agoosiaaa
agoosiaaa
  26 июня 2011 (pierwszy post)
Hej ho :)

Wiec jak wczesniej wspomnialam w temacie o plotkach, oto temat, ktorego tutaj jeszcze nie mamy, a ktorego nam brakuje:

Co sobie ostatnio kupilas/es?

Mozna sie tutaj chwalic czymkolwiek majacym jakikolwiek zwiazek z tym forum, a wiec do dziela :D

Milo byloby, gdyby ten temat zostal na stale przyklejony :mrgreen:
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  6 сентября 2011

zrobcie sobie sami, ja sama sobie robie w upaly, potem tylko dolewam :ziober2:

Składniki do kawy a’la „Amores”

1. Kawa rozpuszczalna (najlepiej dobra jakościowo, gdyż te gorsze są kwaskowe)
2. Cukier
3. Zimne mleko (najlepiej 3,2% lub wiejskie – prosto od krowy; możecie kombinować z kozim)
4. Kostki lodu / kruszony lód

Sposób przygotowania kawy a’la „Amores” (1 porcja – 200ml)

* Do garnuszka wlewamy 3/4 szklanki mleka (ponad 150ml)
* Wsypujemy płaską łyżeczkę kawy rozpuszczalnej – aby kawa była słabsza można wsypać pół łyżeczki. Dwie łyżeczki dają bardzo mocny napój – nie polecam, bo nie jest zbyt smaczny
* Wsypujemy 1-3 łyżeczki cukru (to zależy od gustu). Miód może się sprawdzić zamiast cukru (ja cukru z reguły nie używam ale do takiej kawki wsypuję)
* Do garnuszka wrzucamy kostki lodu – około 4 jeśli mleko było zimne i 8, jeśli było w temperaturze pokojowej
* Włączamy malakser i wszystko dokładnie miksujemy (lód się pokruszy) przez około minutę. Na koniec unosimy malakser na najniższych obrotach i trzymamy nad taflą napoju przez kilka sekund. Nie wyłączając malaksera – następnie – unosimy go nad taflę i wyłączamy. Kawa pokryje się warstwa piany.
* Przelewamy kawę do szklanki i cieszymy się jej smakiem. Jeśli jest za mocna lub słaba to następnym razem korygujemy jej smak przez nieco inny dobór ilości cukru i kawy

Jeśli nie macie malaksera to wszystkie czynności przeprowadzacie w robocie kuchennym. Enjoy your meal!

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

massacre
massacre
  6 сентября 2011
Prinz
Prinz: teraz musze wrocic autokarem,

w autokarze masz jakis limit? jak jechalam w zeszlym roku z Polski do Anglii to kazali mi kuwa za rowerek dla mlodego doplacic :szok:
jak sie zabierzesz w jedna torbe nie wazne jakich rozmiarow to powinno przejsc :woot: u mnie patrzyli na sztuki, nie na kilogramy - na lotnisku to sie do wszystkiego przypiedola, nawet do ksztaltu

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Prinz
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 73
Prinz
  6 сентября 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Dokup miejsce w autokarze, dodatkową walizkę, namaluj jej oczy i powiedz, że to kolega z wymiany

ahahaha i tak juz musze dokupic miejsce w bagazniku

Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another.

AvantQueTuDis
AvantQueTuDis
  6 сентября 2011
Prinz
Prinz: ahahaha i tak juz musze dokupic miejsce w bagazniku

Nam byś coś przywiózł, a nie tylko o sobie myślisz :mrgreen:
Prinz
Prinz
  6 сентября 2011
massacre
massacre: w autokarze masz jakis limit? jak jechalam w zeszlym roku z Polski do Anglii to kazali mi kuwa za rowerek dla mlodego doplacic jak sie zabierzesz w jedna torbe nie wazne jakich rozmiarow to powinno przejsc u mnie patrzyli na sztuki, nie na kilogramy - na lotnisku to sie do wszystkiego przypiedola, nawet do ksztaltu

jest jakis limit, o kg sie nie piedola, ale mam dwie torby i w kartonie grilla nowego.
matka mi mowi ze jakies 5€ pewnie bede musial doplacic. kuwa laptopa sie boje wsadzic do bagazu, bo nie wiem jak oni je traktuja, dwa a niech ktos zapiz,di, trzy, bede jechac 17godzin i przeciez nie wytrzymam tyle godzin nie spiac, a majac lapa obok siebie

massacre
massacre
  6 сентября 2011
Prinz
Prinz: kuwa laptopa sie boje wsadzic do bagazu,

przecie lapa sie bierze jako podreczny, wiadomo :D ja ogladalam cala noc filmy :rotfl:

Prinz
Prinz
  6 сентября 2011
massacre
massacre: przecie lapa sie bierze jako podreczny, wiadomo :D ja ogladalam cala noc filmy

to w autokarze sa gniazdka zeby to podlaczyc? :rotfl:

massacre
massacre
  6 сентября 2011
Prinz
Prinz: to w autokarze sa gniazdka zeby to podlaczyc?

nie wiem jakiego lapa ty masz, ja obejrzalam z 4 filmy spokojnie na jednej baterii :woot:

Prinz
Prinz
  6 сентября 2011
massacre
massacre: nie wiem jakiego lapa ty masz, ja obejrzalam z 4 filmy spokojnie na jednej baterii

no 5 godzin wytrzyma, ale ja jade 17 godzin :rotfl:

a juz sie ludzilem ze sa gniazdka w autokarze :crylol:

massacre
massacre
  6 сентября 2011
Prinz
Prinz: no 5 godzin wytrzyma, ale ja jade 17 godzin

ja troche spalam :woot: a jechalam troche dluzej :)

Prinz
Prinz: a juz sie ludzilem ze sa gniazdka w autokarze

nazywaja sie chyba power ports :woot:
lepszej klasy autokary maja - wiec nie do konca takie zludzenie :pavarotti:
tego typu merce powinni miec

czesc naszych
ma :D

Prinz
Prinz
  6 сентября 2011
massacre
massacre: tego typu merce powinni miec

ja pojade prawdopodobnie takim:

sylwik
sylwik
  6 сентября 2011
Prinz
Prinz: a ta w Polsce mamy? kiedy dawno pamietam byla, pozniej nigdzie nie moglem znalezc. nie wiem czy kupic tu w Niemczech na zapas czy nie

nie ma w polsce nigdzie, najwyzej na allegro kupic:and:

Prinz
Prinz: tu za 1,99€

:martuska:
sylwik
sylwik
  6 сентября 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Ona jest przepyszna! Polecam po stokroć Gdzieś obok jogurtów stoi. 1,99 pln. http://humusxxl.files.wordpress.com/2009/11/amorres-biedronka.jpg Są jeszcze dwa smaki, osobiście ten najbardziej przypadł mi do gustu :D

prawde mowiac to jeszcze zadnej 'gotowej' mrozonej nie polubilam, dziwne sa, ale wyprobuje na pewno:)

massacre
massacre: Jeśli nie macie malaksera to wszystkie czynności przeprowadzacie w robocie kuchennym.

hahaha, a mikser wystarczy? :rotfl:
massacre
massacre
  6 сентября 2011
Prinz
Prinz: ja pojade prawdopodobnie takim:

cos ty wkleil ze mi sie jeszcze laduje? :crylol:

sylwik
sylwik
  6 сентября 2011

a wlasnie, kupilam sobie zegarek i cos naszyjnikowatego:lol: