CzerwonaOna
CzerwonaOna
  25 ноября 2011 (pierwszy post)

Hej :mrgreen:

Muszę jakiś temat założyć, bo chyba forum umiera :and:

Pytanie- Czy ludzkie piękno, zawsze musi oznaczać idealność ? Zauważyłam, że często ludzie co są dla mnie piękni, nie są przy tym idealni, mają wady, ale jedak coś mnie w nich zachwyca, widzę w nich prawdziwe piękno.
A jak to jest z Wami ? Czy piękni ludzie zawsze muszą być idealni ? Idealne rysy, cera, włosy, figura. Czy piękni mogą być tylko wtedy kiedy mają nieskazitelną urodę?
Podajcie swoje typy osoby, która nie jest idealna, a mimo to uważacie ją za piękną. :)
No i zapraszam do dyskusji :)

Patrishia
Patrishia
  25 ноября 2011

Piękno to pojęcie abstrakcyjne i może oznaczać niemalże wszystko, więc sądzę, że możemy je znaleźć wszedzie, ba w pewnych czasach znaleziono je nawet w brzydocie- turpizm. Choć mnie nie kręcą robale i rozkładające się ciała, to uważam, że szczęśliwa staruszka może być bardzo piękna, nawet w swoim rozciągniętym sweterku, siwymi włosami i siatką zmarszczek na buźce, mimo, że starość nie kojarzy się z idealnością.

CzerwonaOna
CzerwonaOna
  25 ноября 2011
Patrishia
Patrishia: Piękno to pojęcie abstrakcyjne i może oznaczać niemalże wszystko, więc sądzę, że możemy je znaleźć wszedzie, ba w pewnych czasach znaleziono je nawet w brzydocie- turpizm. Choć mnie nie kręcą robale i rozkładające się ciała, to uważam, że szczęśliwa staruszka może być bardzo piękna, nawet w swoim rozciągniętym sweterku, siwymi włosami i siatką zmarszczek na buźce, mimo, że starość nie kojarzy się z idealnością.

Nie miałam na myśli tutaj dewiacji :mrgreen: No ale ludzie są różni ;) Z tą staruszką to miłe co napisałaś :)
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  25 ноября 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Zauważyłam, że często ludzie co są dla mnie piękni, nie są przy tym idealni, mają wady, ale jedak coś mnie w nich zachwyca, widzę w nich prawdziwe piękno.

Nie kumam za bardzo tego zdania xD
Ty widzisz w kims PRAWDZIWE piekno... czy to znaczy, ze dla kogos innego to piekno nie bedzie PRAWDZIWE? :>

Konto usunięte
Konto usunięte: Czy piękni ludzie zawsze muszą być idealni ? Idealne rysy, cera, włosy, figura. Czy piękni mogą być tylko wtedy kiedy mają nieskazitelną urodę?

Wg mnie po pierwsze nie ma ludzi idealnych, po drugie nie ma ludzi o nieskazitelnej urodzie.
Poza tym dostrzeglam taka tendencje, ze gdy czlowiek ma wszystko "poprawne" w sensie prosty nos, zgrabne nogi, rowne zeby to zazwyczaj jest postrzegany jako jedynie przecietny.
Mysle, ze osoba powinna miec cos w sobie charyzmatycznego, cokolwiek co powoduje, ze ja pamietamy przywolujac jej obraz w myslach. Dla mnie taka osoba wlasnie bedzie piekna. Nie musi mi sie podobac. Kwestia gustu to zupelnie co innego.

Konto usunięte
Konto usunięte: Podajcie swoje typy osoby, która nie jest idealna, a mimo to uważacie ją za piękną. :)

Ja. Nie jestem idealna, a wiem, ze jestem uwazana za piekna. Sorry za brak skromnosci :and:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

CzerwonaOna
CzerwonaOna
  25 ноября 2011
massacre
massacre: Nie kumam za bardzo tego zdania xD Ty widzisz w kims PRAWDZIWE piekno... czy to znaczy, ze dla kogos innego to piekno nie bedzie PRAWDZIWE? :>

Ktoś po prostu może nie dostrzec tego co np ja widzę :) To też od gustu zależy kto co lubi.

massacre
massacre: Ja. Nie jestem idealna, a wiem, ze jestem uwazana za piekna. Sorry za brak skromnosci

Podziwiam za taką pewność siebie :)

massacre
massacre: zazwyczaj jest postrzegany jako jedynie przecietny.

właśnie też to zauważyłam :)
dont0say0anything
dont0say0anything
  25 ноября 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Pytanie- Czy ludzkie piękno, zawsze musi oznaczać idealność ? Zauważyłam, że często ludzie co są dla mnie piękni, nie są przy tym idealni, mają wady, ale jedak coś mnie w nich zachwyca, widzę w nich prawdziwe piękno. A jak to jest z Wami ? Czy piękni ludzie zawsze muszą być idealni ? Idealne rysy, cera, włosy, figura. Czy piękni mogą być tylko wtedy kiedy mają nieskazitelną urodę? Podajcie swoje typy osoby, która nie jest idealna, a mimo to uważacie ją za piękną. :) No i zapraszam do dyskusji :)

Jeżeli ja uważam daną osobę za piękną to jest ona dla mnie idealna, bo nie zauważam wad, które ma.
Mam jedną koleżankę, którą uważam za idealną, pokazałabym ją ale nie wiem czy nie złamię regulaminu ;p
CzerwonaOna
CzerwonaOna
  25 ноября 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Mam jedną koleżankę, którą uważam za idealną, pokazałabym ją ale nie wiem czy nie złamię regulaminu ;p

Na forum nie może, jedynie na pw :)
CzerwonaOna
CzerwonaOna
  25 ноября 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: nie może

nie można*
massacre
massacre
  25 ноября 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Mam jedną koleżankę, którą uważam za idealną, pokazałabym ją ale nie wiem czy nie złamię regulaminu ;p

Ja bym wstawila Twoje wszystkie fotki z fejsbuczka :zakochany:

Konto usunięte
Konto usunięte: Ktoś po prostu może nie dostrzec tego co np ja widzę :) To też od gustu zależy kto co lubi.

Jezeli zaczniemy brac pod uwage gust to temat piekna i idealy przestanie byc obiektywny.

Konto usunięte
Konto usunięte: Podziwiam za taką pewność siebie :)

Napisalam: "jestem uwazana", a nie "uwazam siebie...". Nie uwazam siebie za pieknej. Mam typowo kobiece low self-esteem. Nie pewnosc siebie a swiadomosc tego, co mysla o mnie inni - tak bym to ujela ;)

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

CzerwonaOna
CzerwonaOna
  25 ноября 2011
massacre
massacre: Napisalam: "jestem uwazana", a nie "uwazam siebie...". Nie uwazam siebie za pieknej. Mam typowo kobiece low self-esteem. Nie pewnosc siebie a swiadomosc tego, co mysla o mnie inni - tak bym to ujela ;)

A zgadzasz się ze zdaniem innych co tak Cię odbierają ? :P
dont0say0anything
dont0say0anything
  25 ноября 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Na forum nie może, jedynie na pw :)

Juuuz :)

massacre
massacre: Ja bym wstawila Twoje wszystkie fotki z fejsbuczka

Wszystkie? Jesteś kochana :zakochany: ja twoje też wszystkie, z cyckami szczególnie jakieś:D
massacre
massacre
  25 ноября 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: A zgadzasz się ze zdaniem innych co tak Cię odbierają ? :P

No to przeciez napisalam wyraznie, ze "NIE, nie uwazam sie za piekna" - jak Ty czytasz? :lol:
Uwazam sie za atrakcyjna, ale bez przesady.

Dla mnie idealem jest np. obecna tutaj i online lava girl :zakochany:

BujajSieNaDwa91
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 24
BujajSieNaDwa91
  25 ноября 2011

Jak w sztuce ," nie ma piękna bez skazy"
' Brzydcy ludzie ' - tak to nazwę okazują się dobrymi towarzyszami .
Inne zalety przysłaniają , inne wady ( wygląd )

Okazywanie miłości nie jest bezpieczne, a dążenie do intymności jest ryzykiem .

massacre
massacre
  25 ноября 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Jesteś kochana

Nie jestem kochana, a szczera. jestes ucielesnieniem mojego fizycznego idealu piekna ^^
I mowie to z czystym sumieniem i z reka na sercu na mej duzej lewej piersi :D
Konto usunięte
Konto usunięte: ja twoje też wszystkie, z cyckami szczególnie jakieś:D

nie przesadzaj :crylol:

CzerwonaOna
CzerwonaOna
  25 ноября 2011
massacre
massacre: No to przeciez napisalam wyraznie, ze "NIE, nie uwazam sie za piekna" - jak Ty czytasz? Uwazam sie za atrakcyjna, ale bez przesady.

Dobra, nie doczytałam widocznie. Nie musisz być niemiła.
massacre
massacre
  25 ноября 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie musisz być niemiła.

Znowu zle rozumiesz, a specjalnie jeszcze dodalam emotke z usmieszkiem, bys to odebrala za zartobliwe a nie niemile. Jesli odebralas jednak to tak, to przepraszam :* Jak wyzej, nie mialam zamiaru ;)

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.