Patrishia
Patrishia
  18 января 2012 (pierwszy post)

Witam.

Ostatnio męczę się z przesuszoną skórą, szczególnie ust i rąk. Możliwe, że dlatego, że nie noszę rękawiczek i mam krótki rękawek pod płaszczem (jest mi bardzo ciepło w dalszym ciągu, nie marznę z głupoty). Jednak nie o tym.
Mimo używaniu oliwek, balsamów, kremów, nic się nie zmienia. Aż ostatnio złapałam się na tym jak mało piję. Do tego nie jadam zup, więc potrafię być na szklance herbaty i tyle, więc może w tym problem. Postanowiłam więc zrobić sobie próbne kilka tygodni z dużą ilością wody z miodem, ciekawa jestem jaki to będzie miało wpływ poza filtrowaniem nerek. ;-)

Jak u Was jest z dostarczaniem płynów? Pijecie min 2 litry, czy niekoniecznie? Czy przekłada się to na Wasze zdrowie/wygląd? Pijecie wodę mineralną, soki, herbatę?

Dodatkowo herbata czy kawa to chyba marny wybór, bo one z tego co wyczytałam to nawet odwadniają. A co z zieloną herbatą?

Pozdrawiam.

massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  18 января 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: Dziwna sprawa

No wlasnie nie dziwna. Wszystko zgodnie z natura. Tak jak pisalam wyzej. Mleko jest dla niemowlakow. Ludzie sobie wymyslaja takie a nie inne sprawy, pozniej tylko szukaja argumentow by poprzec swoje wlasne widzimisie. Zapominaja sie wsluchiwac w nature, w swoje wlasne potrzeby ogladajac badziewne reklamy "pij mleko, bedziesz wielki"... no ba wielki jak krowa z kopytami :lol:
Ja pilam mleko w ciazy jak piedolnieta, strasznie mi pomagalo na zgage. I co sie okazalo? Ze przez MLEKO przytylam. Nie jadlam duzo, moj apetyt nie zwiekszyl sie zbytnio w trakcie ciazy... Ale polozna mi powiedziala wyraznie MLEKO zrobilo ze mnie wieloryba :ninja: :ziober2:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Patrishia
Patrishia
  18 января 2012
massacre
massacre: Mozesz pic wode przegotowana lub zrodlana. Z mineralnymi faktycznie bym uwazala.

Przegotowaną piję z miodem ;-P A źródlane podobno są zwyklymi kranówami bardzo często, a ja mam tu wodę za darmo ilekolwiek jej wypiję ;-)

massacre
massacre: GRATULACJE !!!!!!!!!!! Mam nadzieje, ze zdrowa ? :D

Ach, mało wiem, bo były problemy, ale siostra mi pisala ze jest dobrze. Jak dojdzie do siebie to ją wypytam. Jest za granicą i tak kiepsko z kontaktem :/

massacre
massacre: Tak czy siak moglabys sprobowac, skoro Ale dalas rade... Tak... Lubie pic, nie tylko %, mozna sie ode mnie kilka rzeczy fajnych dowiedziec Jesc nie musze, ale bez picia umre :D

No właśnie myslę o zakupię takich różnych rzeczy, tak samo jak Mate, ogólnie zakochałam sie w herbatach, mam juz szafkę zawaloną zielonymi, bialymi, owocowymi, więc tej też nie odpuszczę ;-D
Niecnie wykorzystam Twoją wiedzę, jeśli pozwolisz. :pavarotti: ;-D
No to mam odwrotnie, mogę jeść non stop. ;d

massacre
massacre: Chyba raczej starosc. Tryb zycia niezmienny, witaminek nawet wiecej, bo lykam kwas foliowy plus caly zestaw witamin w pigulce. Moj facet nie pozwala mi o nich zapomniec... Stresu raczej nie mam, jestem calkiem wyluzowana... Mowie Ci, ze to starosc. 30 w tym roku, czas sie sypnac :D

Głupek. :-D Co do tych witamin, to podobno syntetycznych witamin tak naprawdę nie przyswajamy, do tego psujemy sobie przyswajanie ich z naturalnych źródeł, ogólnie cholernie kontrowersyjny temat. Witamina C jako lekarstwo na raka, udowodnione badaniami i przypadkami, wypierane przez koncerny od chemioterapii...
massacre
massacre
  18 января 2012
Patrishia
Patrishia: Ach, to wiem akurat, swego czasu przelecialam tysiące teorii, tak samo wlasnie kontrowersje maslo margaryna, albo drób. Ja mleko kupuję rzadko, głównie pasteryzowane albo z mikrofiltracji. Lubię np do kawy. Kupuję masło min 82%. Jajka zerówki lub jedynki, ew 2. "Trójek" unikam. A kurczaki, ech.. naoglądalam sie o tym tyle strasznych rzeczy, ze dlugo nie kupowalam wcale..

Ja lubie mleko sojowe, smakowe sa pycha :D Waniliowe i czekoladowe

Krowie mleko tez pije oczywko, zeby nie bylo jakis konspiracji tutaj. Wiem, ze dziala zespol forumowych detektywow, ktorzy wszystkie informacje potrafia wykorzystac przeciwko tobie... :ziober2:
Pije mleko od krowki co nie oznacza, ze nie mam swiadomosci, ze do zdrowych nie nalezy.
Parowki tez opiedole, a jak, mimo, ze wiem, ze w nich smietnik :zabawa:

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

asexualna
asexualna
  18 января 2012
Patrishia
Patrishia: Kupię tę neutrogenę, same dobre opinie o tym :-)

Taka najlepsza :ziober2:
http://www.apteka-oliwna.pl/images/Neutrogena%20lotion%20regenerujacy%20s%20sucha%20i%20szorstka.jpg
asexualna
asexualna
  18 января 2012
massacre
massacre: No wlasnie nie dziwna. Wszystko zgodnie z natura. Tak jak pisalam wyzej. Mleko jest dla niemowlakow. Ludzie sobie wymyslaja takie a nie inne sprawy, pozniej tylko szukaja argumentow by poprzec swoje wlasne widzimisie. Zapominaja sie wsluchiwac w nature, w swoje wlasne potrzeby ogladajac badziewne reklamy "pij mleko, bedziesz wielki"... no ba wielki jak krowa z kopytami Ja pilam mleko w ciazy jak piedolnieta, strasznie mi pomagalo na zgage. I co sie okazalo? Ze przez MLEKO przytylam. Nie jadlam duzo, moj apetyt nie zwiekszyl sie zbytnio w trakcie ciazy... Ale polozna mi powiedziala wyraznie MLEKO zrobilo ze mnie wieloryba

Nie wiem, ja pijam mleko regularnie, bo bardzo lubię :ziober2:. Nie sądzę, żebym była "wielka" z tego powodu, po prostu smak mi odpowiada. Tyć też nie tyję, a już na pewno nie przez to.
Co racja to racja, że nie powinno tego być, bo w świecie ssaków dorosłe osobniki mleka nie tykają. Jeszcze dziwniejsza sprawa.
Patrishia
Patrishia
  18 января 2012
massacre
massacre: Krowie mleko tez pije oczywko, zeby nie bylo jakis konspiracji tutaj. Wiem, ze dziala zespol forumowych detektywow, ktorzy wszystkie informacje potrafia wykorzystac przeciwko tobie... Pije mleko od krowki co nie oznacza, ze nie mam swiadomosci, ze do zdrowych nie nalezy. Parowki tez opiedole, a jak, mimo, ze wiem, ze w nich smietnik

Mam je w swoim ulubionym sklepie, ale jest dość drogie i zawsze sie balam, ze wydam kase a będzie paskudne. :D Jest identyczne jak te z obrazkow, kupię je, zobaczymy. :D Strach się bać, cokolwiek pisać. :zabawa:
Parówki też lubię, ale kupuje te ok 90% mięsa nie oddzielanego mechanicznie. :-) Są drogie, ale na sumieniu lżej. ;d Wiadomo, ze jak sie kupi najtansze to wiekszy syf. ;) Kiedys mialam kupowac te parowki dla dzieci specjalne, ale to sciema i tak tez jest syf jak przeczytać sklad :[
Patrishia
Patrishia
  18 января 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: http://www.apteka-oliwna.pl/images/Neutrogena%20lotion%20regenerujacy%20s%20sucha%20i%20szorstka.jpg

Ile kosztuje?:-D Mam nadzieję, ze będzie w rossmanie, jutro ide na zakupy. ;)
massacre
massacre
  18 января 2012
Patrishia
Patrishia: A źródlane podobno są zwyklymi kranówami bardzo często

To moze zainwestuj w filter do kranu? W sumie nie, bo w akademiku nie ma jak, ale ja mam filtry do wody - takie dzbaneczki:

I sama sobie wode filtruje, oszczedzam na butelkach tak zwanej wody zrodlanej, bo tak jak piszesz kij wie co tak naprawde jest w butelce. Musialabys miec laboratorium, zeby sprawdzic czy sklad sie zgadza :ninja:

Patrishia
Patrishia: ogólnie zakochałam sie w herbatach, mam juz szafkę zawaloną zielonymi, bialymi, owocowymi, więc tej też nie odpuszczę ;-D

Ja kocham herbaty od zawsze :zakochany: Mam w kuchni osobna szafke na herbaty... a jako, ze zyje w kraju, gdzie Tea Time jest przerwa obowiazkowa doslownie wszedzie to wybor mam naprawde niesamowity :zakochany:

Patrishia
Patrishia: Co do tych witamin, to podobno syntetycznych witamin tak naprawdę nie przyswajamy, do tego psujemy sobie przyswajanie ich z naturalnych źródeł, ogólnie cholernie kontrowersyjny temat. Witamina C jako lekarstwo na raka, udowodnione badaniami i przypadkami, wypierane przez koncerny od chemioterapii...

No wlasnie i znowu specjalisci, znowu nauka... 50 lat temu mowili jedno, dzisiaj mowia drugie, za 50 lat swierdza, ze wszyscy sie trulismy... Stad moj dystans do wszystkiego, co wymysla...

asexualna
asexualna
  18 января 2012
Patrishia
Patrishia: Ile kosztuje?:-D Mam nadzieję, ze będzie w rossmanie, jutro ide na zakupy. ;)

Coś około 30 zł, ale jest jeszcze mniejsze opakowanie, więc na początek chyba lepiej będzie takie kupić :ziober2:
Jak nie będzie czerwonego, to jeszcze są niebieskie, tylko pamiętaj, żeby był do BARDZO suchej skóry.
massacre
massacre
  18 января 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: ja pijam mleko regularnie, bo bardzo lubię . Nie sądzę, żebym była "wielka" z tego powodu, po prostu smak mi odpowiada. Tyć też nie tyję, a już na pewno nie przez to.

To teraz usiadz. W ciazy pilam 3-4 litrow mleka dziennie.
I tez pije bo lubie. Ale robie w uj tez innych rzeczy, bo lubie mimo, ze sa niezdrowe :D

Konto usunięte
Konto usunięte: bo w świecie ssaków dorosłe osobniki mleka nie tykają. Jeszcze dziwniejsza sprawa.

Najdziwniejsza sprawa jest to, ze ludzie wymyslili mleko dla kota... I skad ten pomysl, ze kot ma pic krowie mleko? :crylol:
Moj pije czasem bo lubi, tak samo pies... ale pozniej maja rozwolnienie - wiec na ich przykladzie widac, ze lepsza ponad wszystko jest woda.

Patrishia
Patrishia: ale jest dość drogie i zawsze sie balam, ze wydam kase a będzie paskudne. :D Jest identyczne jak te z obrazkow, kupię je, zobaczymy. :D Strach się bać, cokolwiek pisać.

Ach ta Polska :nie: Tu jest w tej samej cenie co zwykle mleko. Jest rzadsze w konsystencji i naturalne sojowe moze Ci nie smakowac, zawsze mozna dodac lyzeczke jakiegos syropu klonowego czy karmelowego :woot: Ale np. waniliowe jest pycha :D

pijana
pijana
  18 января 2012
Patrishia
Patrishia: Jak u Was jest z dostarczaniem płynów? Pijecie min 2 litry, czy niekoniecznie? Czy przekłada się to na Wasze zdrowie/wygląd? Pijecie wodę mineralną, soki, herbatę?

Piję co najmniej litr, ale zazwyczaj są to niezdrowe soki z kartonika tudzież napoje gazowane ;d Z wód lubię Żywiec Zdrój. Kawę pijam bardzo, bardzo rzadko i tylko jeśli mam mleko bez laktozy. A po herbacie często mam sr... biegunkę :ninja:
Qbkens
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 20
Qbkens
  18 января 2012
Patrishia
Patrishia: Jak u Was jest z dostarczaniem płynów? Pijecie min 2 litry, czy niekoniecznie? Czy przekłada się to na Wasze zdrowie/wygląd? Pijecie wodę mineralną, soki, herbatę?

Słabo z tym u mnie.
Na pewno nie tyle, nawet w lato, a to chyba zalecana dawka w upalny dzień ?.
Nie wiem, pewnie w jakimś stopniu tak ale ja tego nie odczuwam, poza 20 cm w bicu.
Herbatę kazdego dnia i kilka łyków wody.
massacre
massacre
  18 января 2012
Konto usunięte
Konto usunięte: A po herbacie często mam sr... biegunkę

:ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: ale zazwyczaj są to niezdrowe soki z kartonika tudzież napoje gazowane ;d

Always coca - cola :D Lubie cole, co mi tam, zeby mi wypadna to sobie wstawie nowe :rotfl:
U nas duza popularnoscia ciesza sie soczki Ribena w kartoniku, ktore nieswiadome i naiwne mamy kupuja swoim pociecha:
http://img.dailymail.co.uk/i/pix/2007/03_02/RibenaLightG_468x255.jpg
Gdyby przeczytaly sklad to moze by sie zastanowily 2 razy przed kupnem takiego soku dziecku.. bo czy same slodza swoja kawe 7 lyzeczkami cukru? A tyle wlasnie cukru jest w malym kartoniku tego soczku.

massacre
massacre
  18 января 2012

dupa obrazek nie wszedl

Patrishia
Patrishia
  18 января 2012
massacre
massacre: I sama sobie wode filtruje, oszczedzam na butelkach tak zwanej wody zrodlanej, bo tak jak piszesz kij wie co tak naprawde jest w butelce. Musialabys miec laboratorium, zeby sprawdzic czy sklad sie zgadza

No właśnie mój kolega to ma, porozglądam się w Tesco za tym. :-)
Co do zgodności składu, to do momentu wejscia w życie codex alimentarius skład musi się zgadzać ze stanem rzeczywistym i jest to losowo badane, ale nie wiem czy ten codex wszedl czy nie..
Ech, za duzo tych teorii ;-d

massacre
massacre: Ja kocham herbaty od zawsze Mam w kuchni osobna szafke na herbaty... a jako, ze zyje w kraju, gdzie Tea Time jest przerwa obowiazkowa doslownie wszedzie to wybor mam naprawde niesamowity

No właśnie kurdę, zazdroszczę. :-D Ja tu muszę szukać sklepów zielarskich, herbaciarni, zeby nie dostac marketowego syfu.. :[

massacre
massacre: Ach ta Polska Tu jest w tej samej cenie co zwykle mleko. Jest rzadsze w konsystencji i naturalne sojowe moze Ci nie smakowac, zawsze mozna dodac lyzeczke jakiegos syropu klonowego czy karmelowego Ale np. waniliowe jest pycha :D

Syrop klonowy.. nie wiem czy jest tu dostepny, nigdy nie mialam z tym stycznosci ;d Ale poszukam, w Delimie jest wszystko, nawet ajvar. :zakochany:

Konto usunięte
Konto usunięte: A po herbacie często mam sr... biegunkę

Po herbacie?;O Po kawie to wieeem, sporo osób takich znam, ale po tym jesteś pierwsza. :D
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.