malami81
malami81
  12 апреля 2011 (pierwszy post)
Czyli hulaj dusza - bana nie ma
(możecie tu nawet nabijać o tych Waszych lodach sojowych)

Jedyne o co proszę - to o zachowanie kultury i brak kłótni
Paulinessa
Paulinessa
  19 февраля 2013
Psyche30
Psyche30: To tutaj zapytam ...co możecie polecić żeby włosy się chociaż trochę zagęściły? Od jakiegoś czasu gnębi mnie łupież i mam wrażenie że mam połowę włosów mniej :/

A łupież udało Ci się wypędzić?
Psyche30
Reputacja: -34 | BluzgometrTM: 54
Psyche30
  19 февраля 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Psyche30: To tutaj zapytam ...co możecie polecić żeby włosy się chociaż trochę zagęściły? Od jakiegoś czasu gnębi mnie łupież i mam wrażenie że mam połowę włosów mniej :/A łupież udało Ci się wypędzić?

No włąśnie jeszcze nie, a to może przez niego co? Zawsze zimą mam paskudne włosy, każdej zimy ! Dopiero na wiosnę mi się polepsza, zupełnie nie wiem czemu tak jest.
Paulinessa
Paulinessa
  19 февраля 2013

Swego czasu, sporo się bawiłam z włosami, już mi troche przeszła ta obsesja, na szczęście :D

Ale na wypadanie i porost nowych włosów najbardziej pomogły mi ampułki:
http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=3591

http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=17335

No i Vichy ma bardzo dobre, ale drogie, nie na moją kieszeń :D

Można też próbować innych wcierek, wody brzozowej czy pokrzywowej albo innych: Seboradin Niger Lotion, Pokrzepol, Jantar itd itp, ale najlepsze działanie mają ampułki, są najlepiej skoncentrowane.
Pić zioła, jak skrzyp i pokrzywę, najlepiej nie takie z torebek z apteki, tylko suszone parzyć (spooro z tym zachodu) albo brać jakieś tabletki, jak Vitapil.
Można też bawić się w rózne szampony, szcególnie kofeinowe, Alpecin czy Revitax, najważniejsze jest wtedy wymasowanie skóry, a potem zostawienie go na pare minut, ale nie polecam Ci tego skoro masz problem z łupieżem, może wysuszyć skórę, nie mówiąc o włosach.

Psyche30
Psyche30: No włąśnie jeszcze nie, a to może przez niego co? Zawsze zimą mam paskudne włosy, każdej zimy ! Dopiero na wiosnę mi się polepsza, zupełnie nie wiem czemu tak jest.

Myślę, że może być tego powodem, w końcu jak Ci oblepi włoski to je osłabi i mogą lecieć. Ja nie miałam nigdy łupieżu, ale moja starsza siostra ma ostatnio z tym straszny problem, nie pomaga jej żaden Nizoral, jedynie ten szampon:

http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=31299

ma naprawdę dobry skład jak na szampon tego typu :tak:
Psyche30
Psyche30
  19 февраля 2013

O dzięki, obadam sobie te rzeczy :) A co do łupieżu to używałam vichy , dwie buteleczki miałam, ale widocznie to nie było na taki łupież jaki mam, bo te szmapony mają dobre recenzje dercos czy jakoś tak, ale mi nie pomogło.

kedi
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
kedi
  19 февраля 2013

znowu palę :and:

ZlMNA
ZlMNA
  19 февраля 2013

Mi na lupiez pomaga garnier fructis mentol fresh. Ale lupiez czesto mylony z chorobami skory.

Paulinessa
Paulinessa
  19 февраля 2013
kedi
kedi: znowu palę

czemu znów zaczęłaś? :and:
w00tjump
w00tjump
  19 февраля 2013

aaaaaaa....
ten front ze sniegiem to jakis koszmar, od dwoch dni czuje sie tragicznie, a dzis zdycham, lykam od rana antymigrenowe i ruszyc sie nie moge:and:

Paulinessa
Paulinessa
  19 февраля 2013
Psyche30
Psyche30: A co do łupieżu to używałam vichy , dwie buteleczki miałam, ale widocznie to nie było na taki łupież jaki mam, bo te szmapony mają dobre recenzje dercos czy jakoś tak, ale mi nie pomogło.

Może warto byłoby żeby dermatolog określił typ tego łupieżu.
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  19 февраля 2013

Śnieg powiadacie... Hyhyhyhyhyhy

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

mirra20
mirra20
  19 февраля 2013
massacre
massacre: Hyhyhyhyhyhy

dobijaj nas dalej Ty mendo:jezyk2:
Psyche30
Psyche30
  19 февраля 2013

Dziewczyny, mam jeszcze pytanie bo już nie mam pomysłu jak wyczyścić buty lol, mam szpilki czerwone na platformie z okrytym palcem , i one są z materiału jakby satyna czy coś podobne, i jak były lekko przybrudzone to chciałam je umyć, robiłam to delikatnie gąbką i wodą z proszkiem czy czy płynem jakimś, potem pod kranem porządnie je płukałam i są MASAKRYCZNE, tyle ciemnych zacieków, uje.:cenzura:.e totalnie, zacieki nawet tam gdzie były czyste, już je myłam tak 3 razy i nic, nie wiem jak to cholerstwo doczyścić , a mi szkoda bo fajne buty i nigdzie nie zniszczone ogólnie, jak wwale do pralki to materiał pewno się zniszczy i zrobią pomarszczenia jakieś , już nie wiem co z nimi zrobić :/

mirra20
mirra20
  19 февраля 2013
Psyche30
Psyche30: Dziewczyny, mam jeszcze pytanie bo już nie mam pomysłu jak wyczyścić buty lol, mam szpilki czerwone na platformie z okrytym palcem , i one są z materiału jakby satyna czy coś podobne, i jak były lekko przybrudzone to chciałam je umyć, robiłam to delikatnie gąbką i wodą z proszkiem czy czy płynem jakimś, potem pod kranem porządnie je płukałam i są MASAKRYCZNE, tyle ciemnych zacieków, uje..e totalnie, zacieki nawet tam gdzie były czyste, już je myłam tak 3 razy i nic, nie wiem jak to cholerstwo doczyścić , a mi szkoda bo fajne buty i nigdzie nie zniszczone ogólnie, jak wwale do pralki to materiał pewno się zniszczy i zrobią pomarszczenia jakieś , już nie wiem co z nimi zrobić :/

ja obcasy w zamszowych butach czyściłam takimi nawilżającymi chusteczkami dla dzieci, spróbuj może coś pomoże
massacre
Reputacja: -55 | BluzgometrTM: 26
massacre
  19 февраля 2013

Wyczyść jeszcze raz dokładnie całe i wysusz suszarką na najwyższych obrotach.

"We know through painful experience that freedom is never voluntarily given by the oppressor; it must be demanded by the oppressed." MLK, Letter from the Birmingham Jail

agoosiaaa
agoosiaaa
  19 февраля 2013
Konto usunięte
Konto usunięte: Ostatnio w gotowaniu sie nie sprawdzilam spalilam mikrofale patelnie czajnik zbilam talerz i cukiernice to dzis na pieczenie sie rzucilam

Jak dobre to zarzuc przepisem :mrgreen:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.