Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
TEMAT DO NABIJANIA I PLOTEK! strona 1768 z 1977
Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
pieczywo, nalesniki... nierealne, za bardzo lubie :) raczej ogranicze sie do bardzo gestych kremow w kwestii zup:D
pewne zmiany sa mozliwe, np tylko na ciemny zytni chleb, pomijajac okazyjne bagietki czosnkowe (

aaa, to swietnie - znalazlam go na stronie ikei i nie do konca mam wizuala jaka porcja wyjdzie, ale jesli na 3 razy, to bardzo wygodne

A ja nie polecałabym odstawienia całkowicie węglowodanów. Zminimalizować owszem, jak najbardziej, natomiast przed odstawieniem skonsultowałabym tą decyzje z lekarzem.
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail
embarrasing fat bodies, na tlc :) lekarka ktora tam wystepuje poddala sie jakiemus badaniu, na czczo ogladala zdjecia potraw i mozg najbardziej reagowal na rozne slodycze czy miesiwa, nie na surowki ;)
bo jednak trzeba trochę dodać zwykłej, pszennej. ja na początku robiłam pół/pół i później stopniowo dodawałam mniej pszennej i doszłam do tych idealnych:)
wszystko da się zrobić;) nikt nie każe eliminować, ale ograniczać te złe węglowodany które zwyczajnie szkodzą i sprawiają, że można jeść jeść i jeść;)
moja babcia ma cukrzycę, od urodzenia i naprawdę można jeść dobrze, smacznie, to co się lubi i do tego mieć super figurę i super zdrowie
myślę, że żaden lekarz tego by nie zlecił zdrowej osobie. chorej na przykład na cukrzyce też nie.
to ciekawe. aż zaczynam wątpić w swoje człowieczeństwo

ja też, ale rzadko robię bo idzie jak woda. no i ten 'serek' z nerkowców jest przegenialny!
robię też sos z nerkowców do sałatek czy np. zapiekanek makaronowych.
spróbuj też sosu do kurczaka z nerkowcami! to dopiero jest bomba

nerkowce, ząbek czosnku, mleko roślinne niesłodzone, parę kropel soku z cytryny, kilka kropel sosu sojowego, łyżeczka musztardy, sól i pieprz do smaku. opcjonalnie można dodać tahini. i to wszystko do blendera i gotowe:) nie podaję konkretnie składników bo zawsze robię na oko, ale mniej więcej 1/2 szklanki nerkowców i szklankę mleka.
dodaję to np. do zapiekanek, np. do makaronu z cukinią czy kaszy kukurydzianej z czymś tam.
jeszcze z mężem jesteśmy fanami kuchni indyjskiej i uwielbiamy sos korma który niestety kupuję w słoiku i do niego dodaję nerkowców. wcześniej, jakieś 2-3 godziny namaczam je w wodzie i później do blendera z odrobiną wody/mleka/sosu i jest naprawdę rewelacja.
mój mąż je to z mięsem i ryżem, ja z ryżem i ostatnio próbowałam ze skorupiakami
Czy tylko ja jestem morning-challenged? Jak widzę mojego faceta radosnego od 6 rano jak skowronek, śpiewającego pod prysznicem a potem robiacego śniadanie z bananem na twarzy to mam ochotę go rozszarpać... Dzień w dzień tocze walkę, żeby z kołdrą sie rozstać, a co tu mówić o śpiewaniu do radia -,-
Kiedy wiosna? :)
"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail