Hej
Muszę jakiś temat założyć, bo chyba forum umiera
Pytanie- Czy ludzkie piękno, zawsze musi oznaczać idealność ? Zauważyłam, że często ludzie co są dla mnie piękni, nie są przy tym idealni, mają wady, ale jedak coś mnie w nich zachwyca, widzę w nich prawdziwe piękno.
A jak to jest z Wami ? Czy piękni ludzie zawsze muszą być idealni ? Idealne rysy, cera, włosy, figura. Czy piękni mogą być tylko wtedy kiedy mają nieskazitelną urodę?
Podajcie swoje typy osoby, która nie jest idealna, a mimo to uważacie ją za piękną. :)
No i zapraszam do dyskusji :)
Piękno- czy zawsze oznacza idealność ? strona 3 z 7
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
Piękni ludzie nie muszą być idealni.... Mogą mieć krótsze nogi, bądź nie do końca zdrową cerę...
Np. mój facet ma wielki brzuch, małe oczka i ogólnie czasem wygląda jak jakiś ogr, ale dla mnie pod względem fizycznym jest ideałem

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
[quote=dont0say0anything]Ale to ja nie chcem byc cureczkom :
Jezeli ktos mi sie podoba to jest dla mnie idealem w kazdym calu. Wady tez moga byc idealne

I ja bycia idealem nie odbieram jako podobania sie wszystkim i wszystkiemu - kazdy ma prawo i powinien miec swoj wlasny ideal, ktory niekoniecznie musi sie calej reszcie podobac.
Jak kogos uznaje za pieknego to dla mnie jest idealny, wiec ten teges :D nic tu nie napisze :D
gdy ktos piekny ma jakas wade- nie wiem, blizne, czy cos, staje sie jeszcze bardziej interesujacy i wyroznia sie sposrod "idealnych":) idealy niby sa fajne, ale do popatrzenia, nie pociagaja mnie.
No chyba bym lepiej tego nie ujęła. Także zgadzam się :)
Cóż, krótkie włosy u kobiety i już uważam, że nie jest idealna. A piękna może być nadal. Mam kilka cech, których się trzymam przy definicji "idealność" u kogoś.