malami81
malami81
  12 апреля 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
pijana
pijana
  11 января 2013

W końcu udało mi się wygrać RevitaLash, co prawda tylko 1ml, ale wystarczy na jakieś 2 miesiące :w00t:

styka51
styka51
  13 января 2013

O losie jaka bidaaa...
To ja Wam powiem, że był u mnie kuzyn, z 5miescięczą córką i się zakochałam w niej :w00t:

pijana
pijana
  13 января 2013
styka51
styka51: O losie jaka bidaaa...

No masakra, przestój na forum jakby wszyscy się uczyli do sesji :ninja:
styka51
styka51: To ja Wam powiem, że był u mnie kuzyn, z 5miescięczą córką i się zakochałam w niej

Wołaj Maniucha i róbcie :rotfl: Oczywiście żartuję :D Moja kuzynka teraz urodziła bliźniaków, ale na razie zaliczenia, kolokwia, egzaminy i licencjat, także nieprędko ich zobaczę :nie:
styka51
styka51
  13 января 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: No masakra, przestój na forum jakby wszyscy się uczyli do sesji

Ja mam w tym roku tylko dwa egzaminy :lol: I pierwszy dopiero ostatniego stycznia, ale jak sobie pomyślę o zaliczeniach to lololololololol i jeszcze o pisaniu pracy...:D

Konto usunięte
Konto usunięte: Wołaj Maniucha i róbcie Oczywiście żartuję :D Moja kuzynka teraz urodziła bliźniaków, ale na razie zaliczenia, kolokwia, egzaminy i licencjat, także nieprędko ich zobaczę

Jeszcze trochę... z 2 lata minimum :lol:
No właśnie teraz się dziki okres zacznie, no i mój ostatni semestr gry na instrumencie, w końcu kurde, bo już mi uszami ta gra wychodziła ...
Babsy
Babsy
  13 января 2013

ja byłam u koleżanki ostatnio w szpitalu, urodziła 10 dni po terminie chłopca, a mieli być z Mikołajem z jednego rocznika;-) rany wzruszyłam się jak nie wiem, człowiek nawet sobie nie zdaje sprawy, jak dzieci szybko rosną, nie mogłam uwierzyć, że Miki też był taka kruszyna:-) z jednej strony trochę mi szkoda że nie jest już taki maleńki, a z drugiej jest za to coraz bardziej towarzyski:-)

Bayje
Bayje
  13 января 2013

co do dzieci to mogę jedynie się pochwalić, że będe kolejny raz ciocią :D

mmaryja
mmaryja
  13 января 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Moja kuzynka teraz urodziła bliźniaków

ostatnio to coraz częstsze. niby 2x więcej miłości, ale mimo wszystko przeraża mnie wizja posiadania bliźniąt

sesja zbliża się wielkimi krokami, ja mam czas do maja żeby wszystko zaliczyć łącznie z egzaminem końcowym:and:
pijana
pijana
  13 января 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: ostatnio to coraz częstsze.

Podobno branie pigułek zwiększa prawdopodobieństwo ciąży bliźniaczej, ale nie wiem czy to prawda.
Konto usunięte
Konto usunięte: niby 2x więcej miłości, ale mimo wszystko przeraża mnie wizja posiadania bliźniąt

Są i plusy i minusy, więcej miłości ale i obowiązków, zmęczenia... Jak na pierwszą ciążę to dość trudne, tak myślę. Jeśli ma się jakieś doświadczenie to zapewne łatwiej "ogarnąć" dwójkę naraz.
Babsy
Babsy
  13 января 2013

też nie wiem, jakbym się miała ogarnąć z bliźniakami. ale podobno taniej odchować bliźniaki niż dzieci nawet rok po roku;-)

mmaryja
mmaryja
  13 января 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Podobno branie pigułek zwiększa prawdopodobieństwo ciąży bliźniaczej, ale nie wiem czy to prawda.

podobno, ale coś może w tym być. dwóch kumpli mojego męża właśnie wyczekuje bliźniaków, więc coś jest na rzeczy.

ja na razie przeszukuję imiona i próbuję znaleźć wózek odpowiadający moim wymaganiom i albo kosztuje milion albo czegoś mu brakuje
kedi
kedi
  13 января 2013

a mnie zastanawia, jakie to uczucie mieć w sobie dziecko.

Adidasowa
Adidasowa
  13 января 2013
kedi
kedi: a mnie zastanawia, jakie to uczucie mieć w sobie dziecko.

mnie też :woot:

forum wymarło :o
mmaryja
mmaryja
  14 января 2013
kedi
kedi: a mnie zastanawia, jakie to uczucie mieć w sobie dziecko.

zdarzyło się w moim życiu, że płakałam ze szczęścia, a to uczucie - noszenia pod sercem drugiego, bijącego serca jest wielokrotnie lepsze i czuję nieopanowane i nieskończone szczęście każdego dnia którego się budzę z tym stworzonkiem w swoim ciele
chyba nie da się tego opisać, przynajmniej ja nie umiem
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  14 января 2013

1. Bliźniaki to pikuś... do ich wieku nastoletniego. Małe dziecko mały problem, duże dziecko... :)
Kwestia wprawy, od wczesnych nastoletnich lat pomagałam mamie przy bliźniakach, jak sie doczekałam swojego, to... nie było co robić :rotfl:

2. Teoria o zwiększonym ryzyku ciąży mnogiej po spożywaniu doustnych pigułek antykoncepcyjnych została oparta na badaniach opublikowanych na rządowych stronach, wiec jest prawdziwa... z tym, że kobiety badane brały pigułki przez dekadę, nie krócej i zaszły w ciążę w pierwszym roku po ich odstawieniu.

3. @kedi trzeba przeżyć, bo tego typu uczuć, które towarzyszą w ciąży, nie da sie do niczego porównać :)
Poza tym, że w 8 miesiącu chcesz, żeby sie juz z Ciebie w końcu wyprowadziło ;D

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

Babsy
Babsy
  14 января 2013

niesamowite:-) teraz nie mogę się nadziwić, jaki to prawdziwy cud, że w moim ciele powstało drugie życie:-) ale jak masakra napisała, pod koniec ciąży ma się jej dość, ale teraz wspominam ją z sentymentem, choć wtedy narzekałam, że nigdy się tak źle fizycznie nie czułam;-)

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.