Hej
Muszę jakiś temat założyć, bo chyba forum umiera
Pytanie- Czy ludzkie piękno, zawsze musi oznaczać idealność ? Zauważyłam, że często ludzie co są dla mnie piękni, nie są przy tym idealni, mają wady, ale jedak coś mnie w nich zachwyca, widzę w nich prawdziwe piękno.
A jak to jest z Wami ? Czy piękni ludzie zawsze muszą być idealni ? Idealne rysy, cera, włosy, figura. Czy piękni mogą być tylko wtedy kiedy mają nieskazitelną urodę?
Podajcie swoje typy osoby, która nie jest idealna, a mimo to uważacie ją za piękną. :)
No i zapraszam do dyskusji :)
lista tematów
Piękno- czy zawsze oznacza idealność ? strona 1 z 7
wleje sobie i napiszę - wiem, że to przez mogą osobę zrobiłaś ten temat

dobra a teraz do rzeczy..
Niestety tak nie jest.
W Psychologi po prostu ładna osoba daje od razu pozytywne cechy zapominając o tym, że ma również wady.
Moim zdaniem nie ma takiej definicji jak 'idealna' osoba.
Ktoś może mieć daną idealną część ciała - typu twarz,nogi,dupę,plecy,stopy,dłonie,włosy ..
Nie znam osoby nawet sławnej osoby która miałaby wszystko IDEALNE.
Kto wie może coś w tym jest

Zależy jakie kto ma wymagania, też w sumie od tego. Ja widzę ludzi którzy dla mnie są idealni, chociaż może one same nie uważają się za ideał :)
Fajna odpowiedź

Konto usunięte: Ja widzę ludzi którzy dla mnie są idealni, chociaż może one same nie uważają się za ideał :)
No i to mi mniej więcej chodzi aby osoba była idealna musi ona sama uważać się za taką i inne osoby muszą tak samo o Niej myśleć.
np - Kazimiera Szczuka jest mądra - ona o tym wie i my tak o Niej myślimy

Zachwycają Cie własnie te ich wady, co w sumie zamienia się tak na prawdę w zaletę.
Konto usunięte: A jak to jest z Wami ? Czy piękni ludzie zawsze muszą być idealni ? Idealne rysy, cera, włosy, figura. Czy piękni mogą być tylko wtedy kiedy mają nieskazitelną urodę?
Nie muszą, mogą być prawie idealni, a i tak mogę określić ich mianem pięknych. Ten przymiotnik ma jakiś tam zakres tolerancji.
Konto usunięte: Podajcie swoje typy osoby, która nie jest idealna, a mimo to uważacie ją za piękną. :)
Felicity Jones np.
Oczywiście, że nie. Piękno na zewnątrz i w środku, to chyba nie możliwe, chociaż myślę, że zdarzają się osoby baaaardzo podobne do mojego opisu wyżej. Chociażby Twoja osoba jak i niektórych dziewczyn stąd.
To zależy co MY rozumiemy pod tym pojęciem. Dla jednych ładna będzie kobieta o ładnych, pełniejszych kształtach, długich włosach i dobrej buźce, a dla innych patyczak ze ściętymi krótko włosami z twarzą przypuśćmy lekko czerwonawą i niezbyt idealną. Także to zależy od osoby, kto jest dla kogo ideałem i dlaczego.
mam czarne skrzydła,muskam nimi stopy aniołów...
Nie znam osoby w 100% idealnej, pod każdym względem, aczkolwiek może taka gdzieś istnieje - nie wiem. Ja nigdy nie widziałam. Chyba, że w gazetach modelki wspomagane różnymi programami do obróbki, ale mowa o czymś/kimś, co mogę zobaczyć na żywo.
Nie to jest ładne, co jest ładne, a to, co się komu podoba. :-D Nie wiem, skąd pochodzi ten cytat, ale kiedyś go gdzieś przeczytałam i zgadzam się z nim.
"Piękno" to kwestia indywidualnych upodobań, gustu.
Poza tym ja uważam, że niektóre wady czy niedociągnięcia w wyglądzie są/mogą być jakoś tam na swój sposób urokliwe.
Konto usunięte: Podajcie swoje typy osoby, która nie jest idealna, a mimo to uważacie ją za piękną. :)
Megan Fox

Mimo, że ma obwisłe cycki i bez makijażu wygląda może i nijak, uważam, że to jedna z najpiękniejszych kobiet na świecie, mimo, że widziałam ją tylko na zdjęciach, ale myślę, że na żywo też robi wrażenie.
drugi przykład:

Konto usunięte: No i to mi mniej więcej chodzi aby osoba była idealna musi ona sama uważać się za taką i inne osoby muszą tak samo o Niej myśleć.
Czyli pewność siebie najważniejsza, bez względu na wygląd ? :)
To też w sumie prawda :)
Słodką ma buzie- dla mnie śliczna :)
Bardzo mi miło, że ktoś tak może uważać :)
Prawda :)
Konto usunięte: Poza tym ja uważam, że niektóre wady czy niedociągnięcia w wyglądzie są/mogą być jakoś tam na swój sposób urokliwe.
O tak to prawda :D
Dla mnie ona zawsze pozostanie śliczna :) Piękne rysy twarzy.