agoosiaaa
agoosiaaa
  26 июня 2011 (pierwszy post)
Hej ho :)

Wiec jak wczesniej wspomnialam w temacie o plotkach, oto temat, ktorego tutaj jeszcze nie mamy, a ktorego nam brakuje:

Co sobie ostatnio kupilas/es?

Mozna sie tutaj chwalic czymkolwiek majacym jakikolwiek zwiazek z tym forum, a wiec do dziela :D

Milo byloby, gdyby ten temat zostal na stale przyklejony :mrgreen:
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  8 сентября 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: rozgrzewajaca z bodyshopu

jaka jaka jaka :w00t:
a i drugie pytanie:
wiem, ze pewnie jeszcze takich nie stosujesz, bo malolata jestes, ale byc moze wiesz :rotfl: albo mamie zajrzyj do szafki :lol:
jakies maski wlasnie liftingujace dobre znasz?

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

styka51
styka51
  8 сентября 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Co sobie ostatnio kupilas/es?

Kupiłam dziś kechup kotlin łagodny i chleb krojony z piekarni Strzałkowo :pavarotti: ale już połowę zjedliśmy, bo mój był u mnie na obiedzie i z kiełbasą wciągnął :D
sylwik
sylwik
  8 сентября 2011
massacre
massacre: zdradz tajemnice co studiujesz :)

stosunki miedzynarodowe:rotfl:
co oznacza ze po studiach nie bede umiec nic konkretnego i nie bedzie porzadnego zawodu;)

massacre
massacre: Przecietnie szacuja, ze mezczyzna zaraz po studiach moze liczyc na 30-35000 rocznie, natomiast kobieta jedynie 20-25000

czyli porownywalnie do polski, tyle ze w funtach. ale patrzac na ceny w uk....:ninja:
zycie, ubrania, samochody - tansze.
mieszkania np w londynie drozsze ale i tak lepiej sie przezyje:woot:

massacre
massacre: dobra firma nie bedzie raczej proponowala gownianych pieniedzy

na nizszych stanowiskach bedzie:)
ale im wyzej tym lepiej placa wieksze/lepsze firmy
massacre
massacre
  8 сентября 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: stosunki miedzynarodowe

nie obraz sie... ale Anglii tym kierunkiem nie zawiele zwojujesz. Chyba ze masz jaja i duzo w glowie. Ja po ekonomii jestem a moja praca zwiazana bardziej z prawem i administracja. A zaczynalam od asystentki, ktora wklepywala dane i przynosila kawe. Kwestia przebojowosci, intelektu i determinacji ;)
Konto usunięte
Konto usunięte: na nizszych stanowiskach bedzie:)

nie wiem. w UK jest nieco inaczej :) Ja sie tylko wbijam w wielkie korporacje, duzo wiecej benefitow z tego idzie - chociazby zwiazki zawodowe na wypadek zbiorowych zwolnien :swir:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

sylwik
sylwik
  8 сентября 2011
massacre
massacre: nie obraz sie... ale Anglii tym kierunkiem nie zawiele zwojujesz. Chyba ze masz jaja i duzo w glowie. Ja po ekonomii jestem a moja praca zwiazana bardziej z prawem i administracja.

w polsce tez:)
bardziej chodzilo o to, zeby moc robic po tym wszystko, ale okazuje sie tak wlasciwie wychodzi z tego nic.
zyebalam sprawe wyboru studiow przyszlosciowo, ale na nich jest fajnie:rotfl:
chce sie jakos do PRu przebic, moze stanie sie cud i nie skoncze na kasie w markecie- bo to robia ludzie po stosunkach:crylol:

massacre
massacre: Ja sie tylko wbijam w wielkie korporacje, duzo wiecej benefitow z tego idzie - chociazby zwiazki zawodowe na wypadek zbiorowych zwolnien

to anglicy jak amerykanie ciagle tylko pozwy i pozwy? :crylol:
styka51
styka51
  8 сентября 2011

Na

Konto usunięte
Konto usunięte: kasie w markecie-

to ludzie w pedagogiki wczesnoszkolnej kończą :crylol:
agoosiaaa
agoosiaaa
  8 сентября 2011
massacre
massacre: jaka jaka jaka

ta o: http://www.thebodyshop.co.uk/_en/_gb/catalog/product.aspx?ParentCatCode=C_SkinCare&CatCode=C_SkinCare_ExfoliatorsMasks&prdcode=28172m

massacre
massacre: wiem, ze pewnie jeszcze takich nie stosujesz, bo malolata jestes, ale byc moze wiesz albo mamie zajrzyj do szafki jakies maski wlasnie liftingujace dobre znasz?

moja mama nie uzywa masek,jedynie co to na codzien krem z olay, a wyglada na 30sci lat :ninja:
agoosiaaa
agoosiaaa
  8 сентября 2011
massacre
massacre: ja doslownie czulam jak mi sie skora na twarzy naciagnela :D musze jeszcze znalezc jakas dobra maske liftingujaca - w Polsce w Rossmannie byly swietne, wlasnie w takich saszetkach. Nie pamietam nazwy byly ze szwedzka flaga - i nie! nie byla to Neutrogena, potrafie odroznic flage norweska od szedzkiej - to tak pisze juz na zas, bo kiedys pytalam, to ludzie sugerowali ze to Neutrogena

a no nawet chyba pamietam ten temat :D

massacre
massacre: a myslalam, ze nie dziala mnie to w sumie az tak nie odrzuca, moge smierdziec te 15 minut raz w tygodniu

ja uzywam toniku do zmywania makijazu, zuzyje go do konca, ale pozniej bede szukac czegos innego :P

massacre
massacre: wiesz kiedy ja ostatnio w Asdzie bylam? bede musiala moze zajsc W Sainsburym maja ale bardzo ograniczony wybor.

no u mnie w asdzie sa chyba wszystkie mozliwe do wyboru :woot:

massacre
massacre: az TRZY jaja sobie robia, w tej malej aptece bylo z conajmniej 12 do wyboru

no troche jaja, ale jak mowilam, w sklepie wiedzialam ich wiecej :tak:
mirra20
mirra20
  8 сентября 2011

Proszę nie obrażać pedagogiki, dla chcącego nic trudnego...

Babsy
Babsy
  8 сентября 2011
styka51
styka51: to ludzie w pedagogiki wczesnoszkolnej kończą

ej, ja konczylam przedszkolna i wczesnoszkolna;P
368212
368212
  8 сентября 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: Co sobie ostatnio kupilas/es?

Dzisiaj spodnie w h&m w panterkę :D
bezrękawnik z kapturem futerkowy
dwie bluzki
baleriny
i nową większą klatkę w pets at home dla moich szczurasów :)
368212
368212
  8 сентября 2011

aaaa i jeszcze dlugi czarny sweterek z motylkiem :D

styka51
styka51
  9 сентября 2011
Babsy
Babsy: ej, ja konczylam przedszkolna i wczesnoszkolna;P

No ja na drugi rok teraz idę... chciałabym znaleźć pracę w zawodzie po tym... ale ciężko u mnie jest :ninja:
massacre
massacre
  9 сентября 2011
Konto usunięte
Konto usunięte: chce sie jakos do PRu przebic, moze stanie sie cud i nie skoncze na kasie w markecie- bo to robia ludzie po stosunkach

nie powinno byc to trudne :D
w Anglii jak masz juz studia skonczone to potem mozesz zmienic kierunek i nie trwa to kolejne studia tylko na przyklad 2 lata (chyba post graduating sie nazywa) po takim ogolnym kierunku spokojnie mozna sie wbic w marketing, zarzadzanie, PR itp. A znam typiary, ktore sie wbily wlasnie do firm marketingowych jako recepcjonistki, asystentki i sie wybijaly po roku, dwoch - wiec wiesz lepiej jako recepcjonistka, ale jestes tuz przy zrodle a wiadomo wielkie firmy robia rekrutacje wewnetrzna najpierw, wiec bylabys przed tymi wszystkimi wysylajacymi CV z zewnatrz no i mialabys perspektywy zamiast siedziec na kasie w biedronce ;)

Konto usunięte
Konto usunięte: to anglicy jak amerykanie ciagle tylko pozwy i pozwy?

wlasnie, mam jeszcze dwa pozwy do napisania :rotfl:

Konto usunięte
Konto usunięte: jedynie co to na codzien krem z olay

ja z Olay uzywam kremow rozswietlajacych, nie sa na zmarszczki, ale ladny koloryt nadaja.

Babsy
Babsy
  9 сентября 2011
styka51
styka51: No ja na drugi rok teraz idę... chciałabym znaleźć pracę w zawodzie po tym... ale ciężko u mnie jest

ja tez jeszcze na 1, 2 roku chcialam pracowac w zawodzie... ale po dokladniejszym poznaniu zawodu nauczyciela i praktykach w przedszkolu i szkole mi sie odechcialo;)