chociaż w PL jeszcze nikt o rasizm nie posądza w tego typu przypadkach

tak, takie sa minusy multi kulti... i poprawnosci politycznej, ktora zabiera glos jednej rasie, by dac prawa drugiej :zonk:
Konto usunięte
Konto usunięte: a nawet tego w pudelku nie mialam, lol.

ciesz sie, ze tego nie mialas :rotfl:
cuchnie jak kwiaciarnia przy cmentarzu. jedynym plusem jest to, ze nie wysusza skory.

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

agoosiaaa
agoosiaaa
  27 февраля 2013
massacre
massacre: ciesz sie, ze tego nie mialas cuchnie jak kwiaciarnia przy cmentarzu. jedynym plusem jest to, ze nie wysusza skory.

:rotfl:
a te surveye po jakims czasie znikaja, czy mi tak bedzie wisiec w nieskonczonosc? :)
bo jak tak to sobie wymysle jak dziala :rotfl:
massacre
massacre
  27 февраля 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: a te surveye po jakims czasie znikaja, czy mi tak bedzie wisiec w nieskonczonosc? :) bo jak tak to sobie wymysle jak dziala

chyba wisza, najpozniej zrobilam chyba z 3miesiecznym opoznieniem.
kiedys tez mialam review produktu ktorego nie otrzymalam, napisalam w komentarzach, ze nie dostalam produktu, wczesniej zaznaczajac wszystko "NO"... wiesz skoro nie mialam np balsamu to wiadomo, ze mnie nie nawilzyl. odpowiedz sie zgadzala xD
musze tez naruchac punkciki, nie zrobilam ani glossy ani birchboxa

massacre
massacre
  27 февраля 2013

w sumie dzieki Glossybox jak zobacze cokolwiek Anatomicals, to bede wiedziec, zeby tego nawet do reki nie brac :rotfl:
Kiedys dali body scrub... nic lepszego od tego plynu.

agoosiaaa
agoosiaaa
  27 февраля 2013
massacre
massacre: chyba wisza, najpozniej zrobilam chyba z 3miesiecznym opoznieniem. kiedys tez mialam review produktu ktorego nie otrzymalam, napisalam w komentarzach, ze nie dostalam produktu, wczesniej zaznaczajac wszystko "NO"... wiesz skoro nie mialam np balsamu to wiadomo, ze mnie nie nawilzyl. odpowiedz sie zgadzala xD musze tez naruchac punkciki, nie zrobilam ani glossy ani birchboxa

no ja wlasnie teraz wypelnialam, w sumie dobrze mowisz, zrobie podobnie :)
a na birchboxa dalej czekam, chociaz w sumie pozno zamowilam, wiec licze sie z tym, ze mi przyjdzie razem z marcowym :)
agoosiaaa
agoosiaaa
  27 февраля 2013
massacre
massacre: w sumie dzieki Glossybox jak zobacze cokolwiek Anatomicals, to bede wiedziec, zeby tego nawet do reki nie brac Kiedys dali body scrub... nic lepszego od tego plynu.

:rotfl:
styka51
styka51
  27 февраля 2013

Dziewczyny!
Jakiś czas temu kupiłam sobie żakiet w reporterze. Ma super materiał, taki gładki, śliski. Widać, że nie będzie się mechacił ani zaciągał. Niestety nie ma metki i nie wiem z jakiego materiału jest. Macie może jakieś propozycje?

Bo w niedziele byłam w CH, obeszłam h&m, reservedy, mohito i inne. I chyba ich wszystkich poyebało delikatnie mówiąc. 100 zł chcą za jakieś dresowe chińskie badziewie. No szału bym dostała.

Bayje
Bayje
  27 февраля 2013

Może w internecie sprawdź - na oficjalnej stronie reportera ...

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.