malami81
malami81
  12 апреля 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  14 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Z tym, że mmaryjka ma oryginały :)

Wiem, wiem :)
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  14 августа 2011

a tak z ciekawości się spytam, co w przypadku jeśli ktoś wyciąga łapy do cudzego psa mimo braku pozwolenia ze strony właściciela ? może tak o ? :woot:

iFeelSooLost
iFeelSooLost
  14 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: a tak z ciekawości się spytam, co w przypadku jeśli ktoś wyciąga łapy do cudzego psa mimo braku pozwolenia ze strony właściciela ? może tak o ?

raczej nie, a co sie stalo?
AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  14 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: raczej nie, a co sie stalo?

Nic się nie stało :-)
Pytam bardziej z ciekawości, przy hipotetycznej sytuacji, w której mimo braku pozwolenia do psa wyciągają notorycznie ręce ludzie, dla których nie istniałby taki kij na świecie, którym chciałabyś sama ich dotknąć :ninja:
takie mam rozkminki teraz :D
adra1992
adra1992
  14 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: co w przypadku jeśli ktoś wyciąga łapy do cudzego psa mimo braku pozwolenia ze strony właściciela ? może tak o ?

Jesli chodzi o czysto prawnicza kwestie to chyba nie ma jako tako prawa zabraniajacego lub nie, ale Ty masz prawo odmówic glaskania przez obca osobe z wagi na bezpieczenstwo (lub higiene) psa. Jesli masz jakiekolwiek watpliwosci czy narazasz psa w jakiejkolwiek dziedzinie (czy tez 'glaskacza' na pogryzienie), smialo mozna odmówic i taki 'glaskacz' nie ma nic do gadania - lamie prawo :mrgreen:
Draznienie i ploszenie psa tez jest karalne.

Znalazlam tu : http://www.kartuzy.policja.gov.pl/index.php?strona=porady_psy ''nie wolno (...) głaskać obcego psa bez zgody właściciela'' ale nie wiem czy jest to podpiete pod prawo

Ale na pewno, nie, nie wolno glaskac bez zgody niewazne czy to jakis maly pimpus czy sliniacy sie amstaf
iFeelSooLost
iFeelSooLost
  14 августа 2011

Dzisiejsza rozmowa M- ja, P - mój narzeczony:
M: Kochanie nauczmy się walca na pierwszy taniec?!
P: Po co? Ja sie niczego nie ucze!
M: Ale to bedzie efektowne!
P: Efektowne to jest jak sie robi wesele z tyloma nerwami!

:crylol:
mistrz cietej riposty - nie spi :D

AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  15 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Jesli chodzi o czysto prawnicza kwestie to chyba nie ma jako tako prawa zabraniajacego lub nie, ale Ty masz prawo odmówic glaskania przez obca osobe z wagi na bezpieczenstwo (lub higiene) psa. Jesli masz jakiekolwiek watpliwosci czy narazasz psa w jakiejkolwiek dziedzinie (czy tez 'glaskacza' na pogryzienie), smialo mozna odmówic i taki 'glaskacz' nie ma nic do gadania - lamie prawo Draznienie i ploszenie psa tez jest karalne. Znalazlam tu : http://www.kartuzy.policja.gov.pl/index.php?strona=porady_psy ''nie wolno (...) głaskać obcego psa bez zgody właściciela'' ale nie wiem czy jest to podpiete pod prawo Ale na pewno, nie, nie wolno glaskac bez zgody niewazne czy to jakis maly pimpus czy sliniacy sie amstaf

No własnie, powinno być gdzieś to jasno i wyraźnie zawarte nawet prawnie.
Tak o tym rozmyślam, bo niedługo kończą się wakacje, wraca moja gadzina, a z doświadczenia wiem, że każdy do niego ręce wyciąga. Fakt, ze jest uroczy i ogólnie jakoś nie jestem wielce na 'nie', ale np. jakimś menelom, czy patologii, której w okolicy jest pełno nie mam zamiaru dawać go dotykać.
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  15 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Ale tandeta.czy polki maja choc troche gustu?

nie. nie maja

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  15 августа 2011
Prinz
Prinz: ogolnie ten typ ´gumowy' podobno fajny jest, mmaryjka chyba ma i mowila ze dobrze sie nosi. ale te z allegro co pokazalas to podroby, poza tym design jest okropny, a material uzyty spowoduje, ze stopa bedzie miala saune :D

Fajne, sa, swietne na lato, mam crocsy (tak wiem, w Polsce pewnie wiocha :crylol:
ale na upaly sa genialne :tak:)
o takie:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  15 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: a tak z ciekawości się spytam, co w przypadku jeśli ktoś wyciąga łapy do cudzego psa mimo braku pozwolenia ze strony właściciela ? może tak o ?

nie powinien, nie ma prawa i nalezy stanowczo zabronic. Wiem, ze wiele osob w ten sposob trenuje swoje psiaki, od malego, by pozniej nie lazly za kazdym i do kazdego sie nie lasily. Po to miedzy innymi, zeby byl najbardziej oddane swojemu panu.
Tak robilam jak mialam Alaskana Malamuta, rase ktora z natury do wszystkich leci, zwlaszcza do dzieci. Nie wolno i juz! Kwestia asertywnosci wlasciciela, jak nie potrafi odmowic, to jego problem :ziober2:

darek69pop
darek69pop
  15 августа 2011

co sadzicie o galeriankach?
za loda jinsy i inne usługi?

massacre
massacre
  15 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Jesli chodzi o czysto prawnicza kwestie to chyba nie ma jako tako prawa zabraniajacego lub nie, ale Ty masz prawo odmówic glaskania przez obca osobe z wagi na bezpieczenstwo (lub higiene) psa. Jesli masz jakiekolwiek watpliwosci czy narazasz psa w jakiejkolwiek dziedzinie (czy tez 'glaskacza' na pogryzienie), smialo mozna odmówic i taki 'glaskacz' nie ma nic do gadania - lamie prawo Draznienie i ploszenie psa tez jest karalne. Znalazlam tu : http://www.kartuzy.policja.gov.pl/index.php?strona=porady_psy ''nie wolno (...) głaskać obcego psa bez zgody właściciela'' ale nie wiem czy jest to podpiete pod prawo Ale na pewno, nie, nie wolno glaskac bez zgody niewazne czy to jakis maly pimpus czy sliniacy sie amstaf

Kij z prawem w tej kwestii, problem wlasciciela. Tak jakby laska sie zalila, ze kolesie podchodza i dotykaja jej torebki (sorry za porownanie pieska do przedmiotu) no kuwa, twoje to twoje, wara i spiedalaj :rotfl:

massacre
massacre
  15 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: No własnie, powinno być gdzieś to jasno i wyraźnie zawarte nawet prawnie.

Ale po co? Przeciez to oczywiste i chyba kwestia uzycia mozgu, ze to co twoje to twoje - kwestia tego czy potrafisz to wyegzekwowac. ja nie mialam z tym problemu... przynajmniej z doroslymi... z dziecmi to zawsze jest lipa, nie potrafie im odmowic :rotfl: sa takie slodkie i kochane :zakochany:

massacre
massacre
  15 августа 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: co sadzicie o galeriankach? za loda jinsy i inne usługi?

mysle, ze to bardzo przedsiebiorcze dziewczyny.... choc nie mysla o konsekwencjach z dluzszej perspektywy czasu, ale nie jestem ich sumieniem. jak to sie mowi, kazdy orze jak moze :crylol:

darek69pop
darek69pop
  15 августа 2011

to forum o modzie a nie ANIMALS

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.