malami81
malami81
  12 апреля 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
agoosiaaa
agoosiaaa
  29 января 2013

uuu w ogóle mi forum na normalnej przeglądarce działa na fonie, wow.

mmaryja
mmaryja
  29 января 2013

smaruj go samoopalaczem.
ludzie to są głupi:wtf:

agoosiaaa
agoosiaaa
  29 января 2013

no wiem, nie wiem co poniektorzy mają w głowach :and:

Babsy
Babsy
  29 января 2013

@maryja
wlasnie, nie przesadzaj z iloscia ciuszkow w najmniejszym rozmiarze, kupuj po trochu z roznych:) Miki mial wielka reklamowe ubran na 56, a w koncu niektorych albo wcale nie zalozyl, albo z raz ;) proponuje Ci kupic kilka pieluch tetrowych, przydaja sie;, no i laktator, elektryczny najlepiej- ja po kilku dniach majac nawal pokarmu myslalam ze mi cycki rozsadzi, jak nie karmilam 2 godziny. no i bedziesz mogla wyjsc gdzies na dluzej, a w razie czego maz da Mlodemu Twoje mleczko:)

Bayje
Bayje
  29 января 2013

Ja znam jedno dziecko :P które nawet jak się urodziło to nie wlazło w 56 :P
a teraz ma 3 miesiące i nosi ubranka zdeklarowane na 9 miesiąc XDDDDDDDDDDDDDDD

mmaryja
mmaryja
  29 января 2013

właśnie ciuszków jeszcze nie kupiłam prawie żadnych, nie wiem czy kupować różowe czy niebieskie;)
o pieluchach tetrowych pomyślałam. ogólnie myślę, że nie będę używała na co dzień pieluch jednorazowych

Babsy
Babsy
  29 января 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja znam jedno dziecko :P które nawet jak się urodziło to nie wlazło w 56 :P a teraz ma 3 miesiące i nosi ubranka zdeklarowane na 9 miesiąc XDDDDDDDDDDDDDDD

a mozliwe, Miki teraz tez juz nosi 74, czyli niby na 9-12 mscy ;)
Konto usunięte
Konto usunięte: właśnie ciuszków jeszcze nie kupiłam prawie żadnych, nie wiem czy kupować różowe czy niebieskie;) o pieluchach tetrowych pomyślałam. ogólnie myślę, że nie będę używała na co dzień pieluch jednorazowych

czyli Potomek nie chce ujawnic, co ma miedzy nogami ;0? ja dopoki nie znalam plci, kupilam kilka neutralnych, zielonych, bialych, zoltych.
Psyche30
Reputacja: -34 | BluzgometrTM: 54
Psyche30
  29 января 2013
Babsy
Babsy: no i laktator, elektryczny najlepiej- ja po kilku dniach majac nawal pokarmu myslalam ze mi cycki rozsadzi

To nie znaczy że mmaryja będzie miała mleka od cholery, moze mieć tyle co kot napłakał a wtedy laktator nieprzydatny, także tego lepiej też nie kupywać wcześniej.
agoosiaaa
agoosiaaa
  29 января 2013
Psyche30
Psyche30: To nie znaczy że mmaryja będzie miała mleka od cholery, moze mieć tyle co kot napłakał a wtedy laktator nieprzydatny, także tego lepiej też nie kupywać wcześniej.

podbijam, mama mi kupila zanim sie mlody urodzil a mialam mleka tyle, ze po miesiacu musialam przestawic mlodego na butelke, uzylam z raz czy dwa na poczatku zaraz po porodzie a pozniej lezal.
agoosiaaa
agoosiaaa
  29 января 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: właśnie ciuszków jeszcze nie kupiłam prawie żadnych, nie wiem czy kupować różowe czy niebieskie;)

ja nie znalam plci i kupowalam biale :)
jak nie znasz plci to kup wlasnie pare neutralnych i poczekaj az urodzisz, wtedy bedziesz wiedziala ile czego potrzebujesz, ja zaraz po porodzie dostalam tyle ciuchow dla mlodego, ze praktycznie codziennie ubieralam go w cos nowego przez 9 miesiecy :ninja: wiec tez popatrz na taka opcje ze zazwyczaj po narodzinach wlasnie dostaje sie tone tego typu prezentow.
Psyche30
Psyche30
  29 января 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: podbijam, mama mi kupila zanim sie mlody urodzil a mialam mleka tyle, ze po miesiacu musialam przestawic mlodego na butelke, uzylam z raz czy dwa na poczatku zaraz po porodzie a pozniej lezal.

Ja się sama wyrwałam z laktatorem, kupiłam za ponad 300 zł świetny z aventu, użyłam też ze 2 razy lol, nie musiałam dziecka zostawiac na niewiadomo ile bez cyca, a to co produkowało się to wysysała na bieżąco, nie miałam żadnego nawału pokarmu żeby trzeba było ściągać :)
Babsy
Babsy
  29 января 2013
Psyche30
Psyche30: Babsy: no i laktator, elektryczny najlepiej- ja po kilku dniach majac nawal pokarmu myslalam ze mi cycki rozsadzi To nie znaczy że mmaryja będzie miała mleka od cholery, moze mieć tyle co kot napłakał a wtedy laktator nieprzydatny, także tego lepiej też nie kupywać wcześniej.

luzik, rownie dobrze mozna powiedziec, zeby nie kupowala np lozeczka, bo Mlode nie bedzie chcialo w nim spac tylko z rodzicami ;) (tak tak, ale jednak laktator to "zbytek" a w lozeczku moze jednak spac bedzie ;))
Psyche30
Psyche30
  29 января 2013

Babsy, akurat co do łóżeczka to zależy wyłacznie od matki konsekwencji (gdzie dziecko będzie spało), na mleko nie wiem czy ma aż taki wpływ, więc przykład niezbyt trafny.

mmaryja
mmaryja
  29 января 2013
Babsy
Babsy: czyli Potomek nie chce ujawnic, co ma miedzy nogami ;0?

chce, ale na razie stwierdziliśmy, że nie chcemy wiedzieć. może wytrzymamy do rozwiązania;)
Konto usunięte
Konto usunięte: ja nie znalam plci i kupowalam biale

tak zrobię, ale coś czuję, że na następnym usg już spojrzę i będę wiedziała czy różowe czy niebieskie;)
Babsy
Babsy
  29 января 2013
Psyche30
Psyche30: Babsy, akurat co do łóżeczka to zależy wyłacznie od matki konsekwencji (gdzie dziecko będzie spało), na mleko nie wiem czy ma aż taki wpływ, więc przykład niezbyt trafny.

oki:) w sumie to myslalam juz "poporodowo", w ciazy sama nie myslalam o laktatorze;)
Konto usunięte
Konto usunięte: Babsy: czyli Potomek nie chce ujawnic, co ma miedzy nogami ;0? chce, ale na razie stwierdziliśmy, że nie chcemy wiedzieć. może wytrzymamy do rozwiązania;) agoosiaaa: ja nie znalam plci i kupowalam biale tak zrobię, ale coś czuję, że na następnym usg już spojrzę i będę wiedziała czy różowe czy niebieskie;)

ja sie nie moglam doczekac zeby sie dowiedziec, ale moj gin nie mowil, bo podobniez kiedys sie pomylil i baba go scigala, wiec w koncu poszlam do innej przychodni na samo usg ciazowe, zbadano Mlodego od gory do dolu a przy okazji poznalam plec:)
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.