Konto usunięte: Nie pisałam tego w odniesieniu do aborcji, tylko jako luźne spostrzeżenie na temat braku dojrzałego myślenia u dorosłych ludzi. :)
Tak tez myslalam, ale jako ze temat tetni zyciem od kilku stron, to wlasnie do niego tez luzno nawiazalam i powiazalam z poprzednimi wypowiedziami innych.
Brak dojrzalego myslenia mozna zarzucic mlodocianym, ale nie doszukiwalabym sie jakichkolwiek normalnych cech u ludzi doroslych reprezentujacych patologie - to podchodzi bardziej pod niedorozwoj a nie tak jak to delikatnie ujelas "brak dojrzalego myslenia"
Konto usunięte: Jeśli chodzi o samą aborcję, wbrew pozorom ciężko mi się jednoznacznie opowiedzieć.
Zadne wbrew pozorom. Bardzo dlugo nie mialam zdania na ten temat, nie wypowiadalam sie za zadna z opcji, bo to jednak delikatny temat i cos wiecej niz zwykly wybor - to kwestia czegos wiecej, rozkminka naszego moralnego ja.
Konto usunięte: . Podobnie jeśli ciążą zagraża życiu marki i wiadomo o tym od pierwszych chwil.
W tej kwestii chyba aborcja jest dozwolona w Polsce?
Widzisz, tutaj dalej nie mam zdania... Zabrzmie teraz jak hipokrytka, ale prawdopodobnie w tego typu przypadkach opowiedzialabym sie za aborcja. Pod warunkiem, ze faktycznie okolicznosci sa wyjatkowe, a nie skutkiem bezmyslnosci.
W Anglii aborcja "na zyczenie" jest dozwolona do 24 tygodnia. Natomiast w okolicznosciach tzw. trudnych dozwolona jest pozniej - np. po badaniach, ktore wykazuja np. choroby genetyczne. Matka ma prawo zdecydowac czy chce poswiecic zycie dziecku, ktore cale swoje zycie bedzie np. kaleka i nie bedzie nigdy samodzielnie potrafilo funkcjonowac. To samo z ciazami, ktore sa efektem gwaltow - ale na to podejrzewam tez jest czas w tych pierwszych 24 tygodniach.
Konto usunięte: Bo zamiast zadbać o antykoncepcje, lepiej zadbać o pełną szklankę.. :D
No, ale to nie jest normalne. Nawet, gdy sa prezerwatywy w domu, to kto po pijaku pomysli, zeby je uzywac? Kobieta najprawdopodobniej nie bedzie nawet pamietala chwil uniesienia, ktore byly chwilami poczecia.