Witam :)
Tak jak kiedyś udało mi się zwalczyć cellulitis tak teraz znów mi sie pojawił
Chciałabym jak najszybciej go zlikwidować, stosuje krem z Eveline na cellulitis, zimne prysznice, szoruje szorstką gąbką, ale pytanie czy jeszcze mogę coś zrobić ? Staram się zdrowo odżywiać może to też ma wpływ na cellulitis.
Jaki krem jest dla Was najskuteczniejszy na ten problem ?
Co jeszcze mogę zrobić by się go pozbyć, jakieś szczególne ćwiczenia ?
Czy Wy też kobitki macie z tym problem i staracie się z tym walczyć, czy olewacie to ? :P
Chcę go do lata zlikwidować, bo nie mogę już na siebie patrzeć
W temacie o zdrowiu i ćwiczeniach nie mogę napisać, bo jest on zamknięty.
lista tematów
Cellulitis- jak go skutecznie zwalczyć ? strona 3 z 8
tak Kochana :-)
Cellulit pochodzi od francuskiego słowa cellulité. Jest to przede wszystkim problem kosmetyczny i objawia się jako „skórka pomarańczy", czyli pofałdowanie i grudkowatość skóry przypominające powierzchnię tego owocu. Występuje najczęściej na skórze ud, pośladków lub ramion. Sprzyja mu otyłość. Pomocne są tutaj (z różnych skutkiem) środki kosmetyczne.
Cellulitis oznacza natomiast zapalenie skóry właściwej i tkanki podskórnej. Nazwa pochodzi z łaciny, a końcówka -itis wskazuje na zapalenie. W około 80% przypadków jest ono spowodowane zakażeniem bakteryjnym: paciorkowcem lub gronkowcem. Cellulitis to problem dermatologiczny, który leczy się antybiotykami.
Konto usunięte: tak Kochana :-)
Cellulit pochodzi od francuskiego słowa cellulité. Jest to przede wszystkim problem kosmetyczny i objawia się jako „skórka pomarańczy", czyli pofałdowanie i grudkowatość skóry przypominające powierzchnię tego owocu. Występuje najczęściej na skórze ud, pośladków lub ramion. Sprzyja mu otyłość. Pomocne są tutaj (z różnych skutkiem) środki kosmetyczne.
To w takim razie to mi dolega

Dzięki za wyjaśnienie :)
Jasmina: Co jeszcze mogę zrobić by się go pozbyć, jakieś szczególne ćwiczenia ?
Czy Wy też kobitki macie z tym problem i staracie się z tym walczyć, czy olewacie to ? :P
Cellulit jest cieżko się pozbyć moim zdaniem. Ja z tym na szczęście problemu nie mam, ale wiem po koleżankach i mojej instruktorce z siłowni

Ta moja instruktorka ona 7 lat jest kulturystką nie ma grama tłuszczu tylko piękne mięśnie a na udach ma cellulit i nie umie sie go pozbyc

Konto usunięte: Cellulit jest cieżko się pozbyć moim zdaniem. Ja z tym na szczęście problemu nie mam, ale wiem po koleżankach i mojej instruktorce z siłowni jak dla mnie to jest koszmar, jak ostatnio przytyłam to zrobił mi się taki mały kawałek na brzuchu, gdzieś 2x2 cm, schudłam ale dalej był, biegałam dalej był dopiero jak zaczęłam brzuszki robić to zniknął i to dosyć dużo, bo 3 x dziennie 5 serii po 20 powtórzen + to co na siłowni, bieganie, maszyny itp, współczuje osobom, co mają na udach, posladkach.
Ta moja instruktorka ona 7 lat jest kulturystką nie ma grama tłuszczu tylko piękne mięśnie a na udach ma cellulit i nie umie sie go pozbyc
To cieżko widać jest się go pozbyć..

Konto usunięte: Allegro-> taki rozgrzewający co ją zawijasz folią - takie ciepło nie masz szans, żeby ten tłuszcz się nie rozbił.
Pamiętasz nazwę ?
Konto usunięte: słyszałam,że też dobra jest Perfecta ;>
aktualnie stosuję perfectę na rozstępy i skóra jest cudownie gładka
Ja mam taki krem do biustu i tez jestem zadowolona :)
Konto usunięte: nie, ale za to mam inny problem, bo z bliska na mojej skorze widac takie tycie rozstepy na biodrach i udach, juz chyba wolalabym cellulit, latwiej byloby sie tego pozbyc :P
E tam to przeciez nic, cellulit gorszy :P
Nie mogę go jeść