Witam :)
Tak jak kiedyś udało mi się zwalczyć cellulitis tak teraz znów mi sie pojawił
Chciałabym jak najszybciej go zlikwidować, stosuje krem z Eveline na cellulitis, zimne prysznice, szoruje szorstką gąbką, ale pytanie czy jeszcze mogę coś zrobić ? Staram się zdrowo odżywiać może to też ma wpływ na cellulitis.
Jaki krem jest dla Was najskuteczniejszy na ten problem ?
Co jeszcze mogę zrobić by się go pozbyć, jakieś szczególne ćwiczenia ?
Czy Wy też kobitki macie z tym problem i staracie się z tym walczyć, czy olewacie to ? :P
Chcę go do lata zlikwidować, bo nie mogę już na siebie patrzeć
W temacie o zdrowiu i ćwiczeniach nie mogę napisać, bo jest on zamknięty.
lista tematów
Cellulitis- jak go skutecznie zwalczyć ? strona 1 z 8
Ja zaczęłam go mieć jak zaczęłam przyjmować tabletki anty. Już o tym pisałam - ćwiczyłam wtedy bardzo dużo, zdrowo się odżywiałam itd. itp. Walczę z nim ale całkiem nie znika niestety a ciąża mi na pewno nie pomogła w jego zwalczeniu

Ale jest widoczny bardzo czy dopiero jak ściśniesz skórę?
Konto usunięte: Ja zaczęłam go mieć jak zaczęłam przyjmować tabletki anty. Już o tym pisałam - ćwiczyłam wtedy bardzo dużo, zdrowo się odżywiałam itd. itp. Walczę z nim ale całkiem nie znika niestety a ciąża mi na pewno nie pomogła w jego zwalczeniu Pocieszam się, że gwiazdki które mają ful kasy mimo to też go mają w większych lub mniejszych ilościach ;)
Ja póki co 2 tyg z nim walczę, trochę skórę mam już bardziej napiętą, ale tylko tyle..
Jest widoczny, może nie jakoś mocno, ale widać trochę tą pomarańczową skórkę na udach i trochę nad kolanami, tam też mam tendencję do tycia.
podobno Eveline, moje kumpele go stosowały i były bardzo zadowolone z efektów.
ogólnie ruch: biegaj, maszeruj, wsiądź na rower, pływaj, rób przysiady...
Zero problemów jakichkolwiek - zapierdzielanie 5 razy dziennie po schodach na 3 piętro robi swoje

Cieszę się za to, że udało mi się ciut na nogach przytyć, bo całe życie wyglądałam jak krzyżówka anorektyczki z uciekinierem z obozu :D
Od tego mam chłopaka

Też go teraz używam, ale dopiero od 2 tyg.
Teraz robie brzuszki, ale nie tradycyjne tylko troche inne ale to na brzuch. Chyba też zapisze sie na jakiś taniec, albo będę biegać

Konto usunięte: Zero problemów jakichkolwiek - zapierdzielanie 5 razy dziennie po schodach na 3 piętro robi swoje
Cieszę się za to, że udało mi się ciut na nogach przytyć, bo całe życie wyglądałam jak krzyżówka anorektyczki z uciekinierem z obozu :D
Ja bym wolała już na nogach nie tyć

Jasmina: Co jeszcze mogę zrobić by się go pozbyć, jakieś szczególne ćwiczenia ?
Czy Wy też kobitki macie z tym problem i staracie się z tym walczyć, czy olewacie to ? :P
Hmmm bieganie i ćwiczenia na nogi i uda.
Jak ścisnę skórę to mi coś wychodzi, ale tak jak normalnie stoję to raczej nie mam aż tak widocznego.
Jasmina: Teraz robie brzuszki, ale nie tradycyjne tylko troche inne ale to na brzuch. Chyba też zapisze sie na jakiś taniec, albo będę biegać
to dobry pomysł.
Nawet, jak już się tego paskudztwa pozbędziesz, to nie ograniczaj ruchu, bo szybko wróci.
ja już też więcej nie potrzebuję, przydało by się tylko jeszcze, żeby nogi były proste, a nie koślawe, ale tego zmienić nie dam rady.
Konto usunięte: to dobry pomysł.
Nawet, jak już się tego paskudztwa pozbędziesz, to nie ograniczaj ruchu, bo szybko wróci.
I też tak muszę zrobić ;)
Konto usunięte: ja już też więcej nie potrzebuję, przydało by się tylko jeszcze, żeby nogi były proste, a nie koślawe, ale tego zmienić nie dam rady.
Jak się nie ma co się lubi, to się lubi to co się ma..

Prawda, ale też on potrafi obniżyć samoocenę, a to za dobre nie jest :P