Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
TEMAT DO NABIJANIA I PLOTEK! strona 1854 z 1977
Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
ciapatemu ginekologowi nie dalabym sie dotknac. Od samego poczatku mowilam, ze maja uszanowac moja wiare i ze moj ginekolog musi byc chrzescijaninem. To wykluczylo 90% ciapatych

Moja lekarka rodzinna jest Japonka, bardzo fajna babka... no, ale widzisz.
Mysle nad wzniesieniem skargi, bo w przychodni chyba tez zaznaczalam w kwestionariuszu, ze chce byc badana przez kogos mojej wiary. Allah niech bedzie w pokoju, ale jesli chodzi o leczenie to kulturowo jestesmy zupelnie odmienni. Nie chce wchodzic do gabinetu lekarskiego i czytac na tablicy modlitwy z Koranu... Jak dla mnie to nieprofesjonalne. Lekarz wg mnie nie powinien przynajmniej w pracy byc religijny. Sorry, ten zawod wg mnie koliduje z jakakolwiek wiara.
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
dobrze, że chociaż w PL jeszcze nikt o rasizm nie posądza w tego typu przypadkach
podobnie myślę, pamiętam jak jedna Pani starsza ginekolog z niechęcią wypisywała mi antykoncepcje, bo ona jest katoliczką i nie powinna... no sorry, ale skoro jest ginekologiem to niech się nie zasłania religią, albo trzeba było wybrać inną specjalizację...
W ogóle dziś drukowałam Maniuchowi ulotki reklamowe, w sensie te co się nacina na dole i potem do tablicy ogłoszeń przyczepia. No i potem poszłam do ksera i krzyknęłam, że 30 razy to poproszę. Babka kseruje i zaczyna się mnie wypytywać na temat wiercenia tych studni. To ja mówię jakie koszty, jak głęboko można bez zezwolenia geologa, że studni "kręgowej" nie da się tym sprzętem pogłębić, bo zamula. Koleżanka patrzy na mnie tak: O.o, a ja ciągnę. Na jakich głębokościach najczęściej są piaski wodonośne, jaka rura osłonowa, jaka może być cena pompy itp. No cuda na kiju
Aż sama się zastanawiałam skąd tyle wiem
tak, takie sa minusy multi kulti... i poprawnosci politycznej, ktora zabiera glos jednej rasie, by dac prawa drugiej

ciesz sie, ze tego nie mialas

cuchnie jak kwiaciarnia przy cmentarzu. jedynym plusem jest to, ze nie wysusza skory.
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
chyba wisza, najpozniej zrobilam chyba z 3miesiecznym opoznieniem.
kiedys tez mialam review produktu ktorego nie otrzymalam, napisalam w komentarzach, ze nie dostalam produktu, wczesniej zaznaczajac wszystko "NO"... wiesz skoro nie mialam np balsamu to wiadomo, ze mnie nie nawilzyl. odpowiedz sie zgadzala xD
musze tez naruchac punkciki, nie zrobilam ani glossy ani birchboxa
w sumie dzieki Glossybox jak zobacze cokolwiek Anatomicals, to bede wiedziec, zeby tego nawet do reki nie brac
Kiedys dali body scrub... nic lepszego od tego plynu.
no ja wlasnie teraz wypelnialam, w sumie dobrze mowisz, zrobie podobnie :)
a na birchboxa dalej czekam, chociaz w sumie pozno zamowilam, wiec licze sie z tym, ze mi przyjdzie razem z marcowym :)
Dziewczyny!
Jakiś czas temu kupiłam sobie żakiet w reporterze. Ma super materiał, taki gładki, śliski. Widać, że nie będzie się mechacił ani zaciągał. Niestety nie ma metki i nie wiem z jakiego materiału jest. Macie może jakieś propozycje?
Bo w niedziele byłam w CH, obeszłam h&m, reservedy, mohito i inne. I chyba ich wszystkich poyebało delikatnie mówiąc. 100 zł chcą za jakieś dresowe chińskie badziewie. No szału bym dostała.