Szukam stroju kapielowego ktory zakryje wiekszy brzuszek i masywne uda. Pewnie pareo do tego tez bedzie dobre.
Czy macie jakies propozycje jakie stroje powinny zakladac kobiety o kraglejszych ksztaltach ?
Strój kąpielowy strona 2 z 18
nie przesadzaj, to ze ktos jest grubszy czy ma pełniejsze kształty oznacza, ze ma sie zaszyc w domu? tylko szczupli ludzie zasługują na rozrywke - plazowanie, dyskoteki itp?
mam ochote cos napisac ale serio sie powstrzymam.
grubsi ludzie - chowajcie sie! pod zadnym pozorem nie wychodzcie na plaze - tam to tylko ludzie szczupli. a jesli juz - prosze zalozyc duzy worek na ziemniaki! najlepiej o pojemnosci 100LITROW!
ZAKRYWA. Nie napisałam, ze się rezygnuje ze zwykłych, codziennych czynności. Jak się czuje dobrze, niech łazi jak dla mnie nawet nago, chociaż jak dla mnie jest to niesmaczne, jak i u osoby szczupłej, a najgorzej, jak ktoś nosi ubrania za małe.
no tak - zakrywa, niech kupi sobie brzydki kostium albo ten worek, nie ma prawa kupić sobie fajnego bikini ;-) bo musi sie zakryc, ah te fałdki.
Skoro pyta o to jaki ma kupić, to wnioskuje, ze zdanie obcych osób jest dla niej istotne. Dla mnie jest to niesmaczne, jak gruba dziewczyna nosi brzuch na wierzchu, gdybym była gruba sama bym sie czuła źle (ale ja bym się nie zaniedbała:D ), nie wiem jakich gabarytów jest autorka, może po prostu ma większe biodra, piersi, a może ma nadwage.
Ja osobiście noszę praktycznie zawsze bikini (zawsze = plaża, basen, wakacje, bo zaraz ktoś to weźmie dosłownie) mimo figury "jabłko", ponieważ mnie ch** obchodzi co inni sądzą o moim ciele i jaki jest powszechnie panujący ideał sylwetki. Jednak jeśli TY chcesz zakryć brzuch to najlepiej top, tak jak ktoś wyżej pokazał, oraz spodenki aby zakryć uda. Ewentualnie kostium jednoczęściowy, w ciemnym kolorze lub w duże wzory. Lub z jakimiś elementami w górnej części aby odwrócić uwagę, ale on ud nie zasłoni.
Zależy jak pełny masz brzuszek i jak masywne uda. Niektóre dziewczyny przesadzają... Jak lekko to bym założyła normalne bikini, te stroje z czymś a`la bokserki zamiast majtek, niby coś tam zakrywające, są okropne, nie wiem, jak coś takiego można założyć...
O kurde no ... zakochałam się normalnie

Chyba sobie go kupię :D
Jak się idzie na plażę, to nie powinno się zakładać zakrytego jak na basen kostiumy.
Choć nie powiem bywają jednoczęściowe kostiumy ładne:
Dopalić się można w solarium
Mam świadomość tego, że osoby otyłe, czy lekko otyłe- wstydzą się pokazywać ciało. Nasze polskie plaże to takie miejsce, gdzie w sumie nikt na to nie zwraca uwagi i zawsze znajdziemy kogoś grubszego od nas :)
Polecam kostiumy, które kończą się na brzuchu, nie pod nim. Unikaj błyszczących i jaskrawych tkanin, które skupiają uwagę oraz dużych wzorów i poziomych pasków.
Do szerokich bioder wybieraj majteczki typu "opaska" lub szorty. Dobrze by było, gdyby dół stroju był jednokolorowy, najlepiej ciemny, a góra żywa i jaskrawa, z dużym dekoltem. Dzięki temu trickowi odwrócisz uwagę innych od swoich pełnych bioder, a skupisz na kształtnym biuście. Doskonałym wyborem będzie również pareo, które zatuszuje niedoskonałości sylwetki, a tobie pozwoli czuć się pewnie i wygodnie. Unikaj fig zbyt mocno wyciętych, za małych, w rażących kolorach i w poziome paseczki.
W najnowszej Oliwi są różne kostiumy pokazane, kup sobie, bo jest kilka ładnych i fajnie opisane ;)
Ballantines rzeźbi to wspaniałe ciało
Oglądanie meczów to nie tylko rozrywka, ale wręcz terapia. Futbol pozwala oswoić i uwolnić emocje - agresję, frustrację i smutek