Cześć :)
Pytania odnośnie kompleksów i jak sobie z nimi radzić :P
1. Z jakich rzeczy w swoim wyglądzie jesteście najmniej zadowoleni ? Co z chęcią byście zmienili ?
2. Jak sobie radzicie z kompleksami ? Jakieś triki, sposoby na zamaskowanie ich ?
3. Czy w dzisiejszych czasach można żyć bez kompleksów ?
lista tematów
Kompleksy i sposoby na nie strona 3 z 9
Jasmina: 1. Z jakich rzeczy w swoim wyglądzie jesteście najmniej zadowoleni ? Co z chęcią byście zmienili ?
2. Jak sobie radzicie z kompleksami ? Jakieś triki, sposoby na zamaskowanie ich ?
1. Brzuch. Ale jestem na dobrej drodze. Ostatnio udało mi się w końcu zrzucić 6 kg. Jeszcze 3-5 kg i będę miała moją wagę.

2. Najlepiej widzieć pozytywne strony i przyjmować każdy komplement. To daje mi dużą pewność siebie. Ewentualnie jeszcze jaki trik jest dobry, to zrobić sobie ładne zdjęcia i od czasu do czasu jak się ma chandrę oglądać i mówić sobie, że jest się ładnym.
3. Raczej nie. Każdy ma swoje kompleksy. Jeden mniejsze, inny większe, ale można z nimi żyć.
Jasmina: 1. Z jakich rzeczy w swoim wyglądzie jesteście najmniej zadowoleni ? Co z chęcią byście zmienili ?
1. Zmieniłabym kształt nosa i oczu, plus figurę.
2. Nie maskuje, przyzwyczaiłam się.
3. Byłoby to trudne.
A i jeszcze przydałoby się poprawić moją cerę, oraz chciałabym mieć grubszą stopę, co by kupować wymarzone buciki.
Aby osiągnąć szczęście, trzeba spełnić trzy warunki: być imbecylem, być egoistą i cieszyć się dobrym zdrowiem. Jeśli jednak nie spełnicie pierwszego warunku, wszystko jest stracone.
Gustaw Flaubert
Najważniejsza sprawa to chciałabym wybielić zęby. Ale to jest do zrobienie:)
Chciałabym mieć dłuższe włosy i wyjść zupełnie z cieniowania. Ale tego nie zaliczam do kompleksów raczej :)
Mam lekko opadające powieki, ale podobno moje oczy są i tak ok, także to chyba nie taki problem :)
Mogłabym być wyższa ale cóz.
Wrócić do wagi 48 kg, ale te 2-3 kilo nie robią w ogóle róznicy w sumie w wyglądzie i rozmiarze.
No i pozbyć się wągrów. :)
Walczę też z kurzajkami, ale to raczej sprawa wirusowa, a nie kompleks na zawsze. :)
Nie wiem :O Mi tam wszystko pasuje.
Choć wolałabym nie mieć złamanego nosa, ale to sobie kiedyś zoperuję i wyprostuję.
Jasne, po prostu nie trzeba się bzdurami przejmować.
Nie wiem... w sumie to, czy owo, da się make upem i strojem poprawić, więc "wady" w wyglądzie [

Konto usunięte: Mam małe i często nad tym ubolewam, ale nie jest tak źle, że jestem przez nie załamana, bo wiem, że kiedyś fundnę sobie silikony i będę zadowolona.
Małe to nie wada, ale ważne, żebyś Ty była z nich zadowolona :). Chociaż ja bym się nie odważyła na operację plastyczną czegokolwiek

Konto usunięte: Ewentualnie jeszcze jaki trik jest dobry, to zrobić sobie ładne zdjęcia i od czasu do czasu jak się ma chandrę oglądać i mówić sobie, że jest się ładnym.
Dobry sposób