malami81
malami81
  12 апреля 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
agoosiaaa
agoosiaaa
  4 января 2013
Earth
Earth: Bystry dzieciak, doszukuje się po tym co widzi różnych ewentualności. Kto wie, może rośnie mały Sherlock.

:rotfl:
oby tylko mikolaja za szybko nie wyczail :D
Konto usunięte
Konto usunięte: ahahaahahahhaa ! Dobry jest!btw. Ty mówisz do niego po polsku, a on do Cb po ang?

on do mnie mowi jak mu sie zachce :D
on ogolnie polskiego uzywa glownie jak chce cos dostac lub jak jestem u moich rodzicow, tak to woli po angielsku mowic, bo mu latwiej :) z paroma wyjatkami np. babcia, dziadzia, ciocia, wujek, kubus (oczywiscie do picia) - te 5 rzeczy zawsze mowi po polsku do kogo by nie mowil :D tzn. w sensie gdy mowi cos o mojej rodzinie, bo na strone Si normalnie mowi grandad, uncle, auntie :)
Konto usunięte
Konto usunięte: dobrego masz Młodego

sie trenuje :mrgreen:
mmaryja
mmaryja
  4 января 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: on do mnie mowi jak mu sie zachce

moja siostra też mówi do nas jak jej się spodoba. mówi dobrze po polsku i po norwesku, a używa wymiennie obu języków.
na szczęście ojciec sobie nie wyobraża jakby miała nie mówić po polsku więc ciągle ją uczy
agoosiaaa
agoosiaaa
  4 января 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: moja siostra też mówi do nas jak jej się spodoba. mówi dobrze po polsku i po norwesku, a używa wymiennie obu języków. na szczęście ojciec sobie nie wyobraża jakby miała nie mówić po polsku więc ciągle ją uczy

tez sobie nie wyobrazam zeby moj mlody nie mowil po polsku, nie ma takiej opcji ze bym mu pozwolila na porozumiewanie sie tylko po angielsku :nie: ja sie urodzilam i wychowalam mowiac po polsku wiec jednak zawsze bedzie mi latwiej sie w nim porozumiec niz w innych jezykach, a z moim dzieckiem musze miec mozliwosc porozumienia sie najlepiej jak potrafie, po prostu nie nauczenie go polskiego jest jak dla mnie bezsensowne.
+ wielojezycznosc jest zawsze lepsza niz porozumiewanie sie tylko jednym jezykiem jednak.
Babsy
Babsy
  4 января 2013

a mój Młody to mały symulant , rano jeszcze nie chciał ponosić głowy na brzuchu, wieczorem byliśmy m . in . z tym u pediatry, a ten jak zaczął głowę zadzierac, to jak zyrafa, teraz to samo ;-)

agoosiaaa
agoosiaaa
  4 января 2013
Babsy
Babsy: a mój Młody to mały symulant , rano jeszcze nie chciał ponosić głowy na brzuchu, wieczorem byliśmy m . in . z tym u pediatry, a ten jak zaczął głowę zadzierac, to jak zyrafa, teraz to samo

stwierdzil ze po co ma sie wysilac wczesniej :D

btw. mam teraz na profilu zdjecie z ta szminka z ysl, ale kurcze wyszedl mi przeklamany kolor na kazdym zdjeciu, ktore zrobilam, moze jutro mi wyjdzie :rotfl:
mmaryja
mmaryja
  4 января 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: tez sobie nie wyobrazam zeby moj mlody nie mowil po polsku, nie ma takiej opcji ze bym mu pozwolila na porozumiewanie sie tylko po angielsku

u mnie jest inaczej bo matka moich sióstr nie jest polką, więc dziewczynki uczą się dwóch języków swoich rodziców, a do tego jeszcze języka kraju w którym mieszkają.
ale na przykładzie mojej siostry, takie dzieci chłoną języki jak gąbki. sama jestem pod ogrooomnym wrażeniem!
pije syrop z cebuli i z sosny, jem czosnek i już sama nie mogę ze sobą wysiedzieć:and: makabraa
agoosiaaa
agoosiaaa
  4 января 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: u mnie jest inaczej bo matka moich sióstr nie jest polką, więc dziewczynki uczą się dwóch języków swoich rodziców, a do tego jeszcze języka kraju w którym mieszkają.

to tym bardziej jeszcze lepiej :)
ja zaluje, ze moj facet nie mowi po walijsku, bo tez chcialabym, zeby maly od urodzenia byl w stanie sie nim poslugiwac :)

Konto usunięte
Konto usunięte: ale na przykładzie mojej siostry, takie dzieci chłoną języki jak gąbki. sama jestem pod ogrooomnym wrażeniem!

no niesamowite sa takie dzieci :D
sama bym tak chciala jak bylam mala :D

chociaz znam tez pare: ona polka, on hiszpan, a trojka dzieci tylko po angielsku mowi, mi by bylo dziwnie :ninja:
Konto usunięte
Konto usunięte: pije syrop z cebuli i z sosny, jem czosnek i już sama nie mogę ze sobą wysiedzieć makabraa

wspolczuje :/
Babsy
Babsy
  4 января 2013

maryjka, w ciąży można brać syrop prenalen, może coś by Ci pomógł?
agoosia, chyba tak;-) przestraszył się ewentualnej rehabilitacji, jeśliby nie podnosił;-) zaraz spojrzę na zdjęcia, a jeśli możesz zrób w dobrym świetle dziennym, bez lampy może?

agoosiaaa
agoosiaaa
  5 января 2013
Babsy
Babsy: a jeśli możesz zrób w dobrym świetle dziennym, bez lampy może?

zrobie kilka roznych, to bedzie widac jak pod jakim swiatlem wyglada :lol2:
Babsy
Babsy
  5 января 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: zrobie kilka roznych, to bedzie widac jak pod jakim swiatlem wyglada

oki :)
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  5 января 2013

@Agoosia
A faceta swojego tez uczysz polskiego czy w komunikacji w związku masz inne zasady niż w komunikacji z dzieckiem?
Tak pytam z ciekawości, bo pary mieszane które znam przechodzą automatycznie na angielski.

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

agoosiaaa
agoosiaaa
  5 января 2013
massacre
massacre: A faceta swojego tez uczysz polskiego czy w komunikacji w związku masz inne zasady niż w komunikacji z dzieckiem? Tak pytam z ciekawości, bo pary mieszane które znam przechodzą automatycznie na angielski.

moj facet jest zbyt tepy zeby nauczyc sie naszego pieknego polskiego jezyka (tak, probowalam) ALE rozumie proste zwroty i ogolnie polecenia ktore wydaje malemu.

w mojej parze to co najwyzej ja moglabym przejsc na angielski, bo dla niego to jezyk rodzimy :)
agoosiaaa
agoosiaaa
  5 января 2013

A tak w ogole to wlozylam dzisiaj do mikrofali plastikowy talerz mlodego i mi sie roztopil :ninja:
myslenie gora.

Babsy
Babsy
  5 января 2013

uwaga, schizowana mamuska chwali sie potomstwem ;)

http://w.fotka.pl/030bac994d.jpg

TheWitch
TheWitch
  5 января 2013

@Babsy
ja chce takie włosy naturalnie! :mrgreen:

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.