ekhm, ekhm..
Luksus – ogólna definicja obejmująca obiekty materialne, usługi, artykuły spożywcze itp. dostępne dla wąskich grup społecznych, o przychodzie wyższym niż ogół społeczeństwa.
Mianem luksusu można określić choćby kolację w drogiej restauracji ze znakomitym widokiem, przy dobrym winie, będącą niekoniecznie niezbędną do przeżycia, lecz wprowadzającą do egzystencji ogólne zadowolenie z możliwości podniesienia jej jakości przez wprowadzenie doń swoistej elegancji.
z czym wam kojarzy sie luksus?
temat zalozony z zamiarem kontynuowania tematu, ktory zostal zamkniety jakies 30 sekund temu :)
lista tematów
Luksus :P strona 2 z 41
Tricia: " uwazasz, ze jest to luksus moc kupic sobie kamizelke za 200 zł w mango a nie taką za 30 zł na targu?"
nie uważam, że kamizelka za 200zł jest luksusem, wydaję różnie, zależy co kupuję, na jaką okazję i jakiej jakośći.
na 20 rocznicę ślubu rodziców mojego chłopaka poszłam w sukience za 1000zł, nie uważam to za nic odbiegającego jakoś znacząco od normy.
standardy są różne i ja to rozumiem.
a dobra, idz spac
moze bardziej szanuje pieniadze, bo mam swiadomosc ze w dalszym ciagu malo ludzi na to stac i jest to dla mnie luksus, luksusem jest nawet posiadanie telefonu komórkowego - obojetnie jakiego.
...chce cukierka!
Widzę jak głodne oczy za nią podążają.
Duma rozpiera mnie bo wiem, że to ja mam ją.
I nie zmieni tego nic.
A ty jako widz możesz o niej śnić, Aniu:*
Konto usunięte: Mianem luksusu można określić choćby kolację w drogiej restauracji ze znakomitym widokiem, przy dobrym winie, będącą niekoniecznie niezbędną do przeżycia, lecz wprowadzającą do egzystencji ogólne zadowolenie z możliwości podniesienia jej jakości przez wprowadzenie doń swoistej elegancji.
Bogowie uchrońcie mnie przed czymś takim !
Ja to już jestem w pół śnie to najwyżej jutro poczytam ;)
Ja też... a Brazylię i tak lubię

Z Agoosią.

annjamaica: mam nadzieje, ze mnie dobrze zrozumialas...
ale to jest po prostu piekne uczucie, wierze...
wydaje mi sie, ze zrozumialam, ja niestety takiej stabilnosci nie mam i raczej dopoki nie zrobie jakiegos zawodu to miec nie bede, o to mi chodzilo :)
annjamaica: poki co dzisiaj w lotto 15 mln losowanie bylo, i pierwszy raz w swoim zyciu zagralam - i nici
no ja tez ostatnio gralam jak byly kumulacje i o dziwo - nic nie wygralam.
chamstwo, powinni mi w nagrodde za przegrana chociaz ze sto tysiecy dac

przed kolacja w restauracji

i przed winem ??
ja mam sie ochote wlamac komus, kto ma taki dom i poplywac w basenie, mimo ze nie potrafie plywac

spoko, temat raczej nie zniknie, chociaz w sumie nigdy nie wiadomo :D
nigdy nie bylam :P

Owieczka: dla mnie luksusem jest, jak nie ma dzieci w domu i mogę się uwalić przed komputerem z piwem w ręku :D
o taaaaaak
a tak na codzien nie mozesz?? tzn jak pojda spac

a dziekuje, ludzie beda wiedziec, gdzie sie powinni wypowiadac